Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widujecie na ulicach gotki?

Polecane posty

Gość gość
goci noszą skóry, czaszki itd. więc definitywnie są elementy wspólne :) I tak, dla osób postronnych metale i goci wyglądają bardzo podobnie więc hipokryzją z twojej strony jest się śmiać z kogoś kto jest w tym samym worku co ty. I tak, po twojej wypowiedzi wnioskuję, ze nie masz pojęcia jak wyglądają goci ;)

Gość gość
Raczej zbyt podobnie do harleyowców, ani metalowców nie wyglądają.;) https://s3.amazonaws.com/rebelsmarket_production/images/4557/original/5_things_wrong_with_goth_subculture_right_now.jpg http://www.wonderfulwhitby.co.uk/wonderfulwhitbyblog/wp-content/uploads/2011/11/goth12.jpg No chyba że Sisters Of Mercy z okresu "Vision Thing" (Endrju miał nawet koszulkę Motörheada :classic_cool: ), czy Fields Of The Nephilim z okresu największej świetności.

Gość gość
a ja mówię o tym jak się dorośli ludzie ubierają na co dzień. Z zasady są to proste czarne ubrania i skóry. Plus jakieś dodatki.

Gość gość
zamień moro na czarne spodnie i tak ubierają się goci na co dzień. A tego drugiego zdjęcia nie skomentuje, wyglądają jakby się ze starego sitcomu wyrwali.

Gość gość
no i wybacz, ale klasyczny styl harleyowca jest taki: http://i.ebayimg.com/00/s/NDkwWDM0NQ==/$(KGrHqZ,!hYF!t9vfvMqBQS2Fcnr)!~~60_35.JPG a nie na młodego sebastianka ze skid row...i ty gotów nazywasz p*****i? :D

Gość gość
Gotek nie widuje. Ale styl fajny. Moze jedyna jaka w pewnym sensie widuje to ja sama no, ale nie do konca. Czerpe w zasadzie z roznych stylow. Emo, rock, punk, metal, got - to ja :D

Gość gość
ja też mieszam style, ale wydaje mi się, że "got" najbardziej do mnie pasuje.

Gość gość
"zamień moro na czarne spodnie" Oraz motocyklową kamizelkę na czarną koszulę z kołnierzem. "klasyczny styl harleyowca jest taki" Chciałem wkleić typowego klasycznego harleyowca z brodą + ew. obecnego, ale uznał za spam (tj. tego z brodą). "a nie na młodego sebastianka ze skid row..." A czy ja gdzieś napisałem, ze tak wyglądają? "i ty gotów nazywasz p*****i?" Nie tylko ja tak ich nazywam.

Gość gość
a ja mówię o tym drugim zdjęciu które wstawiłeś - wyglądają jak dziewczyny z włosami na lokówce. Skórzane kamizelki są bardzo modne wśród gotów. To jeden z podstawowych elementów codziennej garderoby.No, ale to, że nie wiesz jak się goci ubierają to już ustaliliśmy ;)

"A tego drugiego zdjęcia nie skomentuje, wyglądają jakby się ze starego sitcomu wyrwali. " Mówisz o tym? http://headbanger.ru/fmst/files/data/84152.jpg Przecież tak akurat wygląda wielu współczesnych metalowców w Polsce, wręcz dokładnie tak jak na zdjęciu. Gdzie tu widzisz "stary sitcom"? :D x A teraz do pana od adidasów: Ciesze się, że vlog tego kolesia się podoba nie tylko mnie. Ciekawa jestem teraz jednak, jak zareagujesz na informacje, że ten koleś od vloga to rocznik 1996 :) W świetle twoich wypowiedzi o nastolatkach, że wszyscy są pseudoalternatywni i nie ma wśród nich prawdziwych metalowców itd :P

Gość gość
Kaśka, oni wyglądają jakby się z serialu pokroju Niani z lad 80tych urwali. I te buty...

Wyglądają jak zwyczajni metalowcy. Nie wiem co cie tak zdziwiło w tym zdjęciu. Buty też dosyć częste, przynajmniej w srodowisku fanów thrashu. :P Zamień te buty na glany, to będą wyglądali jak najbardziej typowy polski metalowiec jakiego można sobie wyobrazić :P

Gość gość
nie wiem, coś mi po prostu nie pasuje w tych blond grzywkach. Kojarzą mi sie ze skid row i poisonem (a to złe skojarzenie)

Gość gość
bez lokówki? Jeden z tych kolesi ma wywiniętą grzywkę! :D

Serio, nie widze w ich fryzurach niczego, czego nie mogłabym zobaczyć przynajmniej od czasu do czasu nawet na ulicy, a za długimi blond włosami u facetów akurat się oglądam, wierz mi :P Nawet takie fryzury jak ma pan drugi od lewej czasem się zdażają, na moim wydziale studiuje/studiował koleś z podobnymi włosami.

