Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

olej rzepakowy na wlosy

Polecane posty

Gość gość

czy daje jakies efekty? chce nalozyc na wlosy i przykryc folia na okolo pol h.

Gość gość
Z olejów kuchennych na włosy to chyba jedynie oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. I olejowanie wymaga systematyczności i cierpliwości. minimum 1-2 godziny na głowie, idealnie raz w tygodniu nie rzadziej, a najlepsze oleje to moim zdaniem: kokosowy, ze słodkich migdałów, oliwa extra virgin. mi olejowanie dużo dało ale pierwsze porządne efekty były po 3 miesiacach (3-4 razy w miesiącu olejowałam trzymalam olej 2h pod folią i ręcznikiem/czapką).

Gość gość
szybszy efekt jednorazowy to będzie np maseczka z majonezu (tak, majonezu) z oliwą dobrej jakości i sok z cytryny jeśli masz jasne włosy. dobre jest też domowej roboty żel z siemienia lnianego, czyni cuda już po 3-4 uzyciach (tak co drugie mycie)

Gość gość
wow, majonez, poważnie? (nie-autorka) kto zna jakieś inne porady. domowe. może cos z żółtkiem ale żeby łatwo isę zmywało z włosów...

Gość Niech żyje POLSKA
płukanka piwa nadaje połysk :)

Gość gość
płukanka z kawy. wzmacnia też beculki i wspomaga wzrost wlsoów, tzn nieco przyspiesza - potwiedzam, stosuję od prawie roku 3-4 razy w miesiącu. a jak pięknie pachną włosy!! o żelu z siemienia i płukance z siemienia czytalam ale nie stosowalam.

Gość gość
hmm

Gość gość
Ja (od posta z 22:58) nie olejowalabym slonecznikowym czy rzepakowym. jeśli już, to z pierwszego tloczenia na zimno. czyli wysokiej jakości. kiedyś olejowalam włosy 2x w miesiącu i uzywalam zawsze tylko kokosowego. teraz polegam głównie na kawie, maseczce z żółtkiem i maska Biovax. włosy mam piękne, mimo wieku (37 lat) i po ciąży i karmieniu.

Gość zyga759
Olej rzepakowy jednak może być miłym przyjacielem naszym. Wiele osób z nas nie wiem, ze dla urody jest on idealny. Zresztą poczytajcie sobie na ten temat na: http://pokochajolejrzepakowy.eu a dowiecie się dużo więcej ciekawych rzeczy na jego temat.