Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje wlosy sa tragiczne

Polecane posty

Gość gość

mam cienkie i rzadkie wlosy, przez dlugi okres mialam na glowie bezowy blond, wlosy troszke poza ramiona. od roku probuje zapuscic grzywke (scieta na prosto, ladnie wygladala, szybko sie prztluszczala), chce wrocic do naturalnego, mialam juz dwa razy na ciemny popielaty blond zafarbowane, kolor szybko schodzi, zostaje cos rudawo-zielonkawego na glowie. przetluszczaja sie mocno. rano umyje glowe, po kilku godzinach wygladam jakbym jej nie umyla, koncowki wykrecaja sie na wszystkie mozliwe strony. pomocy!

Gość gość
nie farbuj sama wlosow.idz do herbopolu i popros o pomoc z tym przetluszczaniem sie wlosow.kup sobie suchy szampon.kupuj troche lepsze produkty,nie jakies tanie z przeceny.sa tabletki na wzmocnienie wlosow.

Gość gość
wlosy zafarowalam u fryzjera, wczesniej byly rozjasnione wiec farba zeszla. jakie tabletki polecasz? moze jakes odzywki (prosze o sprawdzone nazwy). myslalam o scieciu ich do ramion (na prosto), sa jednak tak przylizane ze nie wiem czy to jest dobre wyjscie, no i ta grzywka, ktora nie dorosla nawet do brody. w zadnej fryzurze nie czuje sie dobrze

Gość gość
A jak pielęgnujesz włosy? Czym myjesz? Jakie odżywki stosujesz? Olejujesz? czym olejujesz, jak często? robisz pilingi skóry głowy? znasz blogi włosomaniackie (np. Anwen, Blond hair care...)?

Gość gość
juz widze ze slabo z ta pielegnacja u mnie... szampon i odzywka nivea, raz w tygodniu maska, susze zimnym nawiewem, myje niemal w zimnej wodzie, nie prostuje, nie lakieruje. prosze o konkretne marki produktow jakie powinnam zastosowac. i jaka fryzure do takich wlosow polecacie?

Gość gość
odzywka oczywiscie do splukiwania i tylko na koncowki, i tak wygladam juz jak plastus ;/

Gość gość
Nivea do kosza, zwłaszcza szampon (koszmarne mają!) ;) Na początek poczytaj tutaj, masa info, propozycje produktów na walkę z przetłuszczaniem i nadanie objętości: www.anwen.pl/2013/10/porady-wosowe-u-anwen-wosy.html www.anwen.pl/search/label/obj%C4%99to%C5%9B%C4%87

Gość gość
w koncu jakies konkretne wskazowki. mam nadzieje ze w koncu uda mi sie cos z tym zrobic bo te wlosy mnie o kompleksy straszne przyprawiaja

Też miałam taki problem. Może zajrzyj do jakiegoś sklepu fryzjerskiego? Tam mają dobre jakościowo produkty do włosów. Moja fryzjerka namawia mnie teraz na ampułki wygładzające włosy, właśnie takie profesjonalne jak tu http://www.pro-sprzet.pl/category/ampulki-wygladzajace-wlosy . Myślę, że następnym razem się na nie zdecyduję.

Polecam też zadbać o większą ilość warzyw i owoców w diecie - jesteśmy tym co jemy :)

Gość gość
stosuj na włosy raz w tygodniu jakieś specyfiki z pokrzywa lub skrzypem polnym u mnie pomogło

Gość gość
Wyrzuć te paskudne odżywki do spłukiwania natychmiast i zacznij odżywiać włosy w prawidłowy sposób, skoro ci sie szybko przetłuszczają i są oklapnięte. Nałóż maskę/ odżywkę/ olejek / krem na włosy na co najmniej godzinę, a potem to spłucz i umyj włosy szamponem. Potem już tylko serum na końcówki i tyle. Ja tak robię i włosy mam podniesione u nasady, puszyste. Ja nakładam odżywkę wieczorem, robię koka i zmywam to o 6 rano. Przetłuszczanie wylecz od środka, pobierz sobie aplikacje w telefonie przypominającej o piciu wody i pij, używaj jakiejś dobrej wcierki/ ampułek na skórę głowy na noc. Odżywki do spłukiwania to szajs najgorszy jaki może być, co taka odżywka ma zdziałać w 3 minuty oprócz oblepienia włosa śliską substancją, żeby sie dobrze rozczesały?

Gość Megathlon
Spróbuj olejek arganowy, konkretnie w serii Sessio od Chantal. Powinnaś zauważyć różnicę po kilkunastu dniach.