Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia130395

Czy to oznacza że niedługo mogę urodzić?

Polecane posty

Gość Monia130395

Witam :) jestem w 38 tc wg okresu i w 40 wg Usg. Od wczoraj męczą mnie ciągle wizyty w toalecie. wieczorem i w nocy tylko siku a od rana biegunka. To moja pierwsza ciąża i nie jestem pewna czy odczuwany przezemnie ból brzucha to skurcze porodowe czy poprostu spowodowane są biegunka. Czop (chyba) jeszcze mi nie odszedł. W pt zostałam wypisana ze szpitala. W czwartek podawali mi oxy ale poza skurczami nic nie dała. Rozwarcie na 2 cm. Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

Gość gość
Nikt jasnowidzem nie jest, ale calkiem możliwe, ze to poród... Obserwuj czy bol brzucha zaczyna się nasilać i czy staje się w jakiś sposób regularny. A czopa możesz w ogóle nie zauważyć, ja go nie widziałam, a rodziłam dwa razy.

Gość gość
ja tez mialam jakby biegunkę od rana i o 15.00 odeszły mi wody, a o 22.15 mały się urodził.

Gość agula8
ponoć biegunka to jeden w pierwszych objawów zbliżającego się porodu - jako że organizm sam się oczyszcza. Ja przed samym porodem nie miałam biegunki, ale dopadła mnie na początku 9go m-ca. Piłam wtedy dużo wody, miałam dietę zapierającą: marchewka-ryż i popijałam regularnie orsalit dla dorosłych, bo odwodnienie jest najbardziej niebezpieczne przy takich objawach...

Gość gość
Co za dureń odkopuje stare tematy i sypie kolejną reklamę.