Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnormalnyyy

Czy jeśli piję co piątek...

Polecane posty

Gość nnormalnyyy

od 9 miesięcy i 23 dni, to czyni to ze mnie alkoholika? Piję sobie sam w domu, w czterech ścianach, puszczam cicho muzykę i piję aż mi stracę przytomność... W tygodniu zupełnie nic, w sobotę i niedzielę trzeźwieję, a w poniedziałek do pracy. Nikt o tym nie wie. Sam nie wiem...

Gość gość
Jesli co piatek i do nieprzytomnosci, to tak, jestes alkoholikiem. Jesli z tym skonczysz, to nie jestes.

Gość nnormalnyyy
Ale nikt nie widzi i nikt nie wie. Czyli to tak jakby tego nie było. Mam potwornie odpowiedzialną pracę, jakby nie alko to bym wysiadł nerwowo. Ktoś również sobie nie bardzo radzi z poczuciem odpowiedzialności?

Gość gość
jak zaczniesz zawalać robotę przez alkohol to masz problem.

Gość gość
jak pijesz ze stresu to słabo.... pije bo lubie...

Gość nnormalnyyy
Właśnie w pracy wykonuję obowiązki wzorowo, wszystkie sprawy mam wyprowadzone idealnie, a czynności podejmuje w ciągu max 7 dni, zupełnie nie ma się do czego przy#$##$#$# w razie wizytacji. Ale 35 lat na karku, i pracować po to aby babrać się w syfach ludzkiego życia i pić alko? i tak do emerytury i do piachu? nie wiem, nie wiem co o tym myśleć, jakoś kiedyś człowiek bardziej w to wierzył wszystko

Gość nnormalnyyy
dzisiaj to już: 3 driny whisky, dopiłem resztkę butelki rumu żeby zrobić miejsce w lodówce, właśnie kończę trzecie piwo a potem pewnie wrócę do whiskey, nie lubię zostawiać otwartych butelek...

Gość gość
to niezły z Ciebie mieszacz:) tak bym nie mogła....

Gość gość
poki masz nad tym kontrole i nie przeszkadza ci to w pracy to wszystko ok, ale moglbys mniej i czesciej, jesli pijesz rzadko a duzo to bardziej niszczysz sobie mozg

Gość gość
chyba juz odpadłes....

Gość gość
Pytanie, czy wyobrażasz sobie piątek bez alko? Np. w ramach odreagowania stresów idziesz na siłkę/ogladasz smieszny film/wychodzisz ze znajomymi itp. Jesli musisz wypic co piatek, to jestes alkoholikiem. Warto zgłosić się do poradni na bezpłatną konsultację i zasięgnąć rady. Spróbuj jednak za tydzien nie wypić (znajdź sobie przyjemną 'alternatywę', nie wiem- niech to bedzie ulubione jedzenie, cokolwiek)- dasz rade?

Gość gość
to pijesz tylko 4 razy w tygodniu.ja z 10.

Gość gość
10 razy w tygodniu tia...