Gość gość
nie wiem, po prostu wyglądają jak dzieciaki. cieniowane grzywki, spodnie mamuści (wysoki stan), białe buciki i poza "macam fiutka przez kieszeń". Ten z lewej jeszcze jako tako, ale średnio. Chyba po prostu lubię trochę bardziej męskich facetów.

Gość gość
Po prostu już wolę gota w stylu korporacyjnym niż takiego dzieciaka.

Gość gość
"Skórzane kamizelki są bardzo modne wśród gotów." Ja widywałem w koszulach "I te buty..." Lepsze niż te pedalskie New Rocki, noszone przez gotów. "Ciekawa jestem teraz jednak, jak zareagujesz na informacje, że ten koleś od vloga to rocznik 1996 :)" Ja myślałem, że jest z 1990, maksymalnie z 1992. "Zamień te buty na glany, to będą wyglądali jak najbardziej typowy polski metalowiec jakiego można sobie wyobrazić :P" Niektórzy noszą glany do typowo oldschoolowego zestawienia, z kataną na ramonesce włącznie. "spodnie mamuści" To są KLASYCZNE jeansy! Kiedyś wszyscy w takich chodzili, także ludzie nie powiązani z subkulturami, ale co małolata może o tym wiedzieć? "nie wiem, po prostu wyglądają jak dzieciaki." Oni są już dobrze po czterdziestce, a to zdjęcie pochodzi z 1990 roku. "Chyba po prostu lubię trochę bardziej męskich facetów." Goci męscy? Nie rozśmieszaj mnie.:D Przecież byli tępieni przez prawie każdą subkulturę, jako pedalscy. Zresztą "subkultura" gotycka nie jest męska i jest tam dużo pedałów, bi i transów.:o Jednym słowem, patologia.

Gość gość
Gotki są śliczne :)

Gość gość
New Rocki są akurat z******te. Jedne z moich najwygodniejszych butów :) I mogłeś nie wiedzieć, że widujesz gotów bo nie masz pojęcia o tym jak się ubieramy co potwierdzasz w każdym poście. Twojego najazdu na osoby homo i biseksualne nie ma nawet co komentować...wśród metali też jest dużo homoseksualistów. Więc nie zachowuj się jak prostak.

Gość gość
I tak, facet w czarnym garniturze wygląda bardziej męsko niż dzieciak w "klasycznych", damskich spodniach z dziurami w jakich chodzą szafiarki.

Gość gość
zaraz wylejemy kisiel i będzie walka o to które buty są lepsze :D

Gość gość
"New Rocki są akurat z******te." Dla Ciebie tak, dla mnie nie. "Jedne z moich najwygodniejszych butów :)" A co sądzisz o kultowych wśród gotek Demoniach? "I mogłeś nie wiedzieć, że widujesz gotów bo nie masz pojęcia o tym jak się ubieramy co potwierdzasz w każdym poście." Wielu gotów ubiera się na co dzień TAK jak pisałem. "Twojego najazdu na osoby homo i biseksualne nie ma nawet co komentować..." A co? Mam być tolerancyjnym lewakiem, bo to jest takie "modne" na zachodzie Europy, która już dawno przez lewaków umiera? "wśród metali też jest dużo homoseksualistów." Wśród gotów jest ich znacznie więcej, bo środowisko gotyckie bardziej toleruje takie zboczenia.

Gość gość
"I tak, facet w czarnym garniturze wygląda bardziej męsko niż dzieciak w "klasycznych", damskich spodniach z dziurami" W jakich damskich? Przeciez kiedyś każdy mężczyzna w takich chodził (pomijając tych, którzy jeansów nie nosili. "w jakich chodzą szafiarki." Szafiarki chodzą w bardziej współczesnych spodniach, które łączą dziury, które w tym przypadku są fabrycznie robione, podczas gdy we wcześniejszych, powstały od znoszenia.

Gość gość
wiesz, sama jestem biseksualna i nie uważam się za zagrożenie dla cywilizacji. I proszę opisz nam jak wspaniale rozwija się nietolerująca "pedałów" polska...;) Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale wiele kultowych magazynów metalowych popiera LGBT, o zespołach nie wspominając. Co myślę o butach Demonii - mam dwie pary kupione parę lat temu. Kiedyś były to naprawdę dobrej jakości buty. Potem przenieśli produkcję z UK "gdzieś" gdzie jest taniej. W tej chwili to buty wyłącznie "do klubu" bo codziennego noszenia mogą nie wytrzymać. Dlatego wolałam wypluć więcej kasy na new rocki bo jakość mają gwarantowaną.