Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Antyfani anime i mangi, tutaj hejtujemy te głupie chińskie bajki!

Polecane posty

Mi przede wszystkim nie podoba się ten chiński sposób rysowania postaci, ta wulgarna kreska, ludzie w animie i mandze wyglądają jak kosmici :P a poza tym nie ma nic fajnego w kulturze japońskiej, jest kulturą nie szanującą ludzkiego życia i panuje w niej kult siły i brak indywidualizmu.

W ogóle czemu dzisiaj tak dużo młodszych metalowców ogląda te głupie chińskie bajki, i mają jakieś przypinki na plecakach związane z tymi bajkami albo plakaty w domu? :P Przecież metal i japonia - to się nie klei ze sobą, coś fajnego mieszać z czymś głupim i dziwnym. :P

I w dodatku nazywają swoje spotkania "konwentami", przecież to słowo brzmi zbyt doniośle i poważnie jak na nazwe spotkania dzieci fascynujących się bajkami z japonii :( to powinno sie nazywać "japoński kinderbal". :)

Gość gość
We wszystkich azjatyckich kulturach panuje kult siły, brak indywidualizmu i pogarda dla kobiet. Włączając w to Rosję, bo Rosjanie Europejczykami są tylko genetycznie, a i tak nie wszyscy. Zresztą nawet w carskiej Rosji była dosyć poważna dysputa na temat przynależności kulturowej Rosji - czy należą do Europy, czy do Azji. :)

Gość
Też tak miałem. Gdy widziałem te oczy jak talerze i te małe noski to mnie wręcz mdliło. Dopiero jak obejrzałem Death Note to się otworzyłem na mangę/anime. Trzeba pare dobrych anime obejrzeć, żeby wyrobić sobie zdanie.

Gość
Polecam sprawdzić anime: Detroit Metal City

Gość gość
dzisiejsze dzieci nie znają japońskiej mangi bo wszystko jest made in china i z disney'a, mange to się oglądało 20 lat temu

Gość gość
Potykacz - przybij piatke!

Gość gość
To komedia i do tego z******ta :D zespół też fajny

Gość
To co konkretnie pohejtujesz? Podasz pare tytułów? ;)

Kultura japońska nie jest jednorodna, mi się podobają stare baśnie, legendy, wierzenia, sztuka... a współczesna Japonia średnio mnie pociąga, podobnie jak mentalność jej mieszkańców. Manga i Anime ją odzwierciedla. Dla mnie również te książki i filmy są nieestetyczne, ale... ale... w jedną Mangę wsiąkłem, mimo dość głupiej fabuły i niefajnych schematów myślowych bohaterów oraz ich zachowań niezgodnych z psychologią i biologią. Jednak humor jest tam przedni :D zwłaszcza w angielskim tłumaczeniu. Polskie jednak trochę spłyca...

Gość gość
A nie boisz się, że za te hejty jakiś shiba inu poczuje się dotknięty, albo jakaś akita i dziabnie w zadek:-(

Gość gość
Wyrazy współczucia dla autorki durnych tematów.Nie masz co robić to pogadaj do glanów,ten sam poziom :-P

Gość gość
Lepiej pohejtować autorkę głupich tematów.Poziom inteligencji tchórzofretki :-P