Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZNIECZULENIE ZEWNĄTRZOPONOWE

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny jak to wygląda , kiedy moga je dac a kiedy nie ? czy samo podanie znieczulenia boli ? jakie jest uczucie po podaniu ? czy to prawda ze po takim znieczuleniu nie mozna sie ruszyc do 12 h po porodzie?

Gość gość
O ja chetnie sie dowiem czy za cenę np 600 zl jest podane tylko raz czy ile trzeba bo jak poród sie przeciągnie to dawka przeciez nie starczy jedna....za wszystkie trzeba płacić ?

Gość gość
samo znieczulenie nie boli w ogóle, ja miałam 2 x cc, potem leżałam prawie dobę, nikt nie parł abym wstawała :)

Gość gość
jak to 600 zł ? przeciez teraz jest juz darmowe ..

Gość gość
Wszędzie darmowe, w każdym szpitalu ??

Gość gość
Zzo nie boli, oprucz wbicia igły do znieczulenie miejscowego :) Potem anestejolog podaje znieczulenie wprost do kregoslupa.. Ja nie czułam nic od pasa w dól od momentu podania 3 dawki , po dwóch pierwszych ból nie ustapil. Po porodzie nie moglam sie ruszac, bo nie czułam nóg prze okolo 2 godziny. Czucie wracało powoli, mrowiąc i swedząc :) Nie musialam leze plackiem, nie bolala mnie głowa, nie bylam otumaniona czy osłabiona. Nie czułam absolutnie zadnego bólu, trzeba pamietac o słuchaniu sie poloznej, ktora mowi kiedy przec i o oddychaniu , by dziecko było dotlenione. Nic nie czujesz , więc nie mozesz interpretowac info o toczacym sie porodzie. Dzis nie mam jakichkolwiek problemow z plecami , a mam spora lordoze. Polecam zzo do porodu :)

Gość gość
ja mialam zzo, rodzilam naturalnie najpierw znieczulaja miejsce gdzie bedzie zzo, normalny zastrzyk znieczulajacy, nic nie czulam, potem jak znieczula to miejsce to robia zzo, tego tez nie czuc juz wtedy, wprowadzaja igle miedzy kregi na dole plecow, nic nie boli, znieczulenie zaczyna szybko dzialac, mnie znieczulilo na polowe porodu, mialam mega odpoczynek od bolu :) wczesniej umowilam sie w szpitalu na konsultacje u anestezjologa, placilam 30zl, i jak szlam do porodu to caly wywiad zem na juz mieli i podali znieczulnie, nic wiecej nie placilam, wiem, ze w niektorych szpitalach siep laci ok.500zl za znieczulenie, u mnie nie

Gość gośćmika
Ja też miałam znieczulenie zzo do porodu naturalnego,mogą ci podać jak poród się rozkręci.Jednak należy raczej uprzedzić przy pierwszych skurczach żeby sprawdzili czy anestezjolog jest i wszystko przygotowali.Miałam podane na ostatnią chwile i za małą dawkę i nic w sumie nie pomogło...dziwne uczucie jest tylko wkładania igły między kręgi ale nie boli