Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta Toulouse Lautrec

Fałszywi rodzice

Polecane posty

Gość Marta Toulouse Lautrec

Moi rodzice okazali się podli i fałszywi. Dziś usłyszałam, jak mnie obgadują porównując z siostrą. Wychodzę z założenia, że jak się kogoś lubi/kocha, to ten ktoś może nawet wylać na nas zupę a my i tak będziemy go lubić. Jednak gdy się kogoś nie lubi, to w*****a nas nawet sposób w jaki trzyma łyżkę. Myślałam, że gdy się obronię ("a ty jeszcze się nie obroniłaś!") i znajdę pracę ("a ty jeszcze bez pracy!") to problem się rozwiążę... OBRONIŁAM SIĘ! ZNALAZŁAM PRACĘ! :) Myślicie,że z rodzicami mi się ułożyło??? Skąd! Skoro teraz już nie można się do niczego przyczepić, zaczęli sięgać do... dzieciństwa! Tak, i dziś słyszałam jak omawiali to, że zawsze było wiadomo, że coś ze mną nie tak, bo byłam taka nieśmiała w przedszkolu, bo zrezygnowałam z baletu bo mi się nie spodobał, a siostrze się spodobał. Siostra wyszła za mąż i szykuje się do macierzyństwa. Ja nie- bo o ile męża chcę, o tyle dzieci NIGDY. No i proszę... jak ja mam szanować ludzi, którzy mną gardzą? I to gardzą mną nie dlatego, że robię coś obiektywnie źle, coś obiektywnie szkodzącego otoczeniu i społeczeństwu... nie, ja po prostu żyję po swojemu i za to spotykam się z brakiem akceptacji i porównaniami na niekorzyść z równie już dorosłą jak ja siostrą. Zawiodłam się na nich... Jestem ugodowa i naprawdę nie szukam zwany, lecz porozumienia, ale jeśli ktoś SZUKA we mnie problemów i to tak zawzięcie że wraca aż do czasów dzieciństwa i młodości, to to nie jest dla mnie prawdziwy kochający rodzic.

Gość gość
Za duzo ogladania seriali TeFujEn, rownie głupich jak ty sama :D:D:D