Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widujecie na ulicach gotki?

Polecane posty

Gość gość
"W czasach, gdy jeszcze ludzie się mnie pytali czym jestem, to pytali się czy jestem emo :P" A za moich czasów, czegoś takiego nie było, więc mnie nikt nigdy z tym śmiesznym tworem nie utożsamiał. Kiedyś o gotach mówiło się to samo, co później o emo. Ogólnie to goci byli kiedyś tępieni, a w najlepszym przypadku wyśmiewani.

Gość gość
jak na 40latka jesteś strasznie drobiazgowy :) I dużo ludzi po 40 dalej ubiera się "metalowo" na co dzień (również na wywiadówki), a Ci co mają co zapuszczać to mają długie włosy. Nie masz też powodu też czuć się specjalnie lepszym bo się zestarzałeś (i to niestety, nie tylko metryką).

Gość gość
"jak na 40latka jesteś strasznie drobiazgowy :)" Do czterdziestki brakuje mi 7 lat i 2 miesiące.;) Rocznik 1983 pozdrawia. "I dużo ludzi po 40 dalej ubiera się "metalowo" na co dzień (również na wywiadówki)" To prawda, ale odpowiedziałem Kasiszatanistce, dlaczego jest tak, jak mówi. "a Ci co mają co zapuszczać to mają długie włosy." Wielu z nich wyłysiało jeszcze przed trzydziestką, a jeden kolega wyłysiał w wieku 18 lat.

Gość gość
też mam takich znajomych...w sumie to przesrane tak wcześnie wyłysieć. Mój narzeczony chyba by się załamał :D

Gość gość
chociaż jak patrzę na mojego faceta to on też się z wyglądem uspokaja. Chociaż zawsze tłumaczyłam to równowagą w przyrodzie.

Gość gość
a pozwól, że zapytam...ciebie nigdy nikt nie wyśmiewał?

Gość gość
Piszę Rap o gotyckich laskach. Na razie mam tylko refren: Gotki-idiotki, ku/rwy i szmaty! Możesz je ru/chać jeśli jesteś bogaty!

"Bo większość fanów Metalu jest po 40stce" Patrząc po koncertach, to aktywnych fanów, żyjących ta muzyką na pewno nie. Zależnie od podgatunku mjuzyki metalowej najwięcej aktywnych fanów jest w grupach wiekowych 20-30 lub 30-40. :P po 40 jest bardzo dużo tylko na masówkach jak Iron Maiden lub Metallica. A tak na ulicy rzadko widuje i widywałam typowego metalucha po 30, przeważają dwudziestolatkowie i troche nastolatków. Więc twoja diagnoza problemu chyba jest błędna :P

Gość gość
pamętaj, że jego zdaniem prawdziwy metal nie powstał po 1990 :P

Gość gość
myślę, ze facetom z wiekiem przestaje zależeć na aspekcie estetycznym. Wiesz, ciepłe kapcie i szlafrok. W przypadku niektórych kobiet jest podobnie, bo one "poważnieją". A mnie z wiekiem odbija :P

Bez przesady, pisał kiedyś ze nowe zespoły tez lubi, chociaż pewnie będe przez niego strofowana jak krnąbrna uczennica za twierdzenie że folk metal to metal :D Kiedyś wyzywał mnie od gimbusiar za lubienie Eluveitie :(

Gość gość
pamiętam, mnie też się dostało :D

Gość gość
Kasia, a jak Ty właściwie się ubierasz/malujesz na co dzień?

Najcześciej? Z metalowego wyglądu obecnie chyba tylko glany i plecak kostke. Torebki żadnej nie nosze. Co do butów to nie ukrywam że wole szpilki od trampek i dzisiejsza moda na trampki, vansy i podobne buty jest dla mnie śmieszna :P Generalnie nie lubie spodni i uważam ze w spódnicy jest wygodniej od spodni, i nie wiem jak można uważać chodzenie w spódnicy za wyjątek lub poświęcenie. :P Raczej długie spódnice, do kolan lub dłuższe. Mam ostatnio wręcz wyrzuty sumienia gdy założę spodnie, kolejny mój przejaw nie bycia jak wszyscy. Co do makijażu, to na codzień tylko oczy, tusz i cienie. Czasem i w ogóle. Ust nie maluje raczej nigdy, bo dziwnie i nienaturalnie się potem czuje. Chyba spodziewałaś/łeś się czegoś bardziej gotyckiego/wyzywającego? :P

Gość gość
szczerze, nie bardzo. Trochę kojarzysz mi się z oazowiczką - długa spódnica, glany...dużo zakryte. :P

