Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość ewap156
Ananasowa jak bylam w szpitalu to była że mną dziewczyna w 10tc i brzuch zaoadniety i miałam z nią ostatnio kontakt to mówi że dopiero ok 17tygodnia było coś widoczne ale ona strasznie była chuda.

Ananasku nie pamiętam w ktorym tyg ale dość szybko taki maleńki brzuchalek sie uwidocznił..w październiku juz jakos na początku chyba Ewap jesli miałabyś stale wyższe to dr dałby leki a tak to nie ma się czym martwić. Ja na wizytach mam czasem ponad 130/80 a w domu 110/70 albo jeszcze niżej

Gość morela15
Ananasowa u mnie dopiero około 20 tygodnia zaczął być brzusio widoczny;)

Alexvan- kciukasy za Twoje przeczucia oby sie spełniły. Byłaś na akupunkturze wczoraj?

Ananasowa ja w 11tc miałam faldke jakbym się najadla czyli praktycznie nic. Ale w 13 tc już był mały wzgorek. Zaokrąglony brzuszek był w 17 tc. A taki którego nie dało się ukryć w 19 tc i wtedy poczułam kopniaki. Xoxo Malamii a jak z tą IUI? Xoxo Alexvan dbaj o siebie. Czekamy na szczęśliwe wieści! Xoxo Nadziejka jak nastrój na tydzień przed cc? Xoxo Ja mam od dwóch dni cudowny nastrój więc mam nadzieję że chwile płaczu bez powodu, przynajmniej na razie, minęły :)

Gość gość
Zocha - moja drobna rada... znajdź jakaś akupunkturzystke z polecenia, bo jest ich tyle na rynku, jak grzybów po deszczu.. Jak już wydawać pieniądze to przynajmniej z oczekiwanym skutkiem. Ważne aby Cię klula odpowiwdnio do dnia cyklu, w którym obecnie jesteś.. Mi kazała pamietam przyjść w 3 dc i tak co parę dni.. Strasznie mocno trzymam kciuki.. x Alexvandekol - będzie tak jak piszesz!!! Trzymam mocno kciuki. x Ananasowa - co do brzuszka to ja miałam podobnie jak Julka :) W 16 tc był już tak zarysowany. x Te kopniaki są cudowne.. Człowiek wtedy zapomina o wszystkich dolegliwościach :) Tak mocno trzymam za wszystkie kciuki, aby tego doświadczyły... x Biedrona1979

Julia :) to jest Armagedon uczuć!! Tydzień to dużo i mało :-) euforia i radość, niedowierzanie i strach, ogólnie panika mnie ogarnia:D chciałabym juz, doktorek bardzo mnie przetrzymuje, dzis 39t0d no ale wiadomo dla dobra dziecka jak juz wczesniej pisałam chce żeby był jakiś "postęp" :-) Dzis u mnie słonecznie :-) dawno tak nie było. PS.w biedronce i netto promocja na pampersy . Udanego dnia wszystkim !

Gość gość
Nadzieja - az strach pomyśleć o tej eksplozji uczuć ;) ja w ciąży strasznie zapominam wielu rzeczy.. Np. wyjdę z domu i w jednej chwili zapominam gdzie idę... Mózg uciekł do brzucha ;) ale urodzić raczej nie zapomnę ;) Trzymam za Was mocno kciuki już od dziś :) Biedrona1979

Gość gość Szmacioszka
Od dziś trwa tydzień godnego porodu, na rodzić po ludxku są wymienione miasta, w których będą warsztaty czy spotkania

Gość Alexvandekol
Ja dzis dziewczyny bede sobie pracować z domu, ogolnie zaplanowałam ten tydzien na minimum poruszania :-) moze to mi tym razem pomoze :-p Zocha82- byłam na akupunkturze i z chęcią bym poszła jeszcze raz, ale nigdy wiecej do tej Pani. Jestem z małego miasta , wiec nie było zbyt w kim wybierać. Pani uważała sie za guru, non stop pytała mnie jakie ogony maja plemniki mojego M , a na końcu chciała sprzedać zioła . Poczatek był juz nieciekawy, byłam umówiona na sobotę na 13 , jak poszłam to mi wmawiała, ze na niedziele , a na końcu po prośbach przyjęła o 16. Bede szukać gdzie indziej i myśle , ze przed wizyta warto zaciągnąć opini.

Nadzieja78 - wielkie odliczanie trwa :D ... Cudnie, oby wszystko przebiegło po twojej myśli :) o Dziewczyny a ja mam dziś w sobie ogromne pokłady energii (a nie jem słodkiego :P ) ... nęci mnie mycie okien, ale podobno w ciąży tego akurat nie powinno się robić ... może wiecie dlaczego??? Wczoraj wojowałam z akwarium :P Jedyne czego mi się nie chce to ... gotować :P I co z tym fantem zrobić? :P Miłego dnia kobietki ... u mnie niestety niebo zachmurzone, ale nie pada...

