Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciazy i nie będziemy mieli za co zyc

Polecane posty

Gość gość
Zrób se skrobankę wieszakiem :)

Gość gość
to nie jest becikowe, tylko wszedł przepis ze osoba nie pracująca do stanie przez rok, co miesiąc 1000 zł, na dziecko, taka pomoc od państwa.

Gość gość
przepis od stycznia 2016r, wejdzie w zycie.

Gość gość
Nie musisz sie rejestrowac. Kazda kobieta w ciazy majaca polskie obywatelstwo i mieszkajaca w polsce moze sie zglosic do lekarza i mimo braku ubezpieczenia ma prawo do darmowego leczenia. To samo dzieci do 18 roku zycia. Ale moim zdaniem lepiej by bylo sie zarejestrowac bo moze udaloby sie jalas legalna prace dostac.

Gość gość
Dziewczyny dziękuję za rady jeszcze sobie raz wszystko przemyśle

Gość gość
dokładnie w ciazy mozesz chodzic do lekarza i do szpitala bez ubezpieczenia.

Gość gość
Bedziecie mieli za co.przynajmniej rok. Wchodzi nowe becikowe 1000 co miesiac przez 12 msc i od miasta dodatkowo 1000.

Gość gość
Aborcja. Dyskretnie bo nielegalne. W POlsce zrobisz, szukaj prywatnych ginekologów. Nie mów otwarcie o problemie bo może wydać. Prowadź przemyślane rozmowy z pytaniami o to.

Gość gość
A jak będę miała starać się o takie dofinansowanie?

Gość gość
ale tu na prawdę coś nie gra... 4 tydzień ciąży kończy się 28 dnia cyklu.. jeśli ktoś ma krótkie cykle 24-25 dniowe, to jeśli dziecka nie planuje, o dziecko się nie stara, to nawet mu do głowy nie przyjdzie, że może być w ciąży to raz... a dwa, co.. ona sobie wcześniej dokładnie zapisuje kiedy dostanie okres, że tak dokładnie tego pilnuje? kto normalny, kto nie stara się o dziecko, myśli o tym, kiedy ma dostać okres, ile trwać, kiedy następny... kto od razu podejrzewa ciążę? przecież nawet przy regularnych cyklach może coś wyskoczyć, coś się zdarzyć.. wystarczy lekkie przeziębienie, jakiś stres, jakieś leki i już cykl się wydłuża..

Gość gość
Prawda jest taka ze bedziecie wszyscy zfychac z glodu i nikt wam nie pomoze... Dziecko potrzebujesz wielu rzeczy, ktore w pl kosztuja fortune, a gdy sie rozchoruje, a dzieci choruja czesto to pewnie umrze, bo nie bedziesz miala jak mu wykupic leki... Tak czy siak, jakos nie bedzie, jak tutaj c***isza, bedzie strasznie p********e. Wspolczuje...

Gość gość
dużo normalnych kobiet kontroluje swoje cykle! Ja mam na przykład aplikację na telefonie, nieduży wysiłek, a zawsze wiem, czy coś się spóźnia, czy nie - mam bardzo regularne miesiączki i zaniepokoiłoby mnie przesunięcie nawet o jakieś 3 dni. Może coś ją zaniepokoiło, jakieś inne objawy i postanowiła sprawdzzić?

Gość gość
Trzeba umieć ponosić odpowiedzialność za swoje czyny. Skoro umiało się uprawiać sex to teraz trzeba podejść do sytuacji jak dorosły człowiek a nie jak zwierzę. Facet niech ruszy tyłek i poszuka lepiej płatnej pracy. Umiał zrobić to niech teraz zadba o rodzinę. Dziecko kosztuje i to dużo. Ciąży nie musisz prowadzić prywatnie, możesz państwowo i nie musisz mieć ubezpieczenia bo kobieta w ciąży jest z góry ubezpieczona. Masz 9 miesięcy na zorganizowanie wszystkiego co jest potrzebne. Wielu ludzi oddaje masę ubranek, butelki możesz kupić najtańsze. Teraz nic nie czujesz, ale jak na USG usłyszysz pierwszy raz bicie serduszka swojego dziecka to będziesz wiedziała, że zrobisz wszystko, aby dziecko było przy tobie. Chyba, że jesteś zimną suką którą takie sytuacje nie ruszają. Sorry wiem, że " brutalnie" piszę, ale sama jestem matką malucha i nigdy nie pozwoliłabym aby ktoś go skrzywdził. Dziecko to największy dar jaki można mieć w życiu. I nie będę Ci koloryzować, że jest lekko bo nie jest, wychowanie dziecka to największe wyzwanie, ale sprawia wiele radości gdy patrzysz jak rozwija się mały człowiek. W dodatku, gdy masz świadomość, że to dziecko to część ciebie, że gdy ciebie zabraknie na tym świecie to pozostawisz po sobie najpiękniejszy dar. Jesteś kobietą i możesz dać życie. Zastanów się, jak usuniesz to będziesz iść obok placu zabaw i zadawać sobie pytanie patrząc na inne dzieci " jak wyglądałoby moje dziecko", " czy to byłby chłopiec czy dziewczynka". Przemyśl to.

