Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A ja planuje drugie dziecko i ciesze sie ze dadza to 500zl

Polecane posty

Gość gość

Dwoje chcialam zawsze. Tyle ze myslamam ze z 5 lat roznicy wieku gdzies. Jakby dali te 500 zl to juz bym miala na mleko pampersy i kaszki. Uwazam ze to wielu rodzinom na pewno pomoze w podjeciu decyzji czy miec jedno czy dwoje, troje dzieci.

Gość gość
A ja uważam, że jak chcesz mieć dziecko to powinnaś na nie zarobić a nie wyciągać rękę po nie swoje.

Gość gość
noooo szykuj juz miejsce w portfelu :):) jak to bylo?? nie w moskwie tylko w leningradzie nie na placu czerwonym tylko rewolucji nie samochody a rowery i nie rozdaja tylko kradna

Gość gość
A co będzie, jeżeli za 4 lata władza się zmieni i zabiorą te pieniądze? :D

Gość gość
Wtedy pojde do pracy a dzieci do szkoly i przedszkola.

Gość gość
A co będzie jak wam zabiorą kiedys te 500 zł a dzieci zostaną ......głupota ludzka nie zna granic

Gość gość
Wyciagac reke po nie swoje? A oni to niby swoje maja? Hahaha wszystko od nas podatki, skladki rozne dupsa. I dobrze niech plca bo kurde ciezko z dziecmi zawsze cos, tu rosnie wiec ubrania, tu leki. Tez staramy sie o drugie dziecko :)

Gość gość
Patologia też się cieszy i planuje. Drugie, trzecie, czwarte i piąte

Gość gość
Naprawdę w to wierzycie? O, naiwności :-o

Gość gość
Po pierwsze dziecko 4 letnie juz idzie do przedszkola czy gdziekolwiek a mama moze w koncu isc do pracy, wiec po tych 4 latach niech se to w dooope wsadza. Starsze dziecko to mniej wydatkow. Nie sika w pampersy, nie pije mleka za ponad 50 zl :) wiec zluzujcie troche bezdzietne kobitki

Gość gość
"ciężko jest ale mimo wszystko się staracie o kolejne?

Gość gość
tak, tak a jak będziemy szły na emeryture o ile dożyjemy to dostaniemy pare złotych bo państwo juz ledwo dycha. nasze matki jeszcze jako tako maja a my nawet na czynsz nie będziemy mieć , światło i gaz to będzie luksus o lekarstwach nie wspomne bo będziemy musieli wykopać z grobu dr. Wilczura. To tyle

Gość gość
Szkoda tylko, że będziesz mieć na kaszki i pieluchy z moich ciężko zarobionych pieniędzy. Tzn mam nadzieję, że nie będziesz. Debilny pomysł.

Gość gość
Chodzilo mi o to ze na dziecko idzie prawie 1000 zl miesiecznie, bo zawsze cos wypada a tu chora a tu to. I pisalam ze ciezko jest w sensie ze tyle kasy idzie,.a nie ze nam nie starcza. Maz zarabia szesc razy tyle wiec tak staramy sie!

Gość gość
Moj maz placil tyle lat podatki i zusy bo mial firme zr teraz chetnie to my cos dostaniemy od panstwa. