Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaona22222

usg 16 tydz

Polecane posty

Gość onaona22222

witam. jestem w 16 tyg ciazy i do tej pory mialam tylko jedno USG trochę mnie to denerwuje ze pani doktor nie kieruje mnie bo niektóre dziewczyny maja o wiele czesciej a ja bym poprostu chciala wiedzieć czy wszystko wporzadku z dzidzia no i oczywiscie poznac plec;) a ile wy miałyście usg do 16 tyg ciazy???

Gość gość
Jedno , a jesli myslisz,ze takie badanie nie ma wplywu na dziecko to jestes w bledzie.

Ja prywatnie chodzilam do ginekologa,za każdym razem dokładne badania oraz usg,i prenatalne mialam robione,oraz za każdym razem mialam zdjęcie usg córci,córcia zdrowiutka

Gość gość
Jedno Usg w celu potwierdzenia ciązy, to napewno. Póżniej genetyczne 12/14 tydzień, z oceną kości nosowej, aby wykluczyć choroby genetyczne(tj. zespół Downa) 18/22 tydzień połowa ciąży, czyli Usg połówkowe, pełna ocena anatomi, oraz po 30 tygodniu ciąży wtedy dziecko jest mierzone podana przybliżona masa urodzeniowa, ocena łożyska itp. Ja chodziłam prywatnie i miałam zlecane te badania, w internecie jest również mnóstwo na ten temat. Dziwne, że Twój ginekolog o to nie dba, chodzisz prywatnie czy na fundusz zdrowia?

Na razie to płód nie dziecko. Oj, kobiety jakie wy jesteście infantylne i głupie (oczywiście, nie każda).

Gość gość
dziś Dlatego właśnie lekarz nie przeprowadze tych wszystkich badań. Prywatnie to koszt 200 zł. Poczytaj sobie jakie badania Usg i w jakim celu są wykonywane, może warto zacząć chodzić prywatnie, nie warto oszczędzać na swoim dziecku, bo to o jego zdrowie najbardziej tutaj chodzi.

Gość gość
Vanii dlaczego tak sadzisz?? wypowiedz sie normalnie a nie od razu wyzwiska.. masakra. plod ?? według ciebie do którego tygodnia ciazy jest plod???