Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta mama Asi

Powrót do wagi sprzed ciąży

Polecane posty

Gość Aneta mama Asi

Sposobów na odchudzanie, podobnie jak motywacji oraz powodów z jakiego dana osoba chce się odchudzać, jest pewnie tyle ile osób, którym udało pozbyć się czy to całej nadwagi, czy choćby trochę wyszczupleć. Specyficzną grupą że tak napiszę odchudzającą się jest grupa młodych matek, do których i ja się zaliczam. Po porodzie, a właściwie po ciąży zostało mi 12 kg. Cześć z was powie że to mało, cześć, że to dużo... Ja w każdym razie nie czułam się z tą wagą idealnie. Postanowiłem jednak nie robić nic ze swoją wagą, nie stosować żadnej diety do czasu, aż zakończę karmienie. Nic, to może za dużo napisane, bo starałam się ćwiczyć...Po zakończeniu karmienia, wzięłam się ostro za siebie. Dieta 1600 kcal, do tego foreverslim, bo inaczej nie mogłam poradzić sobie z chęcią podjadania pomiędzy posiłkami i chęcią na słodkości. No i pełne zestawy ćwiczeń. Po 4 miesiącach wróciłam do swojej optymalnej przed ciążowej wagi. A jak u was minął ten okres?

Gość gość
ja po ciązy schudłam , mam tygrysie paseczki na brzuchu, paski zebry na pośladkach, gdzieniegdzie centki i skóre na brzuchu tak gładką że aż nie do opisania

Gość Ewa piguła
A ja nie widzę niczego złego w tym, że kobieta chce o siebie zadbać. I nie dotyczy to tylko moim zdaniem okresu "po ciąży", choć jest to okres trudny. Mam taki zawód, że często rozmawiałam z dziewczynami (kobietami) w takim okresie życia. Niestety, wiele z nich nie wiem czemu,uważało że po porodzie waga z dnia na dzień spadnie do swojej pierwotnej wartości. To tak nie jest. Nie mniej, większość spokojnie podchodziła do zmian w swoim wyglądzie. Znam nawet osoby, którym waga po ciąży jak najbardziej odpowiadała i ani myślały by się odchudzić, choćby o gram. Podobnie jak uważam, ze bardzo rozsądne podejście wykazują osoby, które zaczynają myśleć o faktycznym odchudzaniu (sama dieta, czy połączona z preparatami, tak jak tu poruszony wyżej Foreverslim) po zakończeniu okresu karmienia. Stosując bowiem wcześniej dietę, wyjaławiamy same pokarm, którym karmimy dziecko... Tak więc, moim zdaniem przedstawiona wyżej opinia jest jak najbardziej rozsądna...