Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Basia Ania gratulacje!!! Lucy jest tu kilka przypadków no forum, że takie cuda się zdarzają i Ty jesteś jednym z nich. Uwierz w to i dbaj o Was :-) jeżeli Ci to pomoże to dobre wytłumaczenie, że to 'mały 'prezent od babci na pożegnanie. Ale taki prezent, który zostanie z Tobą na zawsze. zaczelyscie o tych wózkach to i ja zaczęłam się zagłębiać. .. ale naprawdę jest tego tyle, ze ilości przerażają. Stwierdziłam wiec, ze zajmę się tym na spokojnie po ślubie, ale sposoba mi soe ten co Nadziejka podeslala. Na razie walczę z okropnym przeziębieniem połączonym z takim kaszlem, że albo pluca wypluje albo okręcą mi się na lewą stronę :-) juz jest troszkę lepiej :-) Julka pisałam o połowkowych, być może przez to zacinajace się forum umknęło Ci. Pani dr potwierdziła, że będzie dziewczynka- Alicja. U małej wszystko okej, wszystkie pomiary, wymiary prawidłowe. Serduszko zdrowe, na koniec badania pani dr mówi 'no moi Państwo teraz coś co lubię najbardziej, musze Wam powiedzieć, że macie piękna i zdrowa córeczkę' :-) aż się oczka zaszkliły ze szczęścia. :-) musze tylko więcej pić, bo wskazane byłoby żeby księżniczka miała więcej wód płodowych. Ile pijecie wody dziewczyny? I po 26 tc mam do kontroli prawa żyle w pachwinie do kontroli, bo przepływy są na granicy normy, ale w normie wiec bez stresu:-) kobietki wszystkiego dobrego w dniu naszego święta :-*

Julia83 - :) ciekawe tylko czy koleżankom mojego syna się spodobają ... czekam do 16 na relację :) o Lucy1980 - super!!!!! ... Już cieszę się ... beta to formalność ... dużo dobrego Kochana i trzymaj się. o Nadzieja78 - ten wózek który wybrałaś, ma również fotelik. Czy do niego trzeba mieć jakąś bazę??? Bardzo spodobała mi się wersja z fioletem :D Ciekawe czy mieszka u mnie pod serce dziewczynka :P

Lucy!! Ale nowina!!! Jeszcze tylu cudów na tym forum nie było! Nadzieja nie wątpię że później jest jeszcze trudniej. I właśnie tak myślę, że jak teraz zaczyna mi być ciężko bo np krocze boli jak idę to co będzie później?! Wczoraj jak poszłam z mamą w kilka miejsc to spotkalysmy jej znajoma i ona myślała że ja już zaraz rodze. My ze jeszcze 3 miesiące to się zdziwiła. To samo później w sklepie " ooo to chyba już niedługo rozwiązanie" - w czerwcu. "To dobrze że duzy dzidziuś będzie". Nie wiem dlaczego ten brzuch mam aż taki duży. Może dlatego tak się wydaje bo on mi mocno odstaje ale jest wąski. Już ktoś mnie przestraszył ze to objaw cukrzycy ciążowej, ale wątpię że to prawda. W czwartek poznam wyniki.

Lucy, Lucy <3 <3 <3 czasem się mówi, ze los ma 2 ręce- jedna daje a druga zabiera ;-P może faktycznie Twoja kochana Babcia zostawila Tobie taki cudowny prezent

Aleczka na szczęście wody sie wymieniają zdaje się co trzy godziny :-) ja pije 2 litry jej dziennie. Oprócz tego zupa, herbata i szklanką soku. Pij teraz więcej przy tym kaszlu i może jakieś inhalacje? Dużo zdrówka! X Darkness wózki dostępne 2w1 i 3w1 czyli z fotelikiem i ja ten mam. Do auta można dokupić oddzielnie bazę albo zapiać fotelik tylko w pasy. X Julia ja tez mam brzuch do przodu. A to ze to oznacza cukrzyce to jakaś głupota straszna. Po prostu taka Twoja budowa i uroda:-) Bo w cukrzycy zle leczonej chodzi o to ze jest za dużo wód i duże dziecko i dlatego brzuch jest większy. A nie ze wystaje do przodu;-) Wyniki na pewno będą dobre.

