Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Michał i Michalina

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam dwóch synów, z których jeden ma na imię Michał, za 2 mies. urodze dziewczynkę, od zawsze podobało mi się imię Michasia. Zastanawiam się czy bardzo dziwnie będzie wyglądało rodzeństwo z takimi imionami?

Gość gość
Mam córkè Michalinę i jestem w ciaży. Jeśli będzie chłopiec to nie będzie Michałem, choć to imię mi się podoba. Dziwnie by to dla mnie wygladało. Znam rodzeństwo: Marcelina i Marceli. Od zawsze powód do dziwnych komentarzy, a i oni nie sa zachwyceni.

Gość gość
znam rodzenstwo Michał i Michalina młodsza dziewczynka jest niezadowolona.

Gość gość
Mój mąż ma na imię Michał a córka nosi imię po tacie, właśnie Michalina.

Gość gość
Moim zdaniem niefajnie tak nazwać dzieci, ale przecież to TY wybierasz imię :) Pozdrawiam :)

Gość gość
Wiem, że ja, ale wszyscy wokół mnie kręcą nosem, no i nie chce dzieci "skrzywdzić " chyba poszukam innego imienia, a Michalina może na drugie :) dziękuję za opinie :)

Gość gość
dobrze myślisz Autorko, w tej sytuacji Michalina możesz dać na drugie :)

Gość gość
Miałam kiedyś koleżankę Michalinę. Przez kilka lat znajomości myślałam, że ma na imię Marysia, bo wszystkim tak się przedstawiała. Chyba więc nie lubiła tego imienia. Jeśli masz syna Michała, to sobie daruj, to by było co najmniej dziwne. A jeśli jeszcze nazywacie się Michalscy to już w ogóle kabaret ;)

Gość gość
moim zdaniem bez sensu choć znam przypadek gdzie jest Olek i Ola.... ale jedno z nich jest adoptowane więc tak po prostu wyszło.

Gość gość
kompletnie denny pomysł, trudno, te imię już jest zajęte, szukaj innego (poza tym nazywać dzieci na jedną literę jak w zwierzęcym miocie ze względów hodowlanych, to obrzydliwe)