Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dwulatek pije w nocy mm co dwie godziny

Polecane posty

Gość gość
o Boze, masakra. to chyba zart? moje noworodki pily max co 3-4 godziny w nocy! teraz maja skonczone 7 miesiecy i od 2 miesiecy przesypiaja noce, pija mm dopiero ok 6-7 rano. Poza tym dwulatek to chyba juz normalne, krowie mleko powinien pic?! cos musi byc nie tak; ja za wszelka cene staralabym sie znalezc przyczyne. jesli mial robione badania i nic nie wskazuje na problemy zdrowotne, to moze to na tle nerwowym? jakies zaburzenia emocjonalne?

Gość gość
Pediatra mi mówiła że niektóre dzieci tak mają. Ale w najgorszych koszarach nie sądziłam ze to tak długo potrwa. Chyba do 18 tki bedzie tak pić. Zdrowe dziecko, nie choruje, ciepło w nocy, daje też wodę. Ewidentnie mleko i basta.

Gość gość
a nie ma nadwagi, tyle tuczacego mleka pijac? poza tym co z przebiałkowaniem? ma dobre wyniki badan krwi? przeciez juz dziecko 8-miesieczne nie powinno przyjmowac wiecej niz 3- max 4 posilki mleczne dziennie. pomijam fakt, ze wg mnie mm to syf (chociaz moje pija niestety, bo mam blizniaki i nie starczalo mi pokarmu wlasnego) i ja staram sie jak najszybciej zastapic je mlekiem migdalowym, jogurtem naturalnym itp. ja bym poszukala naprawde dobrego pediatry, zeby jakos wyeliminowac ten problem. ale to oczywiscie moje zdanie.

Gość gość
Dziwne. Moja pila raz o 5rano do 14stego miesiąca. A przy tym kolacja o 20. W dzień juz wogole. Jadla tylko kasze z lyzeczki od 9 msc rano i wieczorem. Plus jogurt w dzień. Sama odrzucila butelkę a jak miała pól roku pierś. Taki egzemplarz siw trafil. Ale od dawna noce spi od 20do 7. Wstawać co 2h to jakas masakra. Ja bym mu cukier pomierzyla i u dentysty zęby sprawdzila. Może na noc mu zrob co treściwszego? NP moja je jajecznice z 2jajek do tego bulke z ziarnami z masłem i szynka. Popija herbatka. Kasza na mm jest sycaca na chwile.

Gość gość
Moj tez tak jak mial 2 latka budzil sie na mleko,picie darl sie w nieboglosy. Po jakims czasie wyczailam,ze bolaly go ostatnie zeby ktore sie wyzynaly!!!szkoda .ze wczesniej na to nie wpadlam...

Gość gość
Nie robiłam badań krwi ,bo w życiu moje dziecko sobie na to nie pozwoli. Takie silne ze we dwie osoby nie utrzymają . Jestem ciekawa czy jeszcze rok takiego karmienia mnie czeka czy cholera ile? Jak mi zje obfita,pozna kolację to idą 3 butelki. Np o 1 w nocy o 4 i po przebudzeniu. A jak najje sie obiadu ze kolacji już za bardzo nie chce to nadrabia tym mlekiem. Ja naprawdę skacze w ciągu dnia żeby kulinarnie dogodzić. Na siłę nie napcham przed snem.

Gość gość
Ja się boję dawać mleka migdałowego bo nie wiem jak i ile rozcienczone żeby nie było za tłuste. Jak sprawdzić czy konsystencja jest ok.Wcale nie zachwalam mm. Wolałabym by już odrzucił. Niestety szybko przeszlismy na mm. Ale to osobna historia. Nie rozumiem jak może smakować taki syf ale pije z apetytem. Waga w sam raz, między 50 a 70 centylem. Żaden grubasek, zgrabne zwawe dziecko. Właśnie wyduldalo 120. Więc jak zaczęło o 22.30 to na bank 5 butelek dzisiaj. Co dwie godziny. Czuje się jak barmnka. Impreza.za impreza.

Gość Werka 123
moj synek ma 2 latka i 5 mies. i za noc wypija UWAGA 1litr kaszki mannej na mleku z kartona . Mam butle 330ml od Anent to akurat 3 butli zjada. Jestem niewyspana i nie wiem kiedy to sie skonczy. Pediatra mowi ze taka jest jego uroda. Grubym nie jest.

Gość gość
Werka witaj w klubie :)))haha ,pocieszylas mnie ,litr o kurczę ,ale to nawet zabawne hahaha :)))))))

Gość gość
Nie wierzę, że dziecko które pije litr kaszy manny na mleku jest szczupłe, chyba szczupłe inaczej, ewentualnie ubite lub ma grube kości ;) ja też piłam mannę ale rano i wieczorem, na pewno nie byłam szczupła, mimo że w dzień prawie nic nie jadłam.

Gość gość
autorko, sprawdz dziecku cukier w moczu.