Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny włosy pomocy

Polecane posty

Gość gość

od przeszło roku mam przesuszone włosy i nie moge dać sobie z nimi rady, nigdy nie miałam ich w aż tak długim złym stanie mimo że kiedyś używałam często prostownicy teraz dbam o nie lepiej bo zainteresowałam się włosomaniactwem, próbowałam już wszystkiego, rece mi opadły :(

Gość gość
tez mialam ten problem. pomogl mi biovax (ten z cynamonem), olejek arganiwy, odrzucenie prostownicy suszarki itd. a opowiedz o swojej pielegnacji. moze cos zle robisz. dwa lata sie interesowalam włosomanactwem to moze pomoge :D

Gość gość
przerzuciłam się na łagodne szampony dla dzieci i te dla dorosłych też ale z mało chemicznym sķładem, wcześniej myłam włosy w tych droższych i codziennie teraz wytrzymuje z myciem co drugi dzień jakby się troche poprawiły ale niezbyt zadowalająco, po kazdym myciu używam odżywek i masek to cała moja pielęgnacja, olejków i różnych podobnych rzeczy wypróbowałam mase nawet na zabiegi do fryzjera chodziłam już mam dosyć

Gość gość
Wax firmy Pilowax , najlepsze co moze byc. Zapytaj w aptece.

Gość gość
zaznaczam od razu ze niczego nie reklamuje- gdy miałam problemy z włosami po ciążach( wypadanie, przesuszone konce, tłuste u nasady) myłam wlosy rozcieńczonym woda szmponem, plukalam prawie calkiem zimna woda i brałam witaminy Mertz special na wlosy i paznokcie ( nie pamiętam pisowni). wlosy, paznokcie i cera się poprawily. piszesz ze używasz olejkow, może za dużo, za często, a może tobie one nie sluza.

Gość gość
może używasz zbyt dużo produktów o proteinowym składzie (odżywki, maski)? ALbo zbyt wiele humektantów, przy obecnej pogodzie włosy się po nich okrutnie puszą i wyglądają tragicznie... Na pewno warto używać produktów nawilżających, czyli humektantów, a następnie po nich jakiś emolientów. Ja zazwyczaj nakładam np na wypłukane w siemieniu lnianym i lekko wilgotne włosy ulubiony olej, nastepnego dnia lub po kilku godzinach zmywam i nakladam maskę/odżywkę, ale już nie humektantową tylko emolientową czyli olejową. Proteiny od czasu do czasu tylko, bo zauważyłam, że mocno przesuszają mi włosy czasem. Aha, i uważaj na zioła, mają tendencje do wysuszania włosów

Gość maggie705
Kup po prostu szampon do włosów suchych, który będzie pielęgnował włosy najlepiej z olejkiem araganowym. Takie produkty kupisz np, w Biedronce. Teraz super szampon i odżywka 400ml http://www.biedronka.pl/pl/product,id,12571,name,szampon-lub-odzywka-do-wlosow-argan-professional-400-ml w cenie 8,99 do różnego rodzaju włosów. Typu do suchych, zniszczonych, farbowanych. Naprawdę super jakość i działanie.

Gość zyga759
Wybierz się także do dobrego salonu fryzjerskiego http://studiourodysophia.pl/fryzjer/ i wykonaj zabiegi pielęgnacyjne do twoich włosów. W dobrych salonach na pewno Ci doradzą co masz wybrać, aby Ci pomogło. Akurat w tym salonie co Ci podałam to wnikliwie podejdą do twojego problemu i na pewno pomogą.

Gość gość
Smalec, olej rzepakowy, Oliwka na włosy, czarna rzepa teraz jesień to kupisz warzywko i do sokowirówki, olej lniany, płukanki z kawy i herbaty, na początku nie można wyeliminować szamponu z silikonem bo włosy właśnie staną się takie suche, stopniowo i dojdziesz do efektu. Do tego nie farbuj, nie susz, i nie prostuj...