Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łąkotka

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem bardzo zaniepokojona ponieważ dziś udałam się na usg kolana ponieważ już prawie rok odczuwam ból badanie wykazało ze wszystko poza łąkotką przysrodkowa jest dobrze lekarz napisał ze lakotka o niejednorodnej echostrukturze bez widocznej szczeliny pekniecia i ze nie można wykluczyć jej uszkodzenia . Dodam że do ortopedy mam wizytę na przyszły tydzień ale bardzo mnie to niepokoi i może ktoś miał podobna sytuacje ?

Gość gość
Może uda się ją zszyć. Jednak po usunięciu staw nie ten sam ale żyć można.

Jeśli potrzeba będzie operacja to zdecydowanie walcz o to, żeby ją zszyć! Ja widzę różnicę, bo mój tata wiele lat temu miał usuniętą łąkotkę i teraz niby jest ok, ale noga nie jest do końca sprawna. Ja 2 lata temu zdecydowałam się na operację w ArtroCenter, gdzie własnie zszywają łąkotkę. Mogę zdecydowanie powiedzieć, że funkcjonuję normalnie i w ogóle nie odczuwam tego, że coś kiedyś było z moim kolanem nie tak.

Gość gość
1) zrob jeszcze jedno usg 2) nawet rezonans magnetyczny nei da ci 100% pewnosc (sam tak mialem) 3) skonsultuj z innym lekarzem 4) jesli masz mozliwosc zeby dostac sie do dobrego fizjoterapeuty sportowego (np z jakiegos klubu pilkarskiego) to polecam 5) lakotke w razie pekniecia zszywac, pozniej podcinac ostatecznie usuwac 6) mozliwe sa nastrzykiwania kwasem hialuronowym 7) dobry fizjoterapeuta masazem stawu potrafi zdzialac cuda jesli chcesz pogadac to zostaw mail. odezwe sie i odp na ewentualne pytania.