Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość pragnący pokochać

Czy tak na prawdę kocha się tylko raz ? cz2

Polecane posty

A może jednak oszukuje sam siebie i ją jeszcze kocham ? Mocno się nad tym zastanawiam, bo właśnie takie pytanie zadała mi obecna; „Czy Ty ją jeszcze kochasz ?“ Poprosiłem o czas, muszę sie nad tym zastanowić. Kochałbym byłą, gdyby była taka jak moja obecna lecz po tym co mi zrobiła i jak zachowuje się obecnie nie wrócę do niej nigdy, tego jestem pewien na mur beton. Pragnę pokochać obecną, obdarzyć takim uczuciem jak byłą wtedy, chce z nią być do końca moich dni, przy niej czuje się sobą. Dlaczego tak jest ? Czy moje serce się wypaliło i nie jest już w stanie pokochać tak jak wtedy, tak bezwarunkowo, szaleńczo, iracjonalnie ? Dlaczego ?

Gość gość
ty się zmieniłeś, zmieniła się i twoje była, wszystko płynie dalej. oboje jesteście dorośli i oboje, jeśli nie chcecie powrotu do siebie, to tego powrotu nie będzie. nad czym tu się rozwodzić? ;) nie rozumiem sensu tego, co tu piszesz bo nie ma nic na temat tego, co ta była ci zrobiła, że tak "na mur jej nie chcesz", a deklarujesz jednocześnie, że chcesz '"dać tej kolejnej wszystko co dawałeś byłej". ratunku, chłopie, jak się coś pisze, to trzeba to napisać tak, żeby było zrozumiałe. dawaj co tam chcesz tej obecnej i nie miałcz o byłej, tak chyba będzie rozsądniej ;) na zakończenie napiszę, że gdybym rozważała możliwość spotykania się z innym mężczyzną, to na początek przyznałabym przed sobą, że o tamtym nie jestem w stanie myśleć pozytywnie bo zrobił tyle bałaganu w moim życiu, że ten bałagan wystarczy mi na całe życie. decyzję podejmuje się dojrzale, a nie dlatego, że pojawia się kolejna kobieta. to tyle 🖐️

Proszę najpierw przeczytać cz. 1

Gość gość
przeczytałam. :D dalej twierdzę, że to nie obecna ma wiedzieć, czy ty "kochasz byłą", a ty sam :P

Gość gość
bo tak na prawde kocha sie tylko raz

Gość gość
zenada

Gość gość
Mozliwe, ze kocha się tylko raz tylko skąd pewność, ze pierwsza miłość to była rzeczywiscie miłość a nie zauroczenie? Miłość trwa wiecznie podobno więc jak może być to miłość skoro już jej nie ma.

Gość gość
Jest takie powiedzenie "Jak zloto utlenia się to nie jest to złoto, jak miłość kończy się to nie była to miłość "

Gość gość
Milosc trwa wiecznie ? A moze sa rozne rodzaje milosci ?

Gość gość
Jak miłość jest prawdziwa to nie pali się za sobą mostów, a jak ktoś pali to jest z nim coś nie tak i powinien się leczyc

Gość gość
Miłość trwa wiecznie ,jeżeli kończy się, wypala to nie była miłość tylko zauroczenie, pomyłka,niewłaściwa osoba. Sa różne rodzaje miłości, matczyna, miłość przyjacielska, braterska, miłość partnerska.

Gość gość
nie wiem czy ty ją kochasz ale ja tak kochać potrafię tj. szaleńczo, bezinteresownie, irracjonalnie, zgubnie i namiętnie, tyle że już na taką miłość nie pozwolę, więc może to kwestia strachu przed zranieniem cię blokuje? może boisz się tego że i ta cię tak potraktuje za jakiś czas, jeśli nie czujesz miłości to nie kochasz, choć z drugiej strony kochać można w różny sposób