Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śliwkowe domowe powidła

Polecane posty

Gość gość

A co, narobiłam się to i przyszła pora się pochwalić... :-) Trochę to trwało, trochę potu i roboty, ale oto efekt: http://www.bykaja.pl/?p=1379 A Wy jak robicie powidła?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
3 dni smażenia a śliwki muszą być pomarszczone w tedy nie trzeba dawać cukru ja sliwki gotuje w parniku z wiadra śliwek zrobiło się polowe a miałem 4 wiadra śliwek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przypalona brytfanka? to powidła nie najlepsze ja gotuję od pierwszego dnia po troszeczku aż do wyparowania wody cukru dodaję tylko w razie potrzeby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś tylko jeśli w sklepie to pomarszczone są przeważnie nieświeże

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×