Gość gość
"Patrząc po koncertach, to aktywnych fanów, żyjących ta muzyką na pewno nie." Ja mówiłem ogólnie. "Zależnie od podgatunku mjuzyki metalowej najwięcej aktywnych fanów jest w grupach wiekowych 20-30 lub 30-40. :P" Tu się zgodzę. "po 40 jest bardzo dużo tylko na masówkach jak Iron Maiden lub Metallica." Nie tylko. Zauważ, że czterdziestoparolatków jest dużo na koncertach zespołów, które powstały w latach 70-tych, 80-tych, czy wczesnych 90-tych. Może i nie stanowią większości, ale są widoczni. "A tak na ulicy rzadko widuje i widywałam typowego metalucha po 30, przeważają dwudziestolatkowie i troche nastolatków." Bo mnie nie widujesz.:P Ja nastolatków w ogóle nie widuję. Chyba że jakichś alternatywniaków, ale oni nie mają raczej nic wspólnego z Metalem.;) "Najniższą średnią wieku fanów ma aktualnie chyba folk metal, z tego co widać na koncertach." Tutaj też się zgodzę, ale nie przesadzajmy, bo na koncercie Týra z Heidevolkiem w kwietniu 2009, było sporo dwudziesto-trzydziestoparolatków. Nawet był gość, który w latach 90-tych, prowadził pewnego NSBMowego zina. Chociaż na Metsatöllu w czerwcu 2010, było sporo alternatywniaków, ale może dlatego, że wjazd był za free.;) "Bez przesady, pisał kiedyś ze nowe zespoły tez lubi" I to wielokrotnie.:classic_cool: "pewnie będe przez niego strofowana jak krnąbrna uczennica za twierdzenie że folk metal to metal" Pisałem chyba gdzieś, że lubię Storm, Isengard, Skyforger, Menhir (bardziej Pagan niż Folk, ale w niektórych kawałkach posiada folkowe naleciałości), Falkenbach, Týra (mam nawet bardzo rzadkiego singla "Ólavur Riddararós"), Moonsorrow, Metsatöll (mam nawet bardzo rzadkiego singla "Veelind"), dwóch pierwszych płyt Heidevolk, Slavland, Goatmoon (na początku grali Raw Black Metal, a obecnie Folk/Black Metal), Stormheit, czy Temnozor, a że większość tego tworu zwanego Folk Metalem, jak dla mnie jest strasznie sztuczna, nudna i plastikowa, to już inna sprawa. A co powiesz na to? https://www.youtube.com/watch?v=HGC-WmCGNxM Co prawda to jeden z najważniejszych greckich zespołów BM, ale ten kawałek ma elementy folkowe. "Kiedyś wyzywał mnie od gimbusiar za lubienie Eluveitie :(" Wyzywałem, źle, nie wyzywam, też źle.:( Zdecyduj się.

Gość gość
"Co do butów to nie ukrywam że wole szpilki od trampek i dzisiejsza moda na trampki, vansy i podobne buty jest dla mnie śmieszna :P" Już Cię lubię! A właściwie to już od pewnego czasu.:) http://oi64.tinypic.com/op60y0.jpg

Gość gość
nie .... tutaj ich nie ma

Gość gość
"Najniższą średnią wieku fanów ma aktualnie chyba folk metal, z tego co widać na koncertach." No i większość z tych małoletnich fanów nie zna Skyclad, chociaż powinni.

Gość gość
A odpowiedz na moje pytanie, czy z ciebie sie nigdy nikt nie smial? Z twoich bialych adidaskow i skorzanej kurtki?

Gość gość
Małolatów raczej dziwią (chociaż ostatnio rzadziej), o czym już gdzieś pisałem, chociaż ostatnimi laty, niektórzy znów takie noszą. Zresztą czego mieliby się śmiać, skoro jeszcze na początku lat 90-tych, to była norma? U mnie na osiedlu to jeszcze to jeszcze w ubiegłym dziesięcioleciu prawie wszyscy śmigali w białych adikach za kostkę. Generalnie w moim mieście może i w pewnym momencie liczba noszących białe koszykarskie buty zmalała (gdzieś w drugiej połowie ubiegłego dziesięciolecia), ale nigdy ten typ obuwia całkowicie nie zniknął, a ostatnio znów widać i to nie tylko na nogach dzisiejszych 40+, ale i 20+.

Gość gość
wiesz, powtarzasz, ze z gotow mozna najwyzej sie smiac...a jestem pewna, ze ty tez usmiechy wywolujesz

Gość gość
Nie powtarzam, tylko mówię, że to swego czasu była najbardziej znienawidzona i wyśmiewana subkultura i że mówiono o nich to samo, co o emo i o ile z emo, ludzie najczęściej się jedynie śmiali, to w przypadku gotów, pojawiała się agresja i to nie tylko słowna, ale i fizyczna. Jest różnica między "można najwyżej się śmiać", a "byli kiedyś tępieni, a w najlepszym przypadku wyśmiewani".

Gość gość
pozostaje mi się cieszyć, że nie żyłam w tych chorych czasach kiedy mogłabym stracić zęby za pomadkę...albo ty miałeś patologicznych znajomych

Gość Adam1990
Tak

Gość gość
Jesteś kobietą, więc NIC by Ci nie groziło, bo agresja była TYLKO w stosunku do męskiej części, a do żeńskiej albo stosunek neutralny lub pozytywny. Bicie kobiet, to brak honoru. Zresztą kiedyś ludzie OGÓLNIE byli twardsi. Nie to, co teraz, gdzie co poniektórzy płaczą w necie, że ktoś się z nich naśmiewał w realu.

Gość gość
jeden z moich najlepszych przyjaciół jest gotem, więc nigdy nie czułabym się bezpiecznie na ulicach w jego towarzystwie wiedząc, że mogę natknąć się na takie bydło.

Gość gość
Jasne nawet często, widuje i to takie konkretne :) Tak samo punkowców, dziewczyny jak i chłopaków w skórach kolorowych czubach i ćwiekach itp itd Mieszkam w dużym mieście i u nas w centrum czasem przesiadują w dużych grupach :) Fajnie to wygląda

Gość gość
trzeba jeszcze wiedzieć jak goci wyglądają. Dużo osób myśli tylko o wiktoriańskiej modzie, a to wcale nie jest najpoularniejszy trend na co dzień