Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widujecie na ulicach gotki?

Polecane posty

Gość gość
dziury w spodnmiach na tych zdjęciach NIE są od noszenia. Co do tych koszul - wiesz, że ludzie mają więcej niż jedną koszulkę w szafie? Goci noszą czasem koszule, ale na co dzień większość nosi po prostu czarne koszulki, kamizelki i skórzane kurtki/płaszcze. Jak siedziesz 8 godzin z przy kompie to nie masz chęci na strojenie się.

Gość gość
Poniżej można obejrzeć film dokumentalny "Schwarz ist bunt" (Czerń jest buntem) o świecie gotek. Trwa 36 minut: www.youtube.com/watch?v=aC2zubB4ATY

Gość gość
dużo rozumiem ;)

Gość gość
"I proszę opisz nam jak wspaniale rozwija się nietolerująca "pedałów" polska...;)" A ja przypominam, że przez 8 lat rządziła partia popierająca LGBT.;) Południowe Stany, też nie popierają, a dobrze się rozwijają (pomijając to, że próbuje się niszczyć ich tożsamość), w przeciwieństwie do np. lewicującego NY, gdzie jest wysoka liczba przestępstw. "Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale wiele kultowych magazynów metalowych popiera LGBT" CHłammer, który uważa Linkin Park za zespół metalowy? "o zespołach nie wspominając." To czemu zespoly glam "metalowe" były i nadal są nazywane pedalskimi i to nie tylko w Polsce, ale i na zachodzie? Na zachodzie jest też dużo zespołów NSBM, a ci LGBT nie tolerują. "Co myślę o butach Demonii - mam dwie pary kupione parę lat temu. Kiedyś były to naprawdę dobrej jakości buty." Koleżanka bardzo je lubi. "dziury w spodnmiach na tych zdjęciach NIE są od noszenia." Bo niektórzy celowo rozdzierali. W 1990 roku, nie sprzedawano "podartych" jeansów, jak to ma miejsce obecnie. "Co do tych koszul - wiesz, że ludzie mają więcej niż jedną koszulkę w szafie?" A czemu miałbym nie wiedzieć?

Gość gość
bo zachowujesz się jakbyś uważał, że goci mają tylko jeden rodzaj ubrań. I robione samodzielne dziury to nie są dziury od noszenia. Prędzej by się w kroku przedarły niż porwały tak na kolanach. No cóż, chłopaki chciały być modne. "pedał" to polskie określenie, więc nie wiem jak używają go na zachodzie. Z zespołów glam metalowych śmieją się na tej samej zasadzie co z Just 5, ale nikt nie poddaje w wątpienie, że Bret zaliczył więcej panienek niż ty i wszyscy twoi sąsiedzi.

Gość gość
a wracając co butów - ja nie twierdzę, że nie można ich lubić. Po prostu jakość strasznie spadła i nie kupiłabym już butów tej firmy. Wolę dorzucić i mieć te new rocki. Poza tym teraz jest moda na koturny więc dobre buty można kupić w zwykłej sieciówce.

Gość gość
"I robione samodzielne dziury to nie są dziury od noszenia. Prędzej by się w kroku przedarły niż porwały tak na kolanach." Moje oryginalne Levi'ego Strausa, przetarły się właśnie na kolanach i z tyłu. ""pedał" to polskie określenie" W krajach anglojęzycznych, używa się określenie fag lub faggot, które znaczy właśnie to samo, co pedał. "Z zespołów glam metalowych śmieją się na tej samej zasadzie co z Just 5" Też, ale wielu wręcz tymi zespołami gardzi, zwłaszcza w USA. "ale nikt nie poddaje w wątpienie, że Bret zaliczył więcej panienek niż ty i wszyscy twoi sąsiedzi." Ale Lemmy i tak zaliczył jeszcze więcej.:classic_cool: "Wolę dorzucić i mieć te new rocki." Te zwykłe, najbardziej powszechne, czy damskie na szpilce lub wysokim obcasie?

" I proszę opisz nam jak wspaniale rozwija się nietolerująca "pedałów" polska..." Akurat, wbrew malkotentom, w zachodniej prasie ekonomicznej mówi sie wręcz o polskim cudzie gospodarczym, i o Polsce jako o kraju, który najlepiej poradził sobie gospodarczo po upadku komunizmu. :P Często Polska jest porównywana do Ukrainy, która w 1991 była nieco bogatsza od Polski, miała porównywalne do nas PKB, tylko nieco wyższe, a dziś polskie PKB jest 3x większe od ukraińskiego. Polska jest też jedynym krajem w Europie, który uniknął recesji po kryzysie w 2008 Radze troche poczytać o tym, a nie powtarzać frazesów, że Polska się nie rozwija:P Oczywiście, mogłaby się rozwijać lepiej, gdyby miała szczeście mieć lepszych polityków niż ma, ale fakt faktem że rozwija się nieźle wbrew przeciwnością. :P

Gość gość
te zwykłe, na obcasie mam inne buty (a szpilek nie noszę). Określenia "fag" się nie używa, za nazwanie kogoś w ten sposób możesz wylecieć z koncertu (jak wcześniej ktoś nie zrobi wyjątku i nie dostaniesz w pysk). Tak mówią tylko degeneraci.

