Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóg wczoraj do mnie powiedzial 'Kochaj'

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem o co chodzi.. co to mogło być. Wczoraj w nocy modlilem się jak skończylem to szurnalem tak dziwnie głową o poduszke i uslyszalem słowo 'Kochaj' Nie wiem o co tu chodzilo.. głos byl taki nienaturalny trochę jak z innego wymiaru/fal radiowych. Na 99% wiem ze mi się nie wydawało nulie slyszalem tego w uchu tylko w środku głowy. I tu pojawia się pytanie o kogo moglo chodzić z tym kochaniem? Zastanawiam się o Boga. Moja była dziewczyne (bo często o niej mysle i nie wiem czy slusznie) A może cos jeszcze innego. Tylko proszę nie nabijajcie się potraktujcie temat poważnie. A może to nie Bóg a co innego?

Gość gość
Po prostu bardzo czekałeś na to że Bóg ci coś powie i wydawało ci się. Bóg przemawia szalenie rzadko i przeważnie nas przed czymś ostrzega.

Gość gość
pomyśl kogo..?My Tobie nie jesteśmy w stanie pomóc jedynie tym słowem KOCHAJ"

Gość gość
Nie sądzę by mi się wydawalo może to nie Bóg a jakis moj wewnetrzny glos ale ze akurat po modleniu?? Nie czekalem by mi cos mówił tak jakos wyszlo ale byl to bardzo zniekształcony dzwiek

Gość gość
a dlaczego nie chcesz kochac ? z obawy przed kim?

Gość gość
ja kiedys uslyszalam glos,,,przeciez wiesz ze cie kocham,,nie wiem co to byl za glos.

Gość gość
chociażby Twoją służącą ,albo mnie :classic_cool:

Gość gość
Siebie, mamę i kogo tam jeszcze kochasz.

Gość gość
Nie mam za co ich kochać, kogokolwiek

Gość gość
Wybierz kogoś wartego miłości choć Bóg każe kochać wszystkich.

Gość gość
:( aT zasługujesz na kochanie ?jak myslisz?

Gość gośćMentalista
Ja bym to interpretowal nie jako"kochaj"ta jedna osobe lecz"kochaj",badz dobry dla innych ludzi nawet wrogow,nie mscij sie,nie zlozycz...Wiem,ze Bog chce ogolnego milowania,badz dobry i wierny wierze,niech Cie nie kusi"szatan tych czasow"pod postacia wszelkich dobr materialnych,konsupcjonizmu i obludy,masonerii,judaszy usmiechnietych,srebrnikow z "cukru",wszelkich lewackich i pseudopolskich partii politycznych antypolskich...itd.Badz wierny,dobry,wyglaszaj idealy polskie,wyslawiaj polskich bohaterow,rob to co kazdy prawdziwy Polak powinien robic.

Gość gość
18:40 Też nie ale nie ze swojej winy a losu.

Gość gość
losu .. nie wiem co mam napisać :( do mnie tez mówia to samo-kochaj ale z tym kochaniem nie jest tak jak na jarmarku -biore bo sie podoba wnętrze ,jesli odpowiada nam ktoś i doznajemy cudownego przyciagania, zauroczenia ...to ok , i tak dalej doszukujemy sie w tej osobie tego co by nam odpowiadało ..i dalej ,często strzała amora dosiega nas i wówczas ,,wegetujemy :( :classic_cool: tak jak ja

Gość gość
Tak szczerze to kocham tylko jedna osobe ale nawet jej nie widuje a cała reszta jest mi mniej lub więcej obojetna a siebie nienawidzę

Gość gość
odpowiedziales sobie sam w tytule wątku :) to na pewno był BÓG ja wiem,że BÓG JEST nie obnoszę się z tym w otoczeniu,bo by mnie wyśmiali,nie uwierzyliby mi ale wiem,ze jest,bo czuje Go w sobie..nie mówi do mnie,ale czuje jego dotyk :) a co do milosci no to nie kocha się za coś tylko bezwarunkowo

Gość gość
no widzisz,a Bóg chce,żebyś siebie kochał,doceniał,szanował,tak po prostu,jesteś wartościowy,jesteś dzieckiem Boga,on Cie bardzo kocha i mu smutno,że Ty siebie tak nie lubisz

Gość gość sisi
Ja myslę że Ty po prostu wątpiłeś w Jego istnienie oprócz tego że gdzieś podświadomie pytałeś siebie. /Jego co masz robić..jak żyć jak postępować..w którym kierunku iść.Otrzymałeś nie tylko konkretną i prostą odpowiedz ale i osobisty dowod na Jego istnienie.Masz zrozumieć że yo On jest miłością i On miłoscią darzy.Żyjemy po to by kochać i to jest sedno życia.

Gość gość
schizofrenia albo psychoza przy cieżkiej deperesji

Gość gość
czasami sie zastanawiam czy Bóg także byłby szczęsliwy naszym kochaniem ?Czy nie życzyłby tego sobie ? jesli byłoby to czyste szczere nie zadajace nikomu bólu ,to owszem Bóg z nami by sie radował naszym szczęsciem :(

Gość gość
Mam owody żeby siebie nienawidziec kiedyś siebie lubialem może nawet kochalem

Gość gość
gościu z 19:29 nie osądzaj byś sam nie był osądzony. Stawiasz diagnozy przez internet ciekawy masz zawód.

Gość gość
Bóg powiedział Ci, że tylko miłość uleczy Cię i Twoje życie

Gość gość
posłuchaj Boga , zrób to tu i teraz

Gość gość sisi
19.29.jesteś bezczelny ..i podły cham! Jak można oceniać kogoś w ten sposób..k pgoś kogo nawet nie znasz.Znasz słowo "tolerancja"?to że Ty jesteś być może ateistą to nie znaczy że wolno Ci bezkarnie oceniać kogoś takimi epitetami.

Gość gość
19:29 pytanie z kim ? ;)