Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zjechalam i co dalej

Polecane posty

Gość gość

Jestem w kropce zjechalam do kraju a teraz się zastanawiam czy dobrze mogę wrócić bo nadal czekają na mnie z pracą a tutaj nie mam pracy nic nie mogę znaleźć tylko probl w tym że chciałam tutaj osiąsc na stałe a tam mam możliwości kariery i bardzo dobra pracy którą mogę stracić jak w porę się nie zdecyduje na powrót nic mnie nigdzie nie trzyma jedynie czego chce to ułożyć sobie życie prywatne które myślę że jest możliwe bardziej w kraju niż tam ale tutaj nie ma kasy co robic

Gość gość
gdzie kropki i przecinki?

Gość gość
Wiedziałam że tutaj od razu każdy się będzie czepiać gramatyki jakby to był największy problem

Gość gość
Nie rozumiem tej prowokacji. A jezeli nie, to po hooj zjezdzalas, jak nie masz zadnego planu na siebie.

Gość gość
Po co, po to żeby poznać kogoś żeby nie być samej

Gość gość
Poznac kogos mozesz wszedzie. Sama widzisz, ze tu pracy nie masz i tylko sie bedziesz zalamywac. Wracaj, rob kariere, zajmij sie soba a milosc sama przyjdzie

Gość gość
Jak zamierzasz w Polsce prace znalezc jak nie potrafisz poprawnie napisac zdania, a oburzasz sie, gdy ktos zwraca ci na to uwage. W Polsce jezykiem urzedowym jest jezyk polskie, z przecinkami, kropkami we wlasciwym miejscu i poprawna ortografia. Jeszcze sie o to rzucasz, ze ktos zwraca ci na to uwage? Zaraz zwalisz na swoja dysgrafie albo cos innego...

Gość gość
Ja wrocilam po 10 latch i jestem zadowolona, mam dobra prace, wczesniej kupilam mieszkanie wiec mam dach nad glowa. Szczerze nawet nie wiedzialam, ze ten proces moze sie odbyc tak gladko :-) nie wiem do czego wrocilas, co wczesniej robilas bo to tez ma znaczenie. Nie wraca sie do kraju na wariata.

Gość gość
Nie klam trollu ze tak gladko wrociles

Gość gość
U mnie to było trochę na wariata ale poleciałam za miłością tylko ze teraz nic z tego wiec średnio jestem przygotowana a za granicą byłam odkąd skończyłam naście lat teraz jestem o 15 lat starsza więc pora się ustatkowac

Gość gość
Zjechac to mozna z gorki na nartach. Co za niechlujny wsiowy jezyk.

Gość gość
Dziewczyno uspokoj się moje pytanie nie dotyczy gramatyki czy interpunkcji więc sobie daruj

Gość gość
Jedz tam. Tutaj na kasę trzeba chociaż podstawy języka polskiego znać. A i leniwy (bo to chyba przez to durnej kropki nie stawiasz) nie znajdzie

Gość gość
Ja tez wróciłem, w tydzień znalazłem prace za 3 tys, a szmaty niech czyszczą kible w uka. Pieprzone nieudaczniki.

Gość gość
Boshee, jakie to typowe i polskie. Dajcie dziewczynie juz spokoj z ta ortografia i interpunkcja. Duzo osob pisze z telefonow , gdzie automatycznie dobierane moga byc slowa i latwo sie pomylic. W Polsce ludzie tez nie znaja ortografii i interpunkcji , a pracuja normalnie i nikt ich za to tak nie szmaci. Ludzie wracaja do kraju , z planem i bez planu. POLSKA MENTALNOSC.

Gość gość
Kible w Uk to czyszcza , ale czarni . Jeszcze nigdy tu nie spotkalam Polki/Polaka czyszczacego kible .