Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liwia290613

Krwiak zagrazajacy ciazy

Polecane posty

Gość Liwia290613

Czesc Dziewczyny. Jestem w 7 tyg 4 dn. Poszlam do lekarza bo mialam skape brazowe plamienia, widoczne na wkladce. Mimo to zaniepokoilam sie i dzisiaj poszlam do lekarza. Navusg okazalo sie, ze obok pecherzyka jest krwiak. Lekarz powiedzial, ze kosmowka moze sie odkleic i moze dojsc do poronienia. Przepisal dhuphaston i kazal lezec. Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje i mimo to nie poronila?

Gość gość
Krwiak.w ciazy zdarza sie.często. Ja mialam w pierwszej ciazy dostalam krwawienia,ale teraz mam 4 latke, jestem.w 2 ciazy i znowu mam krwiaka,narazie 5 tygodni sie nie wchlonal, ale dziecko sie rozwija jestem dobrej mysli, a ty lez i lykaj leki, mysl pozytywnie i sie oszczedzaj

Gość gość
Ja mialam, wchlonal sie i dziecko zdrowe ma juz 3 miesiace :) ale lezalam plackiem 3 miesiace... mysl pozytywnie! Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie :)

Gość gość
moja koleżanka miała dziś ma zdrową córę głowa do góry musisz być pod opieką dobrego lekarza

Gość gość
miałam krwiaka w 14 tyg dostałam krwotoku, zagrażające poronienie, tez brałam dupaston, oszczędzający tryb życia , dziś mam 6 m synka

Gość Liwia290613
Dziewczyny bardzo sie ciesze, ze Wam sie udalo szczesliwie donosic ciaze. Mam nadzieje, ze nie bede miala komplikacji. Podnioslyscie mnie na duchu ☺

Gość gość
Ja też miałam w 6 tygodniu, dość sporego. Duphaston, luteina i lezenie (wstawalam tylko do lazienki) i za 3 tygodnie nie było śladu. Synek ma 6 miesiecy. Bedzie dobrze, tylko leż.

Gość gość
Głowa do góry, musisz dużo odpoczywać i dbać o siebie. Ja miałam całą ciążę zagrożona. Silne bóle na początku oraz po wizycie u ginekologa okazało się że krwawienie wewnętrzne. Luteina dopochwowa na podtrzymanie. Lekarz nie obiecywała że uda się utrzymać ciążę. Dziś synek ma trzy miesiące

Gość Liwia290613
Zazdroszcze tym, ktorym sie udalo. Chcialabym urodzic silne i zdrowe dziecko a nie je stracic

Gość Liwia290613
A lekarze mowili Wam, ze moze sie odkleic kosmowka i poronicie czy tylko mowili o krwiaku?

Gość gość
Na pogotowiu jak wyladowalam z krwotokiem to cos tam o kosmowce przebąkiwali, prowadzacy nic takiego nie mowil. Dopiero jak krwiak sie calkiem wchlonal to powiedzial mi ze bylo bardzo groznie. Ale u mnie krwiak pomimo tego ze sam sie troche oproznil to dalej byl duzo wiekszy od zarodka na poczatku. Bedzie dobrze! Tylko tak jak ktos pisal wyzej musisz znalezc dobrego lekarza ktory poprowadzi ciaze i jak ci kaza lezec to lez! :)

Gość gość
A jak sie juz wchlonal krwiak to mialyscie pozwolenie na seks,czy zakaz?

Gość gość
Ja w 12 tygodniu wyladowalam w szpitalu z wielkim krwawirniem dosłownie mnie zalało, leciało ze mnie jak z wiadra. Myślałam że to już koniec, dotarłam do szpitala a tam serduszko bije i diagnoza krwiak 10x6 cm. Ogromny. Musiałam leżeć do 22 tygodnia plackiem, dziecko jak rosło wypchalo wszystko na zewnątrz, tylko mój krwiak przrmiescil się do ujścia szyjki i był daleko od dziecka, ale i tak w szpitalu straszyli poronieniem. Wstawalam tylko siku i pod prysznic. Brudzilam z przerwami do 22 tygodnia. Potem już lekarz pozwolił wstawać ale i tak musiałam do końca się oszczedzac i uważać bo ciążę po krwuakach często kończą się przedwczesnym porodem. Dziś córeczka ma trzy miesiące. Uda ci się tylko uważaj na siebie i łez oszczędzaj się jak najwięcej, uwierz mi krwiak to nie jest wyrok, zależy gdzie jest umiejscowiony często takie ciążę kończą się szczęśliwie. Powodzenia

Gość gość
Wszystko bedzie dobrze, dbaj o siebie i glowa do gory

Gość gość
Tez m trzymiesieczne dziecko. Krwiaczka mialam malego nie plamilam gdyby nie usg nic btm.nie wiedziala o nim. Przez jakis mc bralam luteine. Wszystko ok wchlonal sie

Gość Liwia290613
Moj lekarz na poczatku nie zauwazyl krwiaka. Robil usg i dopatrywal sie czegos kolo pecherzyka. We wrzesniu mialam laparoskopie jajnikow i wczoraj sprawdzil jak sie goja. Nie widzial go przy zarodku tylko zauwazyl w momencie badania jajnikow. Tesciowa pociesza mnie, ze krwiak nie jest w macicy tylko obok jajnika wiec nie powinien miec bezposredniego wplywu na ciaze. Od wczoraj caly czas leze wstaje tylko do wc. Moj kochany Maz mimo pracy przejal jeszcze obowiazki domowe zebym nie wstawala. W czwartek ide do gina. Mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy i bede jak Wy szczesliwa mama ☺

Gość gość
Ok, zqlozmmy ze sie wchlonie to z seksu i tak nici?

Gość gość
Ja jestem w 10tc, wczoraj pękł mi krwiak, krwawiłam, dziś już tylko delikatnie plamię, lekarz mówił, że to się często zdarza, ale dzidziuś ma się dobrze:)

Gość Liwia290613
Ciesze sie, ze z Twoim dzieckiem wszystko jest dobrze ☺ mi lekarz powiedzial, ze ciaza rozwija sie ksiazkowo tylko ten krwiak... Mam ogromna nadzieje, ze moje dziecko sie nie podda i bedzie roslo w sile pomimo wszystko ☺