Gość gość
Tak wlasnie. Dajesz zycie, swoje jedyne zycie...

Gość gość
Jak beda zdychac z glodu, albo ich najemca wyrzuci na ulice, bo nie beda mu mieli za co czynsz zaplacic, to dziecko naprawde bedzie darem...

Gość gość
To trzeba było zainwestować w antykoncepcję a nie teraz płakać nad rozlanym mlekiem.

Gość gość
może i tak... ale na prawdę często testy między 26-28dniem cyklu nie wykażą ciąży nawet, gdy ona rzeczywiście jest.. co do samej ciąży i autorki.. jeśli to prawda.. to...no kurde.. ma 24 lata, a zachowuje się jak nastolatka.. nei wie, skąd się biorą dzieci? to jak oni się zabezpieczali, że się nie zabezpieczali? jeśli autorka tak bardzo narzeka na swoją sytuację to może będzie miała to "szczęście", które dla większości osób jest niesamowitą traumą i okropnym doświadczeniem, czymś, czego zwykle kobieta nie chce doświadczać, bo potem cięśżko się pozbierać... i to dziecko się po prostu nie urodzi.

Gość gość
Do staniesz lol him zaloguj się analfabetko. A jaka obeznana gdzie z mopsu, gdzie becikowe, i rosół z jednego udka hahahaha

Gość gość
Nie widzę żebyś miała trudną sytuację finansową. Nie macie długów, facet niech znajdzie lepiej płatna pracę, ty porozmawiaj że swoim szefem. Trochę dziadkowie, wiele rzeczy możesz odkupić od kogoś, można na prawdę się zorganizować na ciążę i pierwszy rok malucha. Kasa to nie problem w gorszej biedzie ludzie sobie radzą. A jeśli nie chcesz tak po prostu dziecka spróbuj na spokojnie przemyśleć ; zawsze możesz dzieciaczka oddać, będzie żył, a ty będziesz miała czyste sumienie, tylko ostrzegam zakochasz się w nim od pierwszego wejrzenia dotyku zapachu to jest najpiękniejszy dar piękne rączki stópki i wtedy nic już się tak nie liczy jak dziecko. A ty znajdziesz siły zmienić swoją sytuację materialną

Gość gość
autorko jeśli zdecydujesz się urodzić chętnie cię wesprę rzeczami dla dziecka Moje drugie dziecko urodzę teraz w grudniu Z chęcią oddam ci ubranka i rzeczy które będą mi już zbędne bo więcej dzieci nie planuje Rezczy będą po dziewczynkach więc trochę rożu też będzie Napisz czy się zdecydujesz a jakoś się skontaktujemy Rzeczy wysyłałabym ci ratami jak już mała będzie wyrastać będę robić c***aczki Tyle co mogę pomóc Mama Ewy i .... :-)

Gość gość
Dziękuję bardzo dziś będę rozmawiać z chłopakiem i chce się zarejestrować w urzędzie jako bezrobotna by mieć ubezpieczenie

Gość gość
Niezależnie co powie chłopak, musisz urodzić dziecko. To jest życie, które pokochasz od pierwszego wejrzenia.

Gość gość
na pewno pokocha nie mając kasy na lekarza, pieluchy kosmetyki, sama będzie byle co jadła bo kasy brak. Albo ją dzieciak zje albo sam będzie chorowity.Nie ma co, mądre jesteście.

Gość gość
Przecież pieluchy nie muszą być jednorazowe. Wszyscy kupują jednorazowe pampersy bo wygodniej ale przecież są materiałowe. Pół roku dziecko może być na piersi a potem ile będzie kosztowało jedzenie dla dziecka?? Bez przesady. Dostanie kasę przez pierwszy rok. Ma dużo czasu na ustabilizowanie sytuacji. GOPS czy MOPS też da trochę kasy, grosze bo grosze ale zawsze coś. A facet niech poszuka lepszej pracy, niech dłużej pracuje, dostanie nadgodziny itp.

Gość gość
Nie jest jej potrzebna kasa na lekarza bo może chodzić na nfz, mimo że nie ma ubezpieczenia, ciężarnej należą się świadczenia. Wielu ludzi chodzi do ginekologów w ciąży na fundusz bo nie mają kasy na prywatnego i jakoś żyją. Co prawda nie wiem jak wygląda wtedy prowadzenie takiej ciąży ale mnóstwo ludzi z tego korzysta.

Gość gość
A leki, gdy dziecko jest chore tez sa darmowe?... Oddaj dziecko do okna zycia i rozstan sie ze swoim chlopakiem., bo taki biedak jak twoj chlopak nie powinnien nawet zamoczyc...

Gość gość
taaa jasne. nawet usg na nfz ci ginekolog nie zrobi. Wszytskie take cwane bo kasę mają. jaby miały tyle co ty to by w majtki narobiły z rozpaczy. Okaże się że jednak 1000zł co miesiąc nie będzie bo jakies cuda trzeba będzie spełnić i co zrobisz?

Gość gość
Przeciez kazda antykoncepcja moze zawiesc, nie wiem dlaczego dajecie d**y golodupcom...