Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinoowka

Pytanie do mam robiacych PRZETWORY.

Polecane posty

Gość malinoowka

Moze ktos cos poradzi. Otoz w tym roku wzielam sie za robienie dzemow i mam troche sloikow "z odzysku" czyli po musztardach, chrzanach, salatkach itd. O ile sloiki sie domyly i nie maja zadnych zapachow, tak pokrywki troche czuc np. octem, czy chrzanem. Mylam, wyparzalam i nic... Moze ktos ma jakas rade albo domowy sposob na pozbycie sie niechcianych zapachow. Bede bardzo wdzieczna!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Albo wymocz pokrywki przez kilka godzin albo noc w wodzie z domieszką sody oczyszczonej i octu. 2 kopiaste łyżki sody rozsyp mniej więcej po równej warstwie przykrywek, zalej (powoli bo zrobisię szumiąca piana) octem i zostaw jak napisłam już powyżej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malinoowka
ooo dziekuje- sprobuje na pewno :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×