W latach 2005-2014 Polska gospodarka urosła o 46% wykazując tym samym najwyższy rozwój z wszystkich krajów członkowskich UE. Dla porównania średnia dla całej UE w tym okresie to 9,5 % :P Nie, polska się nie rozwija, wcale :P Rozwijam ten wątek poboczny bo nudzi mnie wasza kłótnia czy goci są lepsi czy metale.

Gość gość
Kasia - dla mnie nie ma "lepszych", dla mnie to prawie to samo :D

Gość gość
"Określenia "fag" się nie używa" Jak nie? Paul Di'Anno nazywa pedałami (fags) i lachoc/iągami (co/cksuckers) fanboy'ów Bruce'a Dickinsona i to wcale nie jest odosobniony przypadek, jak się Tobie błędnie wydaje. Poniżej wklejam fragment Dire Straits "Money For Nothing": "See the little faggot with the earring and the makeup Yeah buddy that's his own hair That little faggot got his own jet airplane That little faggot he's a millionaire" Co prawda nie jest to zespół metalowy, ale masz określenie "faggot". Sam kawałek był krytyką konsumpcjonizmu i komercji, ale paradoksalnie stał się w 1985 wielkim przebojem.:classic_cool: Na wykonawców glam "metalowych" mówiło się i nadal mówi "glam fags". Masz kultowy kawałek przeciwko scenie glam "metalowej", razem z tekstem: https://www.youtube.com/watch?v=Jd9JC36pLgw "za nazwanie kogoś w ten sposób możesz wylecieć z koncertu" Bo z tego co wiem, na zachodzie to jest uznawane za tzw. "zbrodnię nienawiści" (tylko gdzie tu zbrodnia?) lub "przestępstwo z nienawiści" (hate crime) i można za to trafić za kratki. Pieprzona polityczna poprawność.:o

Gość gość
To zobacz jak jego nazywaja. Zawsze trafi sie jakis k***s z niewyparzona geba i brakiem pomyslu na siebie. jak nie ma nic do powiedzenia to obraza. I tak, mozesz trafic za kratki i bardzo dobrze. Teraz walcza o to, zeby wyzywanie za stroj dolaczyli do tej kategorii. Slyszales o Sophie? Gotce ktora zakopali na smierc? Pewnie bys sie z tymi gnojkami zakumplowal.

Swoją drogą grzeczne muszą być te koncerty w UK, skoro można z nich wylecieć za słowo faggot :P gdyby usłyszeli nasze polskie tak chętnie skandowane przez publicznośc na koncertach metalowych "NAP/IERDALAĆ, NAP/ERDALAĆ, NAP/ERDALAĆ, NAP/ERDALAĆ!", lub któryś z wariantów okrzyku "MACIE GRAĆ, KUR/WA MAC!", to by chyba dostali zawału :P

Gość gość
Katarzyno mniej metalu a więcej pracuj nad poprawną pisownią. To że w gimie byłaś leniem nie zwalnia ciebie od poprawnego pisania . Tym bardzie że na forum utrzymujesz że studiujesz ...

Gość gość
dziś bardzo chciałabym cię opluć i zwyzywać w ramach demokratycznej i fajnej politycznej niepoprawności. Cóż, ja akurat nie toleruję i wyzywam homofobów :classic_cool: A co do Demonii to już dawno są to buty kiepskiej jakośc*****eniądze wyrzucone w błoto. A np.TUK mi się rozleciały choć nie powiem, były wygodne.

Gość gość
Kasia, przekleństwa i wyrażanie emocji to co innego niż nienawiść spowodowana byciem kryptociotą (innych powodów nie znam, a znam różnych ludzi) i zwykły debilizm. Po prostu ludzie za granicą częściej mają poukładane w głowach i zajmują się własnym życiem a nie cudzym wyglądem lub orientacją.

18:41, nawet w takim luźnym wątku musi się znaleźc łajza stosująca argumenty ad personam i insynuująca między wierszami że lepiej wie co jakas całkiem obca osoba z internetu robi w życiu :D Idź sobie pobiegaj, to się wyładujesz a nie pluj jadem bez powodu i nie spamuj. A najlepiej znajdź sobie jakichś znajomych skoro obca osoba z forum budzi w tobie takie emocje, że aż musisz jej dokuczać :D

Gość gość
K. a co sądzisz o borderline i chorobie afektywnej dwubiegunowej ? Był tu kiedyś artykuł o tym pewnego pschychologa i o powiązaniu owych dolegliwości z kobietami z subkultury gotów...