Ania1313 super wiadomość gratuluję, powtórz bete po 48 godz, Ewa156 niestety ja nie mam gdzie się przenieść na dół bo musiałabym leżeć na podłodze w ciemnej kuchni, a schodów ok 15 sztuk :-/ Basik30 gratuluję, piękna beta! Alexvandekol ty też będziesz skakala do góry. Moja sunia też zadowolona ze paniusia w domku i tak leży że mną całe dnie, ale przynajmniej mi razniej Lucy po pierwsze wyrazy współczucia z powodu śmierci babci, a po drugie ściskam cie z całych sił, gratuluję i leć na bete. Kochana ja też już stawialam na ivf i do tej mojej 6 iui podeszlam bez spiny i co....cud. Boże fantastyczne wiadomości oby jeszcze więcej takich cudów. Dziewczyny z tymi wózkami to jakiś kosmos tyle tego wszystkiego. Juleczko pytanie do ciebie. Napisz do jakiego chodzisz lekarza bo nie mogę odnaleźć, jak dobrze pamiętam twój dr pracuje również w szpitalu w którym chcesz rodzić. Dlaczego wybrałaś akurat ten szpital? Ja jak pisałam pod nosem mam madalińskiego ale nie znam tam żadnego lekarza, mam doktora z solca ale nie wiem jak ten szpital. Wiem ze to jeszcze dość wcześnie ale muszę zrobić rozeznanie.

ja dziewczyny dalej leze, ale jakos zle sie czuje po tym transferze, chyba poprostu za duzo tych lekow

Alex, a co się dzieje? Dlaczego źle? Dziewczyny, mam pytanie! Gin mam prywatną i ona prowadZi moją ciaze. Ona założył kartę. Mam też opiekę opiekę medicaver i u nich chciałabym robić wszystkie zlecone badania. Macie doswiadcZenia? Niby wystarczy ze z kart ciąży przyjdę do laboratorium i zrobia badania, ale jakoś nie chcę mi się się to wierzyć. Raczej czuję, ze trzeba do nich chodzić do gin i on zleca. Ale co wtedy? Dwie karty? Czy dwóch lekarzy wpisuje do jednej?

Baby jogger ma super wózki własnie też dla dzieci rok po roku tylko strasznie drogie,chciałabym znaleźć jakis fajny używany. Basik,ANia1313 trzymam kciuki za dalsze przyrosty bety :) Lucy gratulacje :) U nas przed pierwszym IVF zmarł mój teściu pod koniec maja,miesiac pozniej mieliśmy transfer i też wierzyłam ze udał się dzięki temu ze czuwał nad nami :)

Gość malena5
Dziewczyny! Bardzo mocno gratuluję pozytywnych bet i testów! Uwielbiam czytać o tych naturalnych cudach, bo dają innym nadzieję! x Julia, ja też mam duży brzuch i taki szpiczasty, że nawet trochę tali mam, a od tyłu nie widać, że w ciąży jestem :-P A to już 34t4d x Co do wózków, to ja z racji siedzenia na l4 grzebałam sporo w necie i spisywałam sobie wagi, plusy i minusy, itd. Tyle, że ja nie chciałam nowego wózka, a używany. W sylwestra pojechaliśmy do jednego z komisów i okazało się, że internet swoje, a na żywo już tak cudownie nie jest... Bo też zależy na czym komu zależy. I część tych pojazdów znanych marek nie ma prawie wcale amortyzacji! Bardzo ładny był bebetto torino, ale jak dla mnie miał bardzo płytką i wąską gondolę, do tego koła wydawały klikający dźwięk przy jeździe... I w końcu wybraliśmy wózek polskiej produkcji Aneco Venezia. Zobaczymy jak się sprrawdzi. Dodam, że byliśmy w sklepie ponad 3 godziny... Cieszę się, że mam to za sobą ;-)

Kiniaa wybrałam szpital św. Zofii bo jest to pierwszy szpital w Polsce gdzie kobiety zaczęły godnie rodzić. Zaczęło się to już tutaj w latach 80. Wszystko za sprawą położnej Jeanette Kalyta która teraz robi szkolenia w szpitalach w całej Polsce - wejdź sobie na stronkę rodzić po ludzku. Sprawdź też opinie o szpitalach na stronie gdzierodzić.pl. Najpierw wybierz szpital a później lekarza z tego szpitala. Swojego też wcześniej nie znałam. Alexvan po transferze zalecane są wolne spacerki, żeby ukrwic macice i zarodek miał większe szanse wgryzania się. No i trzeba się trochę dotlenic. W moim przypadku się sprawdziło, bo spacerowalam codziennie po kilka godzin :) Nie ma leżenia plackiem :P Malena też mam talię jeszcze, ale u Ciebie 8 miesiąc to szacun :) Nadzieja pewnie dlatego że 16 lat temu nie było takich wózków :P W Minucie 2:10 tego filmiku można zobaczyć jak się składa https://youtu.be/h9crcICuW6U Dlatego mój pierwszy wózek kupuje na Max rok :)

