Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka odległość od TV Full HD żeby oczy się nie męczyły?

Polecane posty

Gość gość

Chcę kupić TV Samsung Full HD. Nie wiem jaką wielkość wybrać, przejrzałam internetowe poradniki i niby pisze, że do mojej odległości (230-240 cm) mogą być TV nawet ok. 50-55". Ale mam obawy czy nie są za duże i oczy by się męczyły i że przy tej odległości to tylko 40". Dlatego chciałabym was podpytać: jakie macie cale Full HD, przy jakiej odległości i czy jest OK?

Gość gość
Jeszcze raz podnosze temat

A siedziałaś kiedyś w pierwszym rzędzie w kinie :D ? x Jak kupisz zbyt duży, to nie obejmiesz go wzrokiem. Rozdzielczość ma tu dużo mniejsze znaczenie.

Gość gość
To 40 cali wystarczy?

Gość gość
ja mam 42 cale chyba - no może 40? Ale coś koło tego i odległosć od oczu to tv wynosi około 2m i uważam że jest to optimum - więszy telewizor już byłby za duży - ale musiałam się nieźle nagimnastykować żeby wytłumaczyć to mojemu facetowi który chciał więszy ;/

Gość gość
Jak na razie nie ma sensu kupować telewizorów większych niż 40' bo nawet obraz w Full HD nie będzie na nich już zbyt wyraźny (wyraźny będzie do 32cali, większe telewizory już za bardzo rozciągają ten obraz) Kuzynka ma telewizor 56 calowy i nawet programy w Full HD wyglądają po prostu okropnie. Na tego typu telewizory (40cali+) to powinna być już rozdzielczość NIE Full HD, ale większa czyli UHD lub 4K, ale to i tak nic nie da bo nasza telewizja nadaje obraz co najwyżej w Full HD podczas gdy w Japonii nadają już w 4K Full HD = 1920x1080 4K = 3840 × 2160

Gość gość
a i nie kupuj szajsunga ani innego lg tylko orządne firmy gdzie najważniejsze części są daleko od radiatora - szajsung i lg uwielbiają tak monotować swoje podzespoły - kup sony albo sharpa generalnie Japończycy mają honor i jak już za coś kasują to wiadomo za co a tajwan , chiny czy korea robią buble, zapamiętaj moje słowa!

Gość gość
Nie wiem czemu tak wszyscy na Samsunga ujadają, ja mam jeden 8 letni 32'calowy Full HD telewizor samsunga plus drugi 6 letni 40calowy i kompletnie nic się z nimi nie dzieje, działają jak nowe, zero wypalonych pikseli czy czegoś w tym stylu

Gość gość
właśnie dlatego nic się z nimi nie dzieje bo są stare :) heheh poczytaj co się dzieje u żabojadów w serwisach własnie z szajsungami - w nowych kondensatory są umieszczone zaraz przy grzejniku - radiatorze który oddaje ciepło - sporo ciepłanawet bardzo sporo a kondensatory za bardzo go nie lubią i padają.