Gość gość
"I tak, mozesz trafic za kratki i bardzo dobrze." A gdzie wolność słowa? "Slyszales o Sophie? Gotce ktora zakopali na smierc?" Tak, słyszałem i nawet miałem powiedzieć, że w "nietolerancyjnej i Polsce" co najwyżej by ją zwyzywano od brudasek, a w "tolerancyjnej i postępowej" Wielkiej Brytanii, skopano ją na śmierć. Zauważ, ze ona stanęła w obronie swojego cio/towatego chłopaka i za niego przyjmowała na siebie kopniaki, a to JEGO obowiązkiem było JĄ obronić. "Pewnie bys sie z tymi gnojkami zakumplowal." Niby czemu miałbym się zakumplować z jakimiś oszołomami? Zauważ, że to byli CIAPACI, ale polityczna poprawność zabrania tego mówić. "Swoją drogą grzeczne muszą być te koncerty w UK, skoro można z nich wylecieć za słowo faggot :P" Jeśli są muzułmanami, to nie wylecą.:P 'bardzo chciałabym cię opluć i zwyzywać w ramach demokratycznej i fajnej politycznej niepoprawności." Śmiej się śmiej. Zobaczymy co powiesz, gdy islamiści zaleją Europę. A tak we ogóle to laska z poniższego linka tez była politycznie poprawna (była działaczką na rzecz multi-kulti) i została brutal;nie zgwałcona i zamordowana przez imigranta z Etiopii https://kungsbacka.wordpress.com/2014/09/06/elin-krantz-negermordad-i-sverige/

Gość gość
Kasia, co innego jest klac w eter, a co innego do******lac sie do innych ludzi na widowni

Gość gość
a co do tego "c***owatego chłopaka" on dostał pierwszy. Gdyby na ciebie rzuciło się kilka osób które najpierw normalnie rozmawiały też byś się jak "c***a" położył ;) Co do wolności słowa - kończy się tam gdzie zaczynasz ograniczać wolność innych osób lub wyrządzasz krzywdę (jaka mała by nie była). Spróbuj powiedzieć, że nie ma nic złego w pedofilii ;)

Gość gość
"a co do tego "c***owatego chłopaka" on dostał pierwszy. Gdyby na ciebie rzuciło się kilka osób które najpierw normalnie rozmawiały też byś się jak "c***a" położył ;)" Tu nie chodzi o sam fakt, że przegrał, tylko o to, że powinien spróbować ją obronić, albo przynajmniej kazać jej uciekać, gdy go katowali. "Co do wolności słowa - kończy się tam gdzie zaczynasz ograniczać wolność innych osób lub wyrządzasz krzywdę (jaka mała by nie była)." Dla mnie to jedynie wyrażanie negatywnej opinii, bo przecież ani od tego nie stanie się mu krzywda, ani nie umrze. "Spróbuj powiedzieć, że nie ma nic złego w pedofilii ;)" Bo jest złem, ale w Holandii niestety można mówić, że nie jest.

"Tak, słyszałem i nawet miałem powiedzieć, że w "nietolerancyjnej i Polsce" co najwyżej by ją zwyzywano od brudasek," Akurat miałam kiedyś kilka razy spotkania bliskiego stopnia z agresywnymi kibolami czy dresami, będąc ubrana w sposób, który im się nie podobał, i nie wyzywali od brudasów, tylko wyzwiskami, nieprzyjemnymi zaczepkami o charakterze, nazwijmy to seksualnym, choć taka prymitywna seksualnosć jak u nich to raczej jakaś śmierdząca podseksualnosć. Tak jakby w ich prymitywnych mózgach, fakt że mnie nie rozumieją, czemu się tak ubieram i taka jestem ich drażnił, może czuli jakiś kompleks niższości, że oni są tacy prości i spotykają mnie taką nietypową, i chcieli to niezrozumienie zniwelować pomniejszaniem wartości mojej osoby, przez sprowadzanie mnie tylko do roli obiektu seksualnego. Tak to sobie przynajmniej tłumacze, bo nie wiem jaki mieli powód by się do mnie tak tępo przyp/ierdalać, bo atrakcyjna chyba dla nich nie byłam i raczej nie były to żadne durne "końskie zaloty", wiadomo jaki typ laski oni preferują. Z resztą gdybym miała sobie wyobrazić twarz stereotypowego gwałciciela, to pewnie wygladałby tak jak taki typowy kibol.

Gość gość
wyzywanie homoseksualistów też jest złem :) I najwyraźniej nie czytałeś raportu. Otóż te gnojki podeszły do Sophie i jej chłopaka i do nich przyjaźnie zagadali. Chłopak dostał w głowę (od tyłu z tego co pamiętam), jak upadł natychmiast zaczęli go kopać po głowie, on był nieprzytomny lecąc na ziemię. Więc jak miał ją bronić/krzyczeć skoro atak trwał kilka minut i był z zaskoczenia? Poza tym nawet jakby krzyknął to myślisz, że by uciekła?

Wracając do słowa fag lub faggot - ja to słowo czesto widuje w anglojęzycznym internecie, często pojawia się np. w memach z 4chana :P naprawde jest tak bardzo wulgarnym wyzwiskiem w języku szekspira? :)

Gość gość
bardzo obraźliwym...i weź się nie przyznawaj, że siedziesz na 4chanie. Może osobie heteroseksualnej trudno to zrozumieć i ciężko mi znaleźć odpowiednik czegoś równie chamskiego. W końcu ma to na celu obrażenie orientacji seksualnej danej osoby - czyli jednej z najważniejszych porcji jej życia (seksualności, miłości, związków).