Ananasku- boli mnie brzuch jak na @, tylko bym spala i mam straszne nudnosci- to za wczesnie na jakiekolwiek objawy, wiec mysle ze to po lekach. Julcia masz racje, ubiore sie i pojde na spacerek

Nadzieja mi pani dr powiedziała żebym piła 3, 5 l! !! Masakra dla mnie to niewykonalne... ściągnęłam sobie aplikacje na telefon, która przypomina mi o piciu wody. Wczoraj wypiłam 2, 5 l i tak będę pić codziennie. Mam nadzieje ze wystarczy. Kupiłam właśnie w aptece kropelki do inhalacji i dziś będę działać. :-)

Aleczka to chyba byś musiała w pampersie chodzić:D Ja w nocy wypijam dodatkowo z pól litra bo śpię z otwarta buzia i mi wysycha język na wiór;-) X Julia no nie było wyboru. Ale taki wózek jak wtedy mogłabym mieć teraz, naprawdę byl super ! X Darkness pisalas kiedyś fajne przepisy na salatki z majonezem. Mam dość zdrowego i ochotę na takie cięższe pyszne sałatki. Dzis zrobię z ugotowanymi ziemniakami, czerwona fasola, czerwona cebulą i może ogórek kiszony i co jeszcze dodać? I sos jogurt z majonezem.

Gość ewap156
Aleczka to jak u ciebie jest wartość wód płodów?

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Nadzieja78 - może papryka czerwona??? ... żeby coś chrupało :D Spodobał mi się wózek Riko Nano (ale nie kwiatowy) tylko wersja ultra violet ... normalnie czaaad :D http://allegro.pl/riko-nano-3w1-kolor-ultra-violet-wyprzedaz-i6036337848.html A niesiona jakimś natchnieniem dzwoniłam dzisiaj do różnych osób ogłaszających się na olx w sprawie tego leżaczka - bujaczka tiny love ... i właśnie pędzi do mnie jakimś kurierem :D Cieszę się jakbym sobie sprawiła zarąbisty ciuch ... a swoją drogą, wczoraj odebrałam z bon prix 2 bluzeczki ciążowe i leginsy. Leginsy - rewelacja, a bluzeczki ... jeszcze mam za mały brzuch do nich :P

Dziewczyny wzielam ten antybiotyk bo juz sie na nogach slaniam...i jak zrobilam goraca parowke z rumianku to dopiero poczylam booool w zatokach..i takie zielone strzepy z krwia prxy dmuchaniu nosa... Prosze doradzcie mi cos oslonowego doustnie zebym jakiegos grzybks ns dole nie dostala...ktoras z was brala lacibios femina??czy to inaczej sie nazywa? Boje sie tego antybiotyku bo to 7tc dopiero ale skoro lekarz przepisal i sams czuje ze nie mam innego wyjscia...trudno..bede sie modlic zeby dzidzi nie zaszkodzil:(:(

Nadzieja chyba zacznę myśleć o tych pampersach:-) ewap chyba o ile dobrze pamiętam coś ok 7, a powinno być ok 11. A Wy jakie macie wartości?

Gość ewap156
Aleczka nporma to jest 5-22jakos tak ją mam 11 ale mam tak cały czas i ilość mi się nie zmienia alke pije ok 3l.

Gość gość
Szczesliwe mamusie, i przyszłe mamusie pozwolcie tej mamie cieszyc sie zyciem synka, ktory umiera. Prosze o sms za 2,46 brutto lub wsparcie dowolna kwotą. 26% sumy jest juz zebrane. Z góry wszystkim szczesliwym mamom dziekuje, za każdy gest dobrej woli https://www.siepomaga.pl/emil

Ewap jak Ty to robisz?? :-) ja drugi dzień pije 2, 5 l I nie mam przez to w ogóle miejsca na jedzenie.... aaa no i chyba przeniósł się do wc... ale dam rade :-) Lucy czekamy jutro na wieści o becie, pozytywnej ma się rozumieć bo to juz tylko formalność :-)