Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elkaaaaaaaaaa

za stara na dziecko?

Polecane posty

Gość Elkaaaaaaaaaa

Drogie dziewczyny. Mam 31 lat. Dopiero niedawno znalazłam faceta mojego życia i wyszłam za mąż. Jesteśmy już urządzeni. A ja bardzo bym chciała mieć dziecko. MAm już 31 lat i zastanawiam się czy nie jest już za późno na dziecko? Czy ktoś ma podobne doświaczenia?

Gość gość
Nie jest za póżno...do dzieła.

Gość gość
jaka za stara, Ty jestes 'w sam raz' na dziecko

Gość gość
ooo tak za pozno:D dziewczyno,w sam raz!!!

Gość gość
nooo, pewnie, ty już sobie miejsca na pochówek szukaj

Gość Elkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Wybaczcie że pytam, ale wszyscy mi gadają że teraz by się już bali, że choroby genetyczne, że za późno, że pewnie i tak będzie coś nie tak.

Gość gość
Za późno? A w zyciu. Idealny wiek - jak dla mnie.

Gość gość
elka gdzie ty żyjesz? bez przesady ja w wieku 34 lat miałam 1 dziecko, za 3 lata drugie, oboje zdrowi, bez wad genetycznych

Gość gość
Ostatni dzwonek naprawdę, działajcie

Gość Elkaaaaaaaaaaaaaaaa
No właśnie ja też tak myślę. W sumie zawsze tak chciałam w sensie: studia, praca, mąż i dziecko. Ale chciałam najpóźniej do 29 roku życia zajść w ciąże. życie zdecydowało inaczej. Oboje mamy dobrą pracę, umowę na stałe wiec będzie i macierzyński. Lekarka mnie nastraszyła, jak poszłam ostatnio i powiedziałam że chcę badania zrobić wszytkie bo mam w planach dziecko popatrzyła na mnie jak na kosmitę oczami otwartymi jak pięciozlotówki. I powiedziała że " w pani wieku to ja bym się bała". No i zaczęłam wertować internet.

Gość gośćania
taaa iu pod wpływem otocznia zamierzasz rezygnowac z marzen>?troche asertywnosci;)

Gość gość
to zmień lekarza. Jestes osoba wykształcona a zadajesz pytanie jakbys pochodziła z głebokiej wsi

Gość gość
ty sobie zartujesz, prawda?? Czy moze mieszkasz w pipidowie na wschodniej scianie? ja urodzilam pierwsze dziecko majac 31 lat, drugie 35 i tak z perspektywy czasu to uwazam ze spokojnie moglam z 3-4 lata poczekac z pierwszym. Obie ciaze bezproblemowe, pracowalam zawodowo do 9mca, dzieci zdrowe.

Gość gość
buhahah dobre co to za lekarz przepraszam w małej mieścinie chyba mieszkasz mój gdy ja w wieku 37 lat byłam w ciąży tylko napomknął o ewentualnych prenatalnych gdyby usg pierwsze wyszło nie tak dał skierowanie na pappa i amniopunkcje, ale tylko zachowawczo, bo powiedział, ze nie radzi, bo pappa to statystyka, a mój wiek podwyższy ją znacznie, a wskazań do amnio nie ma, nt miałam w 1 ciąży 1.3, w 2 ciąży 1.1 i wszystko na miejscu no i dzieciaki zdrowiutkie się urodziły

Gość gość
mieszkam w W-wie, tutaj kobiety często rodzą pierwsze dziecko blisko 40, młódka jesteś :)

Gość gość
powiem Ci że leżac w szpitalu widywałam sporo kobiet w ciązy w okolicach 40stki i to do porodu przychodziły, wiekszość z nich ciąże miały super.

Gość Elkaaaaa
No nie ukrywam że mieszkam na małej wsi i tu jest jeden lekarz:P muszę zmienić. Dziwczyny dziękuje wam za odpowiedzi, fajnie móc usłyszeć co ijak z praktyki.

Gość gość
lekarka powiedziała ci, ze za późno? Mam 37 lat i urodziłam drugie dziecko 2 miesiące temu, moa ginekolog na badaniu kontrolnym sugerowała mi, że za rok mogłabym się starać o trzecie, wręcz namawiała, ale mi już starczy :)

Gość jasne hehe
90 procent kobiet po 30 ma problem z zajściem w ciąże a 25 procent rodzi chore dziecko, na pewno tego chcesz>?

