Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietrzymanie moczu

Polecane posty

Gość gość

Po porodzie mam problem z nietrzynaniem moczu tzn nie zawsze ale np. W cieplej wodzie albo podczas wysiłku czy śmiechu zdarza mi się popuszczac ... Jestem ponad rok po porodzie naturalnym. Dodam ze jestem młoda- mam 22 lata. A i nie wiem czy to ma znaczenie ale jako dziecko zdarzaly mi się jeszcze w podstawówce incydenty ze zsiusiam sie w majtki. Lekarz mówi ze to minie. Nie za długo to trwa?

Gość kikikikiki2
Poćwicz mięśnie Kregla. Zsikałaś się kiedyś zupełnie, czy popuszczasz w niedużych ilościach?

Gość gość
jest wysiłkowe nie trzymanie i z przepełnienia ja ciągle popuszczam chyba pó jde do lekarza bo mnie to denerwuje

Gość gość
Pare razy sie zsikalam... I to raz publicznie :( a te wkladki gowno dają...

Gość gość
No niestety ale wkładki nic nie dają bo to za mała powierzchnia do wchłonięcia... Ja stosowałam przez pewien czas pieluchomajtki ale to bardzo niewygodne i czuję się w nich jak starsza pani. No ja jestem również rok po porodzie - kilka lat starsza jestem co prawda - ale stosowałam już antybiotykoterapię niby też miało mi szybko przejśc. Koleżanki mi mówią bym sprobowała leczenia nietrzymania moczu albo przez operację albo przez zabieg z zakresu medycyny estetycznej. Ogólnie nigdy żadnego z zabiegów nie przechodziłam ale niby czytając o tym informację wydaje się... że to nie taki zły pomysł ... http://www.beauty.com.pl/pl/ginekologia-estetyczna ?

"Koleżanki mówią"?! A lekarz? Lekarz nie robił badań? Nie przepisał leków? Dziewczyny, przestańcie się bawić w szamaństwa, a zacznijcie normalnie leczyć u lekarza. On nie gryzie, serio. A wkładki dają dużo. Sama stosowałam TENA Lady - zielone i lepszych nie ma. Może stosowałyście jakieś wkładki firmy krzak, które nie dają żadnej ochrony. Pieluchomajtki są przeznaczone dla przypadków tzw. "beznadziejnych", a skoro takie stosowałaś, to tym bardziej nie rozumiem dlaczego opierasz się na słowach koleżanek, a nie lekarza. Znasz w ogóle przyczynę swoich problemów? ...

Gość gość
wiesz co, nie wiem czy te cwiczenia miesni kegla sa w stanie ci pomóc :/ tez sie borykalam z tym problemem, naprawde bylam zalamana i doskonale cie rozumiem. dobrze ze w dzisiejszych czasach sa zabiegi, ktore sa w stanie pomoc takim kobietom jak my :) swoj robilam w medicover- teraz jest o niebo lepiej, wlasciwie to juz w ogole nie mam trudnosci z nietrzymaniem moczu ;) az nie moge sie przyzwyczaic :D takze trzymaj sie, pamietaj ze moze byc lepiej ;)