Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki_jeden_2015

koszt obrączek

Polecane posty

Gość taki_jeden_2015

Witam wszystkich. Czy ktoś się orientuje ile faktycznie można zapłacić za obrączki naprawdę ładnę, bo ogólnie moja przyszła sobie zażyczyła że chce mieć takie za 2tys złotych, czyli w sumie ok 4000tys razem. Zaznaczam, że nie sra...y kasą, jesteśmy przeciętnymi Kowalskimi, ale mi się wydaje że trochę popłynęła moja kobieta.

Gość gość
Z pozoru głupie pytanie - ale dość istotne: obrączki mają to do siebie, że czasami się gubią. I co wtedy? Dla mnie osobiście byłoby szkoda na wyrzucenie 4000 zł. Proste, zwykłe obrączki to chyba nie jest duży wydatek.

Gość taki_jeden_2015
Z tego co czytałem w necie, to wiara kupuje do max 2tys za parę. Głupio jest mi Jej zwracać uwagę co do cen, bo usłyszę że Ślub jest raz w życiu i nie można na nim szczędzić. Nie mówię tu o żuleniu, ale o kosztach na które normalnie może nas być stać, a nie zgrywaniu kurcze nie wiem jakich bogaczy. Może przesadzam

Gość gość
No to przed tobą ciężki życie. Jestę pewien że chcesz taką głupią babę na żonę?

Gość gość
Nie uważam, żebyś przesadzał. Mamy z mężem zwykłe, proste obrączki. Mąż płacił coś koło 1200 zł. Za obie. obrączka to tylko symbol. Nawet mogłaby być srebrna. Dla mnie osobiście nie liczyła się jej cena.

Gość taki_jeden_2015
No dobrze, macie z mężem za 1200zł obrączki w sumie, a nie za 4000tys tak jak moja Kobieta by chciała. Każdy z nas zarabia ponad 2tys na ręke, czyli w sumie ok 5tyś mamy. Ale nie wydaje się mi, żeby na same obrączki tracić 4tyś. Co z resztą. Zaczynam obawiać się co do Sali jaką wybierze, już mi podsyłała linka z jakimś pałacem

Gość gość
Pociesz się że tak będzie przez najbliższe 30-40 lat :D

Gość taki_jeden_2015
Oczywiście wyjdzie na to, że znów szczędzę jak tylko mogę i jestem żulik. Po prostu kupować to na co nas faktycznie stać. Nie jestem Robertem Lewandowskim a ona nie jest Anią.

Gość gość
Widać, że bardziej kocha Twoją kasę niż Ciebie..

Gość gość
Gość nie masz racji. Ogólnie na szastamy kasą, ale chodzi o to że jak podchodzimy do konkretnych zakupów (przykładowo meble, ubiór, a teraz wesele) to z reguły chce to co najlepsze. Wiadomo, że przykładowo droższe meble będą lepsze i na dłużej starczą. Ale nadal jestem zdania, że jak nie stać to mogą być inne i niekoniecznie takie drogie.

Gość gość
Powiedz, że albo piękne wesele, albo drogie obrączki. powiedz jaki jest budżet i porozmawiajcie ze sobą. Z pustego i salomon nie naleje.