Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba mam depresję

Polecane posty

Gość gość

Od zawsze byłam trochę za bardzo wrażliwa. Przejmowalam się p*****lami..gdy doszły prawdziwe problemy, nie radzę sobie. Co chwila wali się coś czego się nie spodziewam i świat wywraca mi się do góry nogami. Nie dalej niż po roku (a zazwyczaj wtedy, gdy po prostu podniose się i myślę że już będzie oj) tak jest od paru lat. Teraz sytuacja jest powazna, ciagle brakuje kasy na podstawowe rzeczy , jak tak dalej będzie rodzina wyląduje na bruku i nie będzie żadnego zabezpieczenia jakie jest teraz... dodatkowo u nas wszystkich (mnie i rodzicow) w tym samym czasie trwaja badania,lekarze podejrzewają raka, u mnie chyba najgorszego bo trzustki. Przez ten stres wyleciały mi prawie wszystkie włosy i w ogóle źle wyglądam. Na dodatek wszyscy hurtowo zawodzą . A jeszcze niedawno zmarł mój najlepszy przyjaciel , zginął w wypadku i rozpaczalam ze życie jest takie kruche... mam takie dziwne myśli, czuję pustkę,Apatie nic mi się nie chce..ludzie mnie drażnią.

Gość fulla
depresję fizjologiczną łatwo pokonać , wystarczy spożywać chleb pieczony z ziaren zbóż , pić zioła i kawę z palonych otrębów pszenicy. Jednak w tej sytuacji życiowej (obecnie już powszechnej) nie należy wpadać w panikę . Znam historie kobiet , które były za patriotyzm skazane na długoletnie więzienia w sowieckich łagrach. Tam gdzie nie było się pewnym jednej godziny pani Fulla Horak przeżyła 10 lat i przetrwała tylko dzięki modlitwom do Maryi i św Mikołaja.

Gość gość
Ile ten przyjaciel miał lat?

Gość gość
To depresja psychiczną. Ja już nie mam siły na pozytywne myślenie bo ma tym polega wiara :)

Gość gość
Niestety stres to choroba XXI wieku, uwazam ze prowadzi do wielu realnych chorób :( Musisz przestac zamartwiac sie, uspokoic sie, odprezyc. Wiem, pewnie powiesz- latwo powiedziec. jednak musisz nauczyc sie wcielać ta zasade w zycie. Zmien diete, dodaj owoce, warzywa, suplement- u mnie to revitasens juz od wrzesnia. I polecam ksiazke Dale Carnegie Jak przestac sie martwic i zaczac zyc :)