Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OnaPrzerazona

Hashimoto

Polecane posty

Gość OnaPrzerazona

Temat dotyczy kobiet z hashimoto. Co jest dla Was najbardziej uciazliwe? Jakie macie najgorsze objawy/skutki tej choroby? Wlasnie stwierdzono u mnie hashimoto i martwie sie jak bedzie przebiegac leczenie. Czy masa ciala zwieksza sie przy stosowaniu euthyroxu? Jakie zaburzenia zauwazylyscie u siebie? Ktos stosuje diete srodziemnomorska? Jesli tak to moze podzielicie sie jakimis ciekawymi przepisami?

Gość gość
Chcialam poczytac jak radza sobie z tym problemem inne kobiety. Hashimoto moze doprowadzic do depresji wiec liczylam raczej nie na ogolne informacje tylko na porady jak z tym zyc, jak ulozyc diete, jakie sa fazy choroby i fazy leczenia..

Gość gość
Fak,a co to za choroba?W kilku zdaniach mozesz ja opisac?Moze ja ja tez mam?Dzieki i zycze powodzenia w walce z ta choroba!

Gość gość
Oczywiscie dzieki za odpowiedz i linka ale moze ktos rownie dowiedzial sie o tym schorzeniu w ostatnich dniach i rozpoczyna leczenie? Zawsze to latwiej razem przechodzic ciezkie chwile. Chcialabym konsultowac z kim swoje samopoczucie, poprawe/pogorszenie stanu zdrowia. Czesto zastanawiamy sie czy ro co przechodzimy to jest normalne moze uda nam sie stworzyc watek gdzie kazdy bedzie mogl poradzic sie czy chociazby poczytac o problemach przy hashimoto innej osoby..

Gość gość
To przewlekle zapalenie tarczycy, niestety wiele kobiet boryka sie z tym problemem. Ja zrobilam badania hormonalne po tym jak zauwazylam znaczny wzrost wagi (mimo diet, a nawet glodowek co zawsze mi pomagalo w pozbyciu sie znednych kg), wypadanie wlosow zwlaszcza w okolicach zakoli (lysienie androgenne), ciagla ospalosc, a co chyba najgorsze zaczely mi ostatnio rosnac brzydkie czarne wlosy na twarzy w okokolicy skroni - bakow :(

Moja przyjaciółka to ma, zawsze była gruba i tłumaczyła sobie, że to od leków. A potem się zawzięła i waży mniej ode mnie. Więc przy rozsądnym jedzeniu nie zamienisz się w wieloryba.

Gość gość
Ale cwiczenia jej pomogly? Czytalam ze nawet diety i treningi nie pomoga przy hashimoto, albo trzeba sie wysilkc ze 3x wiecej niz zwykle aby utrzymac normalna sylwetke..

Nie ćwiczyła w ogóle, zaczęła po prostu więcej chodzić a mniej jeździć autem, poszła do dietetyka, przeszła na dietę i waży 52 kilo przy 164 i w międzyczasie dziecko urodziła. A ważyła 30 kilo więcej, albo lepiej.

Gość gość
Wow super! Tez chyba musze isc do dietetyka. Nie waze jeszcze tragicznie duzo ale wiecej niz zawsze.. 168/64kg a zawsze wazylam z 55-57max :/ a ona jest na tej diecie srodziemnomorskiej czy po prostu jakas jej dopasowal inna ten dietetyk?

Nie załamuj sie :) mam haszi a moja waga nie uległa zmianie i w sumie nie zauważyłam u siebie żadnych bardzo niepokojących objawów. Wystarczy aktywny tryb życia i zrezygnowanie z chipsów ;) dodam jeszcze ze urodzilam zdrowe dziecko i w ciąży przytyłam 13 kg a po 3 m wbijałam sie we wszystkie ciuchy.