Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poronienie zatrzymane_ ile można czekać?

Polecane posty

Gość gość

Hej, Tydzień temu dowiedziałam się że rozwój płodu zatrzymał się w 6tygodniu i 3 dniu. Teraz już mija prawie 3 tydzień od kiedy chodzę w brzuchu z martwym płodem i nie czuje żeby krwawienie miało nadejść, czuje się dobrze fizycznie, psychicznie fatalnie. I nie wiem co robić. Boją się zabiegu, że coś popsują i nie będę już mogła mieć dzieci. Jakie są wasze doświadczenia. Jak długo można czekać aż naturalnie wszystko się wydali?

Gość gość
Nie wiem na co czekasz ty i twoj lekarz, przeciez to się moze skończyć zakażeniem ciazowym, ktorw moze prowadzic nawet do śmierci

Gość gość
To tylko w Polsce są tak praktykowane łyżeczkowania zaraz po stwierdzeniu zatrzymania rozwoju płodu. Wiadomo że dużo lepiej poronić naturalnie.

Gość gość
Może wcale nie poronilaś wiem z własnego doświadczenia-mi lekarz na usg w bardzo wczesnej ciąży stwierdził poronienie i umówił mnie na zabieg. Ja się nie zgodziłam i mam teraz cudownego syna.

Gość gość
Niestety jestem pewna na 100%. Beta mi spada. Ja już nie mam objawów i widziałam USG... Eh nikt nic nie pisze. Trudno tak podjąć decyzję, szczególnie że mam pecha do zabiegów i komplikacji. Nie boję się bólu tylko że coś spaprają i już nie będę mogła nawet się starać o dziecko.

Gość gość
a nie boisz się sepsy? przecież tam już Ci to (za przeproszeniem) gnije :O

Gość gość
U mnie serduszko stanęło w 6 tyg, usg wykrywające 8tc- zabieg miałam tydzien pózniej - i nic nie wskazywało na to, bo nawet 1 kropli krwi nie było Po zabiegu szybko do siebie doszłam- nie martw sie wiec - na pewno bedzie ok

Gość gość
Idz jak najszybciej na zabieg , tyle czasu to juz dlugo i to niebezpieczne . Zabieg jest bezbolesny pod pełną narkoza . Bolesne dla mnie bylo tylko gdy dali mi tabletki na poronienie , skurcze jak przy porodzie . Potem juz zabieg i wszystko ok ...

Gość gość
w lutym zeszlego roku okazalo sie ze jestem w ciazy, w marcu na wizycie dowiedzialam sie ze plod nie rozwija sie od ok.2 tygodni, caly marzec chodzilam po innych lekarzach zeby sie upewnic, dopiero w kwietniu poszlam na zabieg. nie boj sie, lyzeczkowanie nie jest tak skomplikowane zeby nie mozna bylo miec dzieci, czyszcza macice, to nie ma ingerencji w jajniki, jajowody itd ... chyba ze przy ciazy pozamacicznej, ale takiej nie masz, glowa do gory, ja mialam zabieg a 3 miesiace pozniej bylam juz w ciazy, dzis jestem szczesliwa mama :) powodzenia!

Gość gość
dzięki dziewczyny, jutro idę do szpitala

Gość gość
W 9 tygodniu okazało się, że serduszko już nie bije. Trzy tygodnie czekałam na poronienie, ale miałam tylko plamienia. Poszłam z powrotem do lekarza i dostałam receptę na tabletki wywołujące poronienie. Podobno to jest lepsze wyjście niż łyżeczkowanie. U mnie tabletki zadziałały i nie musiałam mieć zabiegu. W trakcie łyżeczkowania niektórzy lekarze w szpitalu otwierają szyjkę mechanicznie narzędziami co jest błędem i może zaszkodzić przy kolejnej ciąży. Ja się cieszę, że u mnie obyło się bez zabiegu, choć poronienie w domu było ciężkim przeżyciem dla mnie. Trzy miesiące później zaszłam w kolejną ciążę i właśnie sobie tulę moją córkę... powodzenia. Może jednak uda się bez zabiegu. Idź do lekarza i zapytaj o leki dopochwowe. U mnie wystarczyły dwie tabletki... :( ;(

Gość gość
No właśnie jestem w szpitalu i godzinę temu dali mi leki dopochwowo i czekam. Na razie nic nie mówią ale ja nie mam zamiaru zgadzać sie na zabieg od razu. Leze i czekam.

Gość gość
Niestety w Polsce te leki można jedynie dostać w szpitalu...