Ananasku dziękuję że pytasz, czuje się ok. Cały czas leżę tylko siku i wtedy zabieram z kuchni to co mi potrzebne. Trochę wkurzają mnie schody bo żeby iść do łazienki muszę zejść z piętra :-/ M bardzo pomaga zaraz będzie myl okna ;-) Co prawda wkładka non stop czysta tylko podczas oddawania moczu te brudy zlatuja tak jak pisałaś najwięcej rano. Nadzieja ty już już lada moment, nie mogę w to uwierzyć że ten czas tak zapier. Alexvandekol czuje w kościach że kropek zostanie z tobą na zawsze. Jula dobrze ze humorek już lepszy oby tak dalej. Lucy :-* Miskad jak tam?

Gość MiśkaD
Kochane dziekuje za pamiec :* Powiem Wam, ze jednak ciezko wrocic do jakiejs "normalnosci" po tylu tygodniach lezenia. Za kazdym razem jak tylko dluzej posiedze (bo chodze tylko do wc, kuchni i ewentualnie z zegarkiem 2 razy po 10minut spacer), to pozniej odczuwam bole z prawej i lewej strony brzucha. Takie intensywne klucie przez okolo 3 dni, przy czym z kazdym dniem coraz mniejsze. No ale to znow trzy dni lezenia :P Dlatego czekam az dr powie, ze juz wszystko super i moge funkcjonowac normalnie :) Nasze malenstwo czulam tylko kilka razy, od kilku dni w ogole :) Chowa sie bardzo bardzo nisko, mama mowi, zeby tylko wyjsc nie chciala ;) Co do brzuszka to u mnie fajny ciazowy widac wieczorami, chociaz w spodnie juz ciezko sie dopiac :) Dopiero od niedawna zaczelam oezybierac na wadze i jeszcze do wyjsciowej sprzed ciazy nie wrocilam :) X Ananasowa, kinia jak Wy sie czujecie? X Nadzieja- to naprawde juz!! Ale super :) bedzie dobrze! X Darkness- mnie tez migrena trzyma zawsze 3 dni... X Alexvan- trzymam kciuki bardzo bardzo!! X Zocha82, Ania1602- myslami caly czas przy Was :* Zocha kiedy masz wizyte u dr? X Biedrona- :) czekam na te wyrazne ruchy :)

Właśnie w Dzień Dobry TVN pewien ginekolog wypowiadał się, że bolesne miesiączki to takie w których występuje owulacja ... przyznam, że tego nie wiedziałam. o MiśkaD - szkoda, że nie możesz jeszcze cieszyć się pełnią ciąży, ale mam nadzieję, iż wkrótce będzie ok. o Wydawało mi się, ze kilka razy czułam malucha, ale teraz to już sama nie wiem ... 24 marca mam wizytę, czas dłuży się niemiłosiernie, a później jakoś połówkowe. U mnie dziś 16t 2d ... brzuszek lekki mam, wieczorami zaś często dość wydęty (zastanawiam się czy te wzdęcia są może związane z białym pieczywem ??? ). M... mi dokucza, że wiosna idzie więc powinnam schudnąć ... wrrrrrrrrrrrr :P Jedyne co akceptuje z tej nieco "większej Ja" to piersi :P Dziewczyny wymyśliłam sobie, że po 26tc zacznę powoli "wić gniazdo" :D ... zaplanowałam sobie, iż M... będzie robił za kierowcę, a ja urządzę mu mega maraton po dziecięcych sklepach :P taka mała zemsta za teksty o tyciu :P Dziś mam ogromną ochotę na rower (oczywiście nigdzie nie pojadę), "chodzi" za mną również wyprawa na basen ... Rany ... ktoś mnie chyba nakręcił i sprężynka przyblokowała się w opcji "full" :D

Biedronka tak znam to rozkojarzenie ciążowe:D pisałam Wam jak wzięłam listę pojechalam na zakupy i jedyne co miałam do zapamiętania to chleb, i tak sie tym przejęłam ze w każdym sklepie w ktorym byłam to sie w niego zaopatrzyłam:D były cztery do zamrożenia. ;-) nie mówiąc o spalonych garnkach i wypadających naczyniach z rąk, szlifowaniu brzuchem blatów w kuchni (bo kto by pamiętał ze on rośnie) itd itd :-) X Darkness z tym i oknami to chodzi o to ze nie wskazane w ciąży podnoszenie rąk do góry długotrwale bo grozi poronieniem. Wymyśl sobie cos innego, a okna myją chłopaki;-) Prezenty na jutro juz skończone? Pochwal się na fb ;-) X Miska nie długo sie rozchodzisz a takie kłucia, ciągnięcia itp będą się zdarzały jak widac na moim i nie tylko przykładzie:-) X Dziewczyny współczuję Wam migren ! X Ja czekam aż m.wstanie po nocce i idziemy na spacerek z psiną:-) PS. Ale jestem zadowolona bo do konca wytrwałam w swoich okryciach wierzchnich ;-) jedna kurtka sportowa za tyłek i jeden płaszczyk w ktorym tylko przeszyłam guziki ;-)

