Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilkaaaa

czy któraś z was zaszla "od razu" w ciążę?

Polecane posty

Gość lilkaaaa

Hej, czy jest tu jakaś mama, która od razu zaszła w ciąże po odstawieniu tabletek anty? Zastanawiam sie jakie jest prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciąże jesli kochalam sie 2 razy w dni plodne. Czytając tutaj na forum widzę, ze zajscie w ciaze wcale nie jest takie łatwe

Też się za dużo naczytałam tego forum i się okazało, że jednak to nie takie trudne .. ale nie pomogę Ci, nie brałam tabsów ;)

Gość gość
Ja zaszlam od razu po odstawieniu tabletek, w pierwszym cyklu, ale okazalo sie, ze to puste jajo plodowe. Pozniej znowu bralam anty odstawilam, odczekalam 6 mcy zabezpieczajac sie gumka i znowu zaszlam za pierwszym razem po rezygnacji z gumek. Jest bobo.

Gość gość
Mam dwoje dzieci i w obie ciąże zaszłam w pierwszym cyklu starań. Jednak nie brałam nigdy tabletek anty, więc nie jestem osobą jakiej szukasz. Powiem Ci tylko, żebyś podzieliła na dwa informacje, że tak ciężko zajść w ciążę - taka jest specyfika każdego forum, że piszą na nim ludzie, którzy poszukują wsparcia czy chcą się pożalić - tak i tu większość to staraczki od dłuższego czasu. W rzeczywistości więcej jest przypadków zajścia w ciążę od zaraz.

Gość Weronikauk
Ja tez zaszłam w obie ciaze za pierwszym podejściem i tez nie bralam anty

Gość gość
Pierwsze dziecko ataralismy sie rok. Drugie nawet nie w pierwszym cyklu ale od 1 razu bralam cerazette

Gość H helix
Zaraz po odstawieniu pigułek hormony nieco szaleją i wtedy jest większa szansa na ciążę lub ciążę bliźniaczą. Ja wolałam odczekać 3 miesiące, żeby wszystko się uregulowało i w ty czasie zabezpieczałam się mechanicznie i brałam kwas foliowy. Po tym czasie testem owulacyjnym wyznaczyłam sobie najlepszy dzień i zaszłam w pierwszym cyklu. Teraz mam już synka :)

Gość gość
Ja przy I ciązy odstawiłam tabletki jakies pół roku wczesniej. Zaszłamw ciąze w I cyklu kiedy się staralismy i to bez liczenia dni płodnych itd. W drugą ciąże zaszłam w 5 miesiącu staran, ale to tylko i wyłącznie przez tarczycę. Jak tylko zaczełam brac tabletki tak od razu "zaskoczyłam" :-)

Gość gość
Brałam anty 4lata i odrazu po odstawieniu zaszłam w ciąże w 1. Cyklu. Teraz mam 7 miesięcznego, zerowego bobasa . Dodam, mój wiek to 23 lata.