Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aaaakka

Maz zatrudnil kuzynke a mnie nie mimo ze ja szukam pracy

Polecane posty

Gość Aaaakka

Bo powiedział ze z zona sie nie pracuje i ze to sie zle moze skończyć... I zatrudnil jako sekretarke kuzynke a mi kazal szukac fizycznej pracy sklep produkcja. Czuje sie przez niego niedoceniana i ponizona... Ona nie jwst ode mnie ani lepsza pod względem wyksztalcenia ani umiejetnosxi i doświadczenia tez nie ma. A wy jakbyscie siw zachowywaly? Ja mam takiw nerwy ze patrzec na niego nie moge.... On wie ze jwst ni ciezko znalesc prace.

Gość gość
Postawiłabym sprawę jasno - ma tydzień na zwolnienie kuzynki albo niech szykuje kasę na alimenty

Gość gość
No powiem ze to dziwne. Zwlaszcza ze piszesz, ze jej kwalfikacje nie sa lepsze od twoich. Dosc zasciankowe podejscie ma twoj maz, mowiac ze z zona sie nie pracuje.

Gość gość
Kwestia tego ile macie pieniędzy, czy możecie sobie pozwolić na to żebyś nie pracowała. Może po prostu szukaj innej pracy, po drodze zahaczając o kursy tenisa, jazdy konnej, malarstwa czy co tam ci się podoba?

Gość gość
Fajnego masz meza. Kuzynke zaprasza do biurka a Ciebie w********a do Biedronki...

Gość gość
Wlasnie Brakuje nam pieniedzy ale maz mial możliwość mnie zatrudnic u siwbie a wybral kuzynke bo tak i juz

Gość gość
powiedz ze zaczynasz prace w przyszłym miesiacu jako sekretarka i sie bardzo cieszysz ze masz bardzo madrego i przystojnego szefa :)

Gość gość
Powiem wam co czuje. Czuje rozgoryczenie żal wielki i złość ze kuzynke ktora jest w moim wieku nie ma wykształcenia doświadczenia ani nic w tym kierunku zatrudnil do tej pracy i ona jwst swkretarka wypelnia dokumenty umawia rozmowy itp a ja nie jestem gorsza od Niej

Gość gość
świetnie rozumiem, przykro mi :(

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Jak chcesz być sekretarką, jak ty pisać nie umiesz ?

Gość gość
A od kiedy maz moze zatrudnic zone we wlasnej firmie? Zona automatycznie staje sie tak jakby współwłascicielem firmy.Jezeli by cie zatrudnił musi placic za ciebie zus jak za osobe prowadzaca działalnosc czyli tj najmniej 1095 zł a za kuzynke płaci mniej zusu niz za ciebie. Żona moze np. pomagac mezowi w pracy i nie musi byc zatrudniona u niego.

Gość gość
Twój mąż ma racje. Mi mąż kiedyś załatwił pracę u siebie we firmie i to był koszmar. On tak jakby chciał chorobliwie udowadniać innym że nasze prywatne relacje nie mają wpływu na pracę i traktował mnie gorzej niż wszystkich innych. Nawet inne dziewczyny pracujące tam to zauważyły. Na stronie nie dało się mu nic przygadać żeby mnie traktował po ludzku jak innych bo on tak jakby nic nie rozumiał, nic nie docierało. Żle wspominam tamten okres. Nigdy więcej!

Gość gość
Mąż ma rację z ekonomicznego punktu widzenia :) lepiej żebyś przynosiła kasę od kogoś obcego niż wydawała waszą wspólną. Prawdopodobnie mąż uważa, że praca u niego nie jest pewna i lepiej żeby płacił Tobie ktoś inny. Kuzynkę jak coś to zwolni i już. Poza tym to, że TY NIE WIDZISZ różnicy między kwalifikacjami, umiejętnościami i zdolnościami swoimi i kuzynki męża, wcale nie znaczy, że jesteście na jednakowym poziomie :)

Gość gość
Uwazam, ze Twoj maz ma racje. Troche nie rozumiem natomiast, dlaczego wysyla Cie do pracy fizycznej.

Gość gość
Boze jak tak czytam o tych mezusiach , beznadziejnych typach to naprawde doceniam swojego kochanego meza. Powinnas okazac troche dumy i spakowac gowno albo samo pomieszkac gdzie indziej do wyjasnienia. Szanujcie sie troche kobiety bo wasi mezowie traktuja was jak pomyje ...

Gość gość
Autorka juz pisałaś podobny temat ze mąż nie chce cię zatrudnić jako biurowej w swoim warsztacie a zatrudnia np teścia i ze 'wysyla' cie do pracy fizycznej :o powielasz temat :o nikt cię nie wysyła i nie każe ci pracować fizycznie tylko sama wiesz ze innej pracy nie dostaniesz jedynie właśnie u męża masz szansę na taką lekka posadę i nie możesz tego przeboleć.

Gość gość
Autorka skoro on taki zły i chcesz się utwierdzicć w tym przekonaniu dlatego zakładasz kolejny podobny temat to ok masz rację twój mąż to chamstwo i gnój i co ulżylo ci? Nikt ci nie kazał brać z nim ślubu i mieć dzieci a z tego co pamiętam macie dwójkę. I tak nie odejdziesz bo nie masz gdzie i za co więc wracaj potu lnie do mezusia z podkulonym ogonem a nie zakładasz non stop podobne tematy. :o to twoja wina ze tak masz w życiu.

Gość gość
to kuzynka twoja czy jego?

Gość gość
I co ma ci płacić wypłatę czy jak? Teraz nie macie wspólnego konta? Jak ty to dobie wyobrazasz?

Gość gość
To jego kuzynka daleka prawie obca. Jedno mnie boli nie rozumiem jak maz moze miec wlasna firme zatrudnic kuzynke jako sekretarke. A wlasnej zonie kazal szukac pracy w supermarkecie lub produkcji wiedAc ze nie mamy zkim zostawiac dzieci a po drugie noe chciec dla żony lepiej by np miala lepiej w zyciu np jakies kursy studia tym bardziej ze do pracy nie musze gonic po to byzbierac na luksusowe wakacje to chore.

Gość gość
Malzenstwo wg mnie powinno byc dla siebie jak przyjaciele powinni sobie wiekszosc rzeczy mowic konsultowac pytac sie radzix sobie wzajemnie. A on wszystkie decyzje podejmuje z mama tata braćmi swoimi lub kolegami. A ja dowiadujesie o wszystkim ostatnia np podczas jakis imienin itp jak sie inni wygadaja. Np ostatnoo dowiedzialam siew wlasnie podczas imienin rodzinnych z kim maz współpracuje lub jakie zlecenia dostał lub co kupil do firmy lub. Ze byl kupic maszyne jakas na drugim koncu polski itp

Gość gość
To ja jestem jakas nienormalna czy maz? Prosze ocencie co robic

Gość gość
Mi się wydaje, że to małżeństwo nie ma sensu. Lepiej nie rezygnuj z pracy i postaraj się znaleźć jakieś mieszkanie dla siebie i córki bo znowu zostaniesz z niczym. Ale skoro jesteście po ślubie to może dostaniesz chociaż część firmy albo mieszkania, no chyba że dałaś się namówić na rozdzielność majątkowa.

Gość gość
Tez mi sie wydaje ze to bez sensu wszystko. On ma same tajemnice przede mna. Nic mi nie opowiada. Jego mama wie wiecej niz ja... Moje zdanie zawsze jest najgorsze. Mam robic to co inni mowia.