Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jakie pijecie piwo? Dobre piwo, czy koncernówki?

Polecane posty

"nie, to ty próbujesz mi wmówić, że nie nigdy nie piłam tych lepszych, a próbowałam różne (zwłaszcza tych, którymi moi pijący znajomi się zachwycali) i o nich mam podobne zdanie " No to nie możesz o tym powiedzieć od razu, że po prostu piwo ci nie smakuje, i piłas różne gatunki, zamiast być chamska i pisać że to "szczyny" i pisac, że masz wyrafinowany gust bo nie rozróżniasz smaków piwa, a ja nie mam smaku skoro rożróżniam? I podtrzymuje zdanie, jeśli dla ciebie portery smakują tak samo jak lagery to radze zbadać zmysł smaku :P

Gość gość
a gdzie ja piszę że tak samo? jedne smakują jak totalne szczyny, drugie jak subtelniejsze szczyny :)

Czemu jesteś taka chamska, i w temacie dla osób pijących piwo, piszesz ze to szczyny? Tobie nie smakują, ale dlaczego obrażasz ludzi pijących piwo i próbujesz wmówić, że wszystkim powinny nie smakować, bo inaczej ktoś "nie ma smaku"? Nie wiem jak w mocnym kawowym smaku portera, można wyczuć jakieś "szczyny", no ale skoro tak mówisz....

"a gdzie ja piszę że tak samo? " Proszę: "wszystkie piwa smakują jak szczyny, co innego np. wina " "a tobie ciężko zrozumieć, że ktoś może mieć wrażliwsze gardło lub bardziej wyrafinowany smak i wszystkie piwa wtedy będą smakować jak szczyny? " "jesteś tępa skoro nie możesz zrozumieć, że dla kogoś wszystkie piwa są ohydną, cierpką i gorzką cieczą "

Gość gość
Zauważcie ze czeskie piwo sprowadzane do Polski np. Holba jest stosunkowo tanie i o wiele lepsze od polskich koncernówek typu Lech czy Tyskie. Czesi jednak potrafią robic dobrze i tanio , a nasi tylko naciągac i wciskać kit w reklamach. Nie dotyczy oczywiście małych lokalnych browarów, jednak ich dobre piwa nie są tanie

kiedyś piłam czeskie kupione w polskim markecie, które niesamowicie mi nie smakowało i śmierdziało, ale nie pamietam nazwy. :P ale to prawda, różnica w jakości jest duża. Zresztą w przypadku niemieckich piw jest podobnie. Też można je czasami kupić stosunkowo tanio.

Gość gość
bo dla mnie właśnie tak smakują. nie każdy też kto pije piwo jara się jego smakiem. znam osoby, które nie przepadają za smakiem piwa, a piją je jedynie ze względu na działanie. to, że wszystkie smakują jak szczyny to nie znaczy, że TAK SAMO. coś słabo z twoją dedukcją...

Gość gość
najlepsze jest piwo marcowe - browar fortuna!!! :D

"nie każdy też kto pije piwo jara się jego smakiem. znam osoby, które nie przepadają za smakiem piwa, a piją je jedynie ze względu na działanie." To jest to dosyć żałosne jak dla mnie. Większośc moich znajomych, którzy piją piwo lubi jego smak, ale ja się zadaje z dorosłymi ludźmi, a to co opisujesz to zachowanie gimnazjalistów. "bo dla mnie właśnie tak smakują." ale dlaczego piszesz o tym tutaj i to w tak agresywny sposób? Chyba oczywiste że zadałam pytanie osobom lubiacym piwo, a ty na siłe narzucasz swoje zdanie i jeszcze mnie obrażasz, bo lubie smak piwo (haha nie masz smaku, masz mało wyrafinowany gust).

Gość gość
Ja lubię żubra i kasztelan i gingers imbirowy ale dawno go nie piłam ;-) smakowych nie lubię czasami wypije argusa w białej puszce z Lidla :-) najgorsze piwo jakie piłam to piwo kupione w zabce o nazwie zacne mała buteleczka taka jak za komuny fu nigdy więcej tego nie wypije nie lubię też harnasia

Gość gość
Z koncernówek Harnaś Chmielowy, bo zagłusza smak Harnasia. :d Piję regionalne, brzuch boli po tygodniu eksporta a lokalne jest ok. Tyskie obejdzie.

Gość gość
a co to ma do dorosłości? błagam :D dorosły człowiek nie może mieć czasem zwyczajnej ochoty się napić? piwo wychodzi najtaniej co do mojego stylu pisania to myślę że twój sposób wypowiedzi był wielokrotnie o wiele bardziej agresywny

Gość gość
powiedziałem że lubię tylko piwo marcowe nie pasuje to do c***a nie pij ja lubię to pije ja p*****le co za koryto...

