Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 5 miesieczna córka mało je.

Polecane posty

Gość gość

Zjada 120 ml mleka ale żadko za jednym razem. Przeważnie ma porcje na 2, 3 razy nie chce zjeść wszystkiego na raz. Martwię się ze to mało przecież w jej wieku niemowlęta powinny jeść 180 :(

Gość gość
A wprowadzasz inne pokarmy? Chociaż kleiki/ kaszki?

Gość gość
A przybiera prawidłowo? Ja kp, ale jak czasem próbuje dać z butli to moja prawie 5-miesięczna córa wypija 60 ml. Z piersi tez pij***ardzo krotko. Mój syn też był taki. Jeżeli rośnie to nie martw się, dziecko się nie zagłodzi, a nie każde musi jeść książkowo.

Gość gość
Tak wieczorem daje kaszke mleczno ryżowa i w porze obiadowej zjada jakieś jarzynki mniej niż pół słoiczka dziennie.

Gość gość
Mój mały (wczesniak)w wieku 5 mies miał czas ze jadł 180 osiem razy na dobę a za chwilę nie mógł zjeść 100 ml pięć razy.. lekarz stwierdził że skoro przybiera to nie ma się czym martwić bo dziecko je ile chce..

Gość gość
Lekarz powiedział ze najwyraźniej taki typ. Nic od niego wyciągnąć nie idzie. Waga urodzinowa 4180 teraz ma 5 msc i waży 7500

Gość gość
To ponownie na z 22:36 - a jak z wagą? Bo moja jest maluśka, waży zaledwie 5600 i nie spodziewam się cudów. Ważne, że rośnie. Daję też obiadki i podobnie zjada mi objętość niecałego najmniejszego słoiczka.

Gość gość
Było by może ok gdyby chociaż co 3 godz jadła ale ona i 5 potrafi nie jeść

Gość gość
Napisz coś więcej - jaka waga urodzeniowa, czy przybiera systematycznie i czy dopiero teraz apetyt się zmniejszył czy zawsze tak było... Ciężko coś powiedzieć. Wiem po starszym synu, ze w tym wieku dzieci stają się tak zaabsorbowane światem, że zapominają o jedzeniu. Często nadrabiają w nocy, bo w ciągu dnia wszystko je rozprasza. Przyrost wagi też może znacznie zwolnic w okolicy pól roku. Za brak apetytu może też odpowiadać anemia.

Gość gość
Waga u rodzeniowa 4180 teraz 7500

Gość gość
Apetyt się zmniejszył kiedyś oprozniala cala butlę nawet 150 zjadala

Gość gość
A w nocy nie je wcale bo przesypia cala noc