Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

program zmodyfikowanego postu kto na tym schudł i jak?

Polecane posty

Gość gość

program zmodyfikowanego postu kto na tym schudł i jak?

Ja schudłam 13 kg, to jest dokładnie idealne założenie diet proteinowych, ale tak naprawdę nie da się osiągnąć takiego stanu metabolicznego na domowym jedzeniu w normalnych warunkach, bo nie jesteś w stanie dostarczyć organizmowi takiej ilości czystego białka, bez tłuszczu i cukru. Chudnie się bardzo szybko, za granicą jest już dużo różnego rodzaju jedzenia, które ma bardzo wysokie proteiny, a mało węglowodanów. U nas znalazłam tylko ketoaktiv, nic innego chyba jeszcze nie da się dostać.

Faktycznie trudno jest o porządne produkty z na tyle wysoką zawartością białka, by indukować proces zmodyfikowanego postu, a sam kurczak i jajka nie wystarczą, bo dodatkowo mają też tłuszcz. Na pewno za Zachodzie można kupić dobre jedzenie, u nas nie mam pojęcia, pewnie wszytsko by uchodziło za chemię. Obczaiłam ketoaktiv, nadaje się, jakby co. Ma bardzo dużo białka, a forma tych dań wydaje się przyzwoita

Gość PatrycjaTe1989
To bardzo skuteczna metoda opracowana w USA dawno temu, problem tylko w doborze odpowiednich pokarmów. W zależności od programu dostarczasz organizmowi 70 lub 90 g białka w czystej postaci (niemal niemożliwe w warunkach pozaklinicznych) przy generalnej bardzo niskiej kaloryczności dziennego menu. Jeśli taka dieta pozbawiona jest tłuszczu i węglowodanów, organizm szybko zaczyna zużywać zapasy paliwa, czyli tłuszczu. Są różne odmiany tego systemu, od bardzo restrykcyjnych (przy dużej nadwadze), po bardziej łagodne, ale cecha wspólna to bardzo wysoka efektywność