Misia moja mała cały czas urzęduje niżej. Jak czytałam ze ruchy powinny być juz nad pępkiem to ja czułam pod pępkiem ze cztery cm. Także tym się nie przejmuj bo każdy ma inna budowę macicy itd.Dopiero po 30 tygodniu konkretnie wyżej.

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość Ania 1313
Witam,nie wytrzymałam do jutra i dzis zrobiłam bete, wyszło 22,1, dzis mam 10 dpt, w dodatku mam niewielkie plamienia, chyba jade do kliniki , bo nie wiem co mysleć, juz na 90% byłam pewna że to @ przychodzi bo boli mnie dół brzucha..jaka miałyscie bete na samym początku??

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość MiśkaD
Mamusie podzielicie sie informacja jakie wozki kupowalyscie? I czy jestescie zadowolone?

Gość ewap156
Kinnia ją przez schody zmienilam niestety swój salon w sypialnie na parę miesięcy bo jednak to chodzenie po schodach to jednak niewskazane chhyba że masz ich mało ją miałam ok 8 a częstość chodzenia do WC była dużą .

Nadzieja78 - umieściłam zdjęcie sówek które uszyłam na fb :) prezenciki powoli się robią ... dobra, to okna zostawiam w spokoju :P o Ania1313 - beta wskazująca na wczesną ciążę. Za 2 dni zrób znów badanie i sprawdź przyrost. Trzymam kciuki :) o Basik30 - super!!! Czekamy na piękny przyrost :) Powodzenia :)

Nadzieja, nie mogę uwierzyć, ze Ty już na finiszu:) dopiero co przezywalysmy Twoja betę, usg, a już zaraz rodzisz? Jak to się stało? ;o Basik, piękny wynik? Który to dzień.po tranaferez? Miałaś podany jeden zarodek? Ania, a bierzesz jakiś progesteron? Na pewno lekarz Cię uspokoi! Dziękuję Wam dziewczyny za info o pojawieniu się brzuszka :* Alex, lezalujesz grzecznie? Biedronka :))

Gość ananasowa
Darkness! No raczej, ze okna zostawiasz w spokoju! Nie szalej! ;) Julka, cieszę sie, ze wrocilas w dobrym nastroju:)) Malamii :*

Gość MiśkaD
Ania, Basik-gratuluje!! Jestescie w ciazy :) Dbajcie o siebie :) X Nadzieja- dziekuje za info odnosnie usytuowania malenstwa :) Co do boli- ciagniecia, klucia itd to ja wszystko przetrzymam tylko niech dr powie mi, ze to normalne i juz :) a on zawsze kaze lezec :P domyslam sie, ze dmucha na zimne, a ja nie bede protestowac :) najwazniejsze malenstwo :) mam nadzieje, ze na kolejnej wizycie uslysze, ze zagrozenie minelo :) Nadzieja jaki wozek kupilas? Zaczynam sie rozgladac :P tzn otworzylam google, ale tam jest tyle tego, ze jednak nie mam poki co cierpliwosci i postanowilam zrobic liste wozkow polecanych i na tej podstawie zaczne szukac :) X Darkness- mamy dokladnie ten sam dzien ciazy :) My razem z M doszlismy do wniosku, ze musimy zaczac sie rozgladac za wyprawka, ale glownie takie wieksze rzeczy, bo jak tylko dr pozwoli chodzic to nie ma na co czekac tylko szukac i ocenic na zywo :) na wypadek gdyby za chwile znow kazal sie polozyc hihi :P Poki co zrobimy tylko liste modeli, to pozniej w razie czego M juz nawet sam kupi :) Chodzi glownie o wozek i fotelik, reszte w razie czego ogarniemy przez internet :)

Dziękuję dziewczyny. Jeszcze to wszystko do mnie nie dociera... Miałam podany jeden zarodek mrożony z 6 doby dziś jest 12 dzień po transferze. Boję się bo mam takie skurcze jak na @ i czy beta nie a wysoka? W gamecie jestem umówiona na poniedziałek. Nie wiem co lekami? Biorę estrofem encorton i fraxyparine. Brać je aż do wizyty? Luteinę też mam ale to wiem że mam kontynuować.