Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjście z domu z dzieckiem a płacze

Polecane posty

Gość gość
U mnie pomógł fotelik samochodowy doczepiany do stelażu wózka,w gondoli nie chciała jeździć..

Gość gość
Na moje dziecko fotelik nie dziala czy to w samovhodzie czy wozku poprostu nie dziala :(

Gość gość
To zostaje tylko chusta lub nosidełko

Gość gość
Kochana ani chusta ani nosidlo na nia nie dziala :/ a poza tym w samochodzie jak mam ja przewiez? Na kolanach? Wykluczone :/

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Ja mam dwa gadżety dla małego terrorysty : W domu żeby nie płakał huśtawka Elektryczna, ja mam fajną bo buja Góra dół lub na boki. A drugą rzecz na dwór to szumiś szumiacy jak suszarka... Szumiś kosztuje koło 100 ale polecam najpierw sprawdzić czy się przyda.. Wystarczy na spacerze włączyć z YouTube w tel szum suszarki ( jest tego pełno na necie) mój syn dopiero jak mu suszarkę z telefonu włączyłam to spał w wózku dwie godz. To samo w samochodzie...szum suszarki tak się sprawdził że kupiliśmy szuniacrgo szumisia bo tel jednak mniej poręczny :-) Polecam więc do domu bujke a na spacer szum

Gość gość
Dziewczyny nie jestescie same! Ja do dzis jak widze jakas matke gdzie dziecko drze sie w nieboglosy, to w duchu jej bardzo wspolczuje bo sama to przechodzilam. Wszyscy mowili: musisz jezdzic to sie przyzwyczai, albo jak to nie lubi w wozku jezdzic ? przciez wszytkie dzieci lubia :D dzis corka ma 20 miesiecy i dalej nie lubi wozka, woli smigac na wlasnych nogach :) taki typ. Nas uratowalo nosidlo pomimo ze na poczatku byly ryki to pozniej je wrecz pokochala. Mozna tez uspic dziecko w domu, hop do wozka i do sklepu raz dwa :)

Gość gość
Szum suszarki nie pomaga, nosidlo tez, usypianie przed wyjsciem owszem ale 10 minut i zaraz pobudka. Moje malenstwo w dzien nie umie inaczej spac jak na rekach u mnie przyklejona do mojej klatki piersiowej a jak ja odloze to zaraz sie denerwuje i budzi za to w nocy spi jak suselek w lozku (na szczescie)

Gość H helix
Miałam to samo w pierwszym miesiącu życia synka. Uwielbiał spać na mojej klatce piersiowej. Mnie jednak zwykle udawało się go odłożyć. Szkoda rąk i kręgosłupa. Potem mu to przeszło.

Gość gość
no niestety z takim dzieckiem się nie da daleko pójść ja tylko na spacer kolo domu blisko a jak byl ryk to biegiem do domu lecialam

Gość gość
Dzisiaj bylismy z naszym malym urwisem na spacerze doslownie kolo domu, 5 min placzu, uspokajanie na rekach 20 min i usnela na godzine...ehhh...jak ja bym chciala wyjsc z moim maluszkiem bez stresu

Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia i zdecydowanie poznania zachowań maluszka. Przy pierwszych spacerach jest stres, ale potem juz zanim maluchowi przyjdzie do głowy zapłakać już będziesz o tym widziała, zabawisz go odwrócisz uwagę i będzie ok - wiem co mówię mam bliźniaki i wiem, że potem jest lepiej:)

Gość gość
To nie żadne przyzwyczajenia po prostu niektore dzieci takie są i tyle.Z córka mogłam obejść pół miasta na nogach,spała w wózku albo grzecznie leżała.A z synem nie dało się wyjść 10 metrów do ogrodu jeden ryk!!! Myślałam wtedy że oszaleje,nawet robiliśmy j badania czy to nie w wyniku choroby.Troche mu przeszło jak zaczął dobrze siedzieć mieliśmy spacerówke graco nie pamiętam modelu ,w miare lubił ten wózek ,mogłam zrobić zakupy w pobliskim sklepie.Gondoli nienawidził,a wtedy nie było fotelików montowanych na stelażu wózka.

Gość gość
Jak radzicie sobie z wyjściami do lekarza? Ja mam ten typ niespiacy w wózku, do tego Mala jest chora, a mężowi powoli kończy sie urlop,żeby jeździć razem na wizyty...

Gość gość
Mój syn był identyczny jak skończył 2 mc koniec zleżeniem spokojnie w wózku, musiałam go przekładać co chwilę na brzuszek i obserwował potem znudziło mu się nawet to zaczęłosię noszenie na rękach...gdzieś takdo 9mcpotem zaczał chodzić i wózek nie był potrzebny :D

Gość gość
Tez mam ten problem z 3 msc dzieckiem ni z gruchy ni z pietruchy potrafi się tak rozhisteryzowac ze nie jestem w stanie jej uspokoić, zazwyczaj na spacerze przesypia te pół czasem godzinę ale o dłuższych syjsciach mowy nie ma wiec jazda do centrum czy w odwiedziny do kogoś graniczy z cudem żeby zrobić to bezstresowo, dodam ze moje dziecko uspokaja się tylko przystawione do piersi dlatego najłatwiej jest podróżować nam autem ale to tylko w weekendy gdy mąż nie pracuje; tak bym chciała wyjść z dzieckiem z domu bez stresu No ale widocznie na razie jest to niemożliwe chociaż jak to mówią niektórzy „minie jak dziecko będzie starsze” pożyjemy zobaczymy :)

Gość gość
Mi się kiedyś dziecko rozpłakało w tramwaju a było w nosidle, trochę stresu sie najadłam ale zdałam sobie sprawę że tak na prawdę boje się reakcji obcych ludzi i ich oceny ale w tym przypadku pasażerowie okazali się „łaskawi”