Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwiazek, a urodzenie dziecka...

Polecane posty

Gość gość

Cos się stało. Ja mysle tylko o dziecku, poród byl dla mnie straszny i od urodzenia dziecka sex może dla mnie nie istnieć. Nie mam ochoty, bo w glowie mam tylko bol. Staram się dla męża ale to za malo. On chodzi smutny i zły. Oprócz tego mamy także inne problemy..ale mimo wszystko sex i moje podejscie do niego pozostawia wiele do życzenia. Nawet wczoraj chciałam spełnić jego fantazje ale on byl ciągle podminowany, a ja 24h/dobe z dzieckiem tez mam juz dosyć. Wiecie do czego doszlo? Jak się próbuje masturbować to zaraz moje myśli wędruje na dziecko..mam tego dosyć. Chce troche odpoczynku i normalnego związku. Przed ciąża nasze życie seksualne bylo idealne. Ja bylam wiecznie "niewyżyta" oczywiście nic mnie nie bolalo wtedy. A teraz oboje jestesmy niezadowoleni i oddalamy się od siebie.

Gość gość
a ile jesteś po porodzie?ile ma wasze dziecko?może za wcześnie jeszcze jak dla Ciebie?

Gość gość
Synek ma 7miesiecy...ale ciągle doskwiera mi grzybica właściwie non stop od roku i żaden lekarz nie potrafi mi pomoc..

Gość gość
My z mężem cała ciążę sie nie kochalismy bo mnie strasznie bolało. Ale z 4 tygodnie po cesarce jak juz odszlam do siebie to nadrabialiśmy , codziennie praktycznie czasem po dwa razy, było super wkońcu poczułam co to prawdziwy sex i prawdziwe zbliżenie. Przed ciążom nawet nie był taki dobry jak po. Myślę ze jetescie oboje zmeczeni codziennoscia i macierzyństwem , powinniście zawieść na weekend dziecko do dziadków i odpocząć , pójść gdzieś razem a potem wieczorem zaszalejecie i znowu sie do siebie zbliżycie. My tak robimy co jakiś czas , też mam czasami dosyc i potrzebuje odpoczac jak kazdy.

Gość gość
ale dlaczego? powinni po pobraniu wymasu już dac odpowiednie leki. A może Twoj tez ma i co sie wyleczysz on Cie znowu zaraża , jest takie prawdopodobienstwo. Przy grzybicy oboje musiecie sie leczyc

Gość gość
Cytologia wyszła mi bez bakterii a mimo to za pare dni znowu objawy grzybicy i test ph na grzybice pozytywny..bol przy stosunku..

Gość gość
a uzywacie prezerwatyw czy nie? facet tez sie leczyl jezeli nie uzywacie?

Gość gość
Nie używamy prezerwatyw, ja biorę tabletki. I dwa razy jak mi gin przepisywała leki, to mężowi tez ale ostatnim razem tylko mi dala antybiotyk w dodatku bez badania i powiedziała, ze możemy się kochać..

Musisz isc do lekarza do dobrego specjalisty po dobrze wybrane leki,jakieś globulki dopochwowe,z mężem na spokojnie porozmawiaj,żeby dal tobie trochę czasy,musisz sie najpierw wyleczyć,on musi być w takiej sytuacji wyrozumiały,po wyleczeniu spróbujcie robić sobie nastroje do intymnych zbliżeń,będzie dobrze,

Gość gość
dopóki oboje sie nie wyleczycie to grzybica bedzie powracać. bierz ten antybiotyk i kochajcie sie zprezerwatywa po tygodniu zobaczysz roznice , jak bedzie lepiej to znaczy ze twoj dalej jest chory i cie zaraza poprostu.

Gość garatara
Autorko, ja z nawracajaca grzybica na.zmianę z infekcjami bakteryjnymi męczyłam się ponad 10 lat. Tabletki, maści, globulki. Juz nie miałam siły. Im więcej antybiotyków przyjmowałam,tym gorzej. W końcu niechcący sama odkryłam,co pomaga. Na rynku jest duży wybór prebiotyków dopochwowych. Ja mam swoje dwa ulubione,które naprawdę działają cuda multi gyn flora plus w żelu oraz gynomed w kapsułkach dopochwowych. Po każdej miesiączce przez 3 kolejne noce z zrzedu aplikuje prebiotyk. Za każdym razem,gdy tylko poczuje,że tam coś się dzieje - prebiotyk. póki co odpukać, od roku spokoj. Do tego żel do higieny intymnej z dużą zawartością kwasu mlekowego. I tyle. Powodzenia.

Gość gość
Kupie te probiotki ale to nie zmienia faktu, ze nasze relacje są kiepskie a ja nie wiem jak je naprawić :-(

Gość gość
Karmisz? Możecie dziecko oddać na weekend do babci lub cioci?

Gość gość
Nie karmie. Możemy oddać do babci na pare godzin jedynie

Gość gość
Yh a ja się boję że będę mieć ten sam problem.W ciąży seks dla mnie nie istnieje i nie wiem co będzie później.Przed zajściem miałam mniej więcej co 2/3 miesiące jakieś infekcje chyba z powodu zaburzeń hormonalnych i braku owulacji i jak to wróci albo będzie jeszcze gorzej to się wykończę.Od pierwszego okresu po porodzie mam zamiar brać tabletki anty ponieważ przy staraniach o dziecko kiedy normalnie miałam 2 fazowy cykl(leki na owulację) infekcja nie dopadła i w nosie mam karmienie :/

Gość gość
Miałam podobny problem. Po urodzeniu dziecka wszystko ,, siadło". Bałam się czy w ogóle przetrwamy. Teraz, gdy mała zaśnie to otwieramy wino, pijemy, rozmawiamy i kochamy się. Cały tydzień żyjemy tym seksem. W tygodniu nie mamy siły ani czasu, bo dziecko, praca, obiady... proza życia. Czasem jakieś pikantne sms-y i tyle. Na początku nie mogłam się przemóc, bo miałam mnóstwo żalu do męża. Trudno mi było o tym zapomnieć. Ktoś jednak musiał wyciągnąć rękę. Pomyśl w ten sposób. A Twoje dziecko? Czy będzie szczęśliwe, gdy rodzice nie będą?

Gość gość
Troszkę mnie zainspirowalyacie..

Gość gość
Aby wygrac z grzybica trzeba odstawic cukier, tym bardziej, ze cukier jest wszedzie, bo i alkohol po wejsciu do organizmy zmienia sie w cukier, maka pszenna to tez jest praktycznie cukier, jezeli nie jest z pelnego przemialu...tak wiec jakies dodatkowe ciastka czy cukierki i jeszcze napoje slodzone to mamy taka dawke cukru, ze nie ma co sie dziwic, ze sie ma grzybice.

Gość gość
tez walcze z grzybica w ciąży, potwierdzam cukier szkodzi.

Gość gość
a jak rozpoznajecie grzybice u siebie ( jesli nie swedzi nic ) ?