Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widujecie na ulicach gotki?

Polecane posty

Gość gość
jaki to jest niby "gotycki styl życia"? :D

Gość gość
sorry, "bycia" nie życia.

Gość gość
to zdjecie z festiwalu :/

Gość gość
swoja droga mi sie podoba, nie mialabym czasu i checi codziennie sie az tak malowac to na festiwale tak sie stroje ;)

Gość gość
suchal ktos pioseneczki "If I were a goth"? :D

Gość gość
puk puk

Gość gość
gotki są wiecznie smutne i tną się żyletkami :o

Gość gość
Skad taki pomysl? Wszyscy goci jakich znam to weseli ludzie

Gość gość
Kiedyś faktycznie goci mieli opinię wiecznie smutnych i tnących się żyletkami i dlatego nikt ich nie lubił.

Gość gość
nikt to znaczy? Nie pamietam okresu bycia nielubiana....nie kojarze tez okresu gotow jako smutnej subkultury.

Gość gość
Goci zawsze mieli opinię smutasów, ponuraków, samobójców itp. i to nie tylko w Polsce końca XX i początku XXI wieku. Nawet w UK lat 80-tych szydzono z nich, czego przykładem jest chociażby tekst "Hey Goth F/uck Off", legendarnego punkowego (konkretnie UK 82) Chaotic Dischord z 1988 roku. Nie wiem jak w UK ogólnie, ale w Polsce goci byli najbardziej wyśmiewaną subkulturą, a gotki utożsamiano z łatwymi i puszczalskimi, a to, że w Bolkowie są lubiani, nie zmienia faktu, że poza wspomnianymi mieszkańcami, nikt ich nie lubił. Ani inne subkultury, ani zwykli ludzie. Czemu Cię tak to dziwi, skoro nawet sami goci często przyznają się do tego, że kiedyś padali ofiarami szyderstw (najczęściej), obelg, czy w skrajnych przypadkach przemocy? Mówię o Polsce, nie UK. Może w UK wyśmiewano ich tylko w latach 80-tych i możliwe że była to tylko wąska grupka ludzi, ale tutaj byli obiektem szyderstw i taką opinię, jaką ktoś wyraził o 15:41, miała większość. Tyle w temacie. Dziękuję za uwagę.

Gość gość
rozumiem, ze chodzi ci o "szyderstwa" ze strony uposledzonych umyslowo dzieciakow? ;) Z tym spotkali sie tez punki, metale, hipisi...a ze "punk" to chyba najdebilniejsza z subkultur zaraz po skinheadach to naprawde nie dziwi mnie, ze z kogos szydza. Tego dlaczego goci maja opinie smutnych nigdy nie rozumialam - wiekszosc zespolow gotyckich ma teksty z duza doza humoru. Sami goci to czesto bardzo wesole osoby. I tak jak mowie, ja nigdy nie doswiadczylam specjalnych negatywnych zaczepek, nikt tez nie probowal mnie pobic. Nie spotykam sie tez z brakiem zyczliwosci ani negatywnym stosunkiem ludzi z innych subkultur ;)

Gość gość
goci mają jedną fajną cechę - inni ludzie im nie przeszkadzają :D

Gość gość
zatrudnili blacharę żeby udawała gotkę? Dobre :D

Gość gość
:D

Gość gość
Ta dziewczyna właśnie była gotką i mówi prawdę o tym co przeżyła.

Gość gość
jakoś nie chcę mi się wierzyć. Ponad 10 lat w tej subkulturze i takiego oszołoma nie spotkałam. Poza tym ma dziwny sposób mówienia, trochę jak doda.

Gość gość
:D

Gość gość
up

Gość mrau_
Bardzo czesto widuje dziewczyny wygladajace jak gothki, cyberki, lolitki i inne bajerki ale czy sa one nimi naprawde? Trudno powiedziec,czy ich fascynacja nie ogranicza sie jedynie jak to czesto bywa do zalozenia gorsetu ,mhrocznego jak dupa szatana makijazu a jak zagadniesz o rodzaje sluchanej muzyki to powie Ci Evanescence albo Tokio Hotel. Ja nie jestem gotka ,gothka, ani cyber gothkami ciort wie czym jeszcze...ludzie czesto mnie tak nazywaja, W ubiorze dominuje moja ulubiona czern i fiolet, jestem dosc blada i tak owszem slucham Cinema Strange, Fields of The Nephilim czy Bauhaus ale slucham tez Mozarta albo Republiki i nie czuje sie nikim takim tylko soba. Mam znajomych metali,gothow ale tez "zwyklych" ludzi i jest ok.

Gość gość
a to można być gotką naprawdę? :D Jakie są wymagania żeby być prawdziwą gotką? Wiesz, że akurat muzyka nie jest specjalnie w tej subkulturze ważna? :D

Gość mrau_
To tylko swiadczy o tej subkulturze :-) mam prawo tego nie wiedziec bo NIE JESTEM gotka. Nie kazdy kto ma wrazliwosc,zainteresowania, styl zycia podobny do tego jaki maja goci jest nim z automatu. Nie wpadles/as na to ,ze grupa indywidualistow z poczuciem wyzszosci nad innymi z racji bycia w grupie,subkulturze moze byc przez innych postrzegana jak jedna wielka masa ludzi, ktorzy nasladuja sie nawzajem i nie wyroznia niczym wyjatkowym? Jestes chyba mloda osoba,kinderkiem jesli przywiazujesz tak wielka wage do stroju i zachowania odpowiedniego dla subkultury,wiec podporzadkowujesz sie konwencji i masie. Ktos prawdziwy nie musi niczego udowadniac i pokazywac.