Gość gość
Jak ktoś napisał ze każde piwo smakuje jak szczyny to ja napiszę ze każde wino smakuje jak kadarka albo sangrinita z biedry. ;-)

"dorosły człowiek nie może mieć czasem zwyczajnej ochoty się napić? piwo wychodzi najtaniej" Zwykle tylko dla gimnazjalistów, meneli i studentów, "najtaniej" stanowi zalete dla jakiegoś alkoholu. Zresztą, najtaniej w przeliczeniu procenty/ilość/cena to wychodzi chyba Amarena a nie piwo. Im tańsze piwo tym słabsze, te najtańsze potrafią mieć nawet 3%, 3,5%. :P "co do mojego stylu pisania to myślę że twój sposób wypowiedzi był wielokrotnie o wiele bardziej agresywny " Ale ja zwykle mam na poparcie swoich tez coś więcej niż tylko swoje widzimisie. Atakujesz mnie za lubienie piwa, kłócisz się agresywnie tak jakbyś chciała sprawić by inni nie lubili piwa, skoro ty nie lubisz, w dodatku nie wiadomo po co w tym temacie, a na poparcie tego podajesz tylko swój własny gust, smak.

Gość gość
"Jak ktoś napisał ze każde piwo smakuje jak szczyny to ja napiszę ze każde wino smakuje jak kadarka albo sangrinita z biedry." i o wiele lepsza taka kadarka niż szczyny

Gość gość
Po co Wy dyskutujecie z tą kaszaniastą. Gimbusiara znowu się nudzi.

Gość gośćDimmuBourgir
Amber pasteryzowane z******te jak i Amber chmielowe....Jest wiele dobrych piw ktore jeszcze niezostaly przejete przez molochy koncernowe na cale szczescie.Z sieciowych piw staram sie niepic jednego gatunku z racji tego ze pijac te same piwo staje sie one wlasnie szczynami,a kazde piwo jednak rozni sie smakiem.Z tych znanych marek pije raz lecha,perla,warke,lomza,okocim i tak tydzien tego,tydzien tamtego.

Gość gość
"Ale ja zwykle mam na poparcie swoich tez coś więcej niż tylko swoje widzimisie." yhym, zwłaszcza w sprawie metalu ;)

Trollu, ale tutaj w tej dyskusji normalni ludzie są po mojej stronie, a chamka od wyzywania osób pijących piwo przeciwko mnie, więc nie trafiłes z tą głupią odzywką :) Napisz coś sensownego, albo spadaj, bo jesteś skrajnie żenujący z takimi odzywkami ad personam :)

Gość gość
metal i piwo to rzeczy najwyższej potrzeby więc przestać mi tu kłapać mordami!!!!

"yhym, zwłaszcza w sprawie metalu" Czy kiedyś pisałam tutaj "jak możesz lubić muzyke elektroniczną, ty chyba nie masz słuchu dziw/ko!"? Nie, ja pisze tylko w kontekście samej siebie, ze ja coś lubie, albo ja czegoś nie lubie. I w takim kontekście też zawsze się kłócę. Za to ty się oburzasz, że inni lubią piwo.

Gość gość
kłóćcie się dalej jak dzikie małpy tylko to wam dobrze wychodzi!

Zreszta ja mam lepsze argumenty na rzecz metalu, niż ty przeciwko piwu - "Nie lubie piwa, bo dla mnie smakuje jak szczyny, więc wy nie macie smaku skoro je lubicie! Mój gust to obiektywny wyznacznik!"

Gość gośćWaszPan
Czy moge zostac Waszym Krolem?Zostancie moimi poddanymi a obiecuje Wam raj po smierci....Wystarczy ze juz teraz bedziecie mi sluzyc a nadam Wam tytul szlachecki i kazdemu z rowna 2 hektary ziemi.Kto mi sluzy niech ukleknie na znak sluzalczosci!

Gość gość
"kiedyś piłam czeskie kupione w polskim markecie, które niesamowicie mi nie smakowało i śmierdziało, ale nie pamietam nazwy. :P" Kochana, polecam pojechać do Czech i tam kupić jakiekolwiek czeskie Piwo, a gwarantuję, że będzie co najmniej dobre. Ja najbardziej z czeskich piw, lubię Primátor Double.

Gość gość
Dzisiaj sobie Foster's kupiłam.To zależy gdzie jestem i jakie mam okazję kupić.W najbliższym sklepie i okolicznych pubach króluje Tyskie i Żywiec,Heineken,Carlsberg,Żubry,Tatry,jakieś Łomże,Warki i Sommersby smakowe,Dębowe,Wojak.Piwa z manufaktur nie uświadczysz ,to w dużych miastach raczej.Jak cię to interesuje ,ludziska piją te tańsze koncernówki,patrząc na zawartość wózków przy kasie,szczególnie latem,chyba do grilla,nie wiem