Gość gość
skąd takie statystyki? ja w obydwie ciąże zaszłam w pierwszym cyklu, dzieci zdrowe

Gość gość
Ja uważam że 40 lat to zdecydowanie za późno. Moja mama urodziła mnie tym wieku, ja teraz mam 26 o ona 66. Za 10 lat ja będę miała 36 a ona prawie 80... Ostatnio dużo o tym myślę i nie dociera do mnie ze w tak młodym wieku mogę stracić rodziców.

Gość gość
Ja pierwsze urodziłam mając 30,drugie 32 a trzecie 37.Zdrowe,donoszone.

Gość gość
15:48 doczytaj - autorka nie ma 40 lat, jest chwilę po trzydziestce

Gość gość
Mam 33 lata, 5 miesięcy temu urodziłam pierwsze i zarazem ostatnie dziecko, gdyby nie rozne przeszkody to syn na pewno nie byłby jedynakiem, a drugie dziecko planowałabym za jakies 2 lata

Gość wanilinowa
moja kolezanka ma 30 lat i nie planuje dzieci ,ja jej mówie ze juz pora ale ona odwleka a do tego nie ma faceta na stale , spotyka sie z jakims facetem ale nic powaznego , ciagle jezdzi na jakies słuzbowe spotkania zebrania szkolenia i kase wydaje na ubrania i szminki ,masakra a lata lecą, ale do niej nic nie dociera zapatrzona w siebie i swoją prace, ciagle kupuje jakies sukienki do pracy fryzjer kosmetyczka ,a dzieci by sobie zrobila to mialaby zajecie po pracy, ja urodzilam gdy mialam 23 lata i mam 2 dzieci .Jak przegadac do rozsądku kolezanki? ? ?

Gość gość
Zajmij sie swoimi dziećmi i daj spokój kolezance.

Gość koreliana
A po co chcesz przegadywać? Po 1) jest młoda. Do 35 roku życia ma jeszcze dużo czasu. Po2) nie ma faceta... więc co? ma se zrobić dziecko w kiblu na dyskotece z pierwszym lepszym pomiędzy jedną piosenką a drugą dla samej zasady żeby mieć dziecko? Albo ohajtać się żeby se dziecko zrobić po to żeby się rozwieść niewiele później? Po 3) a może twoja koleżanka wcale nie chce mieć dzieci? Może obecny stan życia jej odpowiada? Może popłudniami, woli inne zajecia niż bawienie dzieci? Ty sobie ułożyłaś życie jak chciałaś, nie uszczęśliwiaj innych na siłę. Jak ja to mówię żyj i daj żyć innym. Tobie też nikt nie mówił jak urodziłaś mając 23 lata że za wcześnie... to ty nie mów że za późno.. Myślę że każdy ma inną sytuację. I poza tym nie każdy musi mieć dzieci...

Gość jupisa
A ty jej po prostu zazdrościsz:) Ma fajną pracę, ekscytujące życie, wydaje kasę na to, czego ty sobie odmawiasz przy dziecku. Bawi się. Wysypia się. Itd.. Widzę że wyznajesz zasadę "zrób sobie dziecko co masz mieć lepiej od nas". Ale koleżanka jest młoda jeszcze. Sama spotkałam miłość mając 32 lata. Urodziłam mając 35 lat. I nie miałam zmarnowanej młodośi.

Gość gość
90 procent kobiet po 30 ma problem z zajściem w ciąże a 25 procent rodzi chore dziecko, na pewno tego chcesz>? x A podasz źródło tych statystyk? Bo jakoś nie wierzę, że co 4 dziecko rodzi się chore. ps. w wieku 30 lat to ja nawet ciąży nie planowalam. Urodzilam w wieku 36 i 38 lat. W ciążę zaszłam w pierwszym i drugim cyklu. Dzieci zdrowe.

Gość gość
A podasz źródło tych statystyk? A nie wiesz,że główym żródłem powadania bredni na kafe jest żródła z d/upy? Moja kuzynka tak mnie mordowała, meczyła,ze ja mam 36 i nie mamy dziecka, a ona ma 28 i jest w ciąży, urodziła dzieck0 z bardzo poważną wadą genetytczną, dziecko zmarło.Ja w wieku 37 urodziłam zdrową córkę, od tego czasu kuzynka nie chce mnie widzieć na oczy, takie to sa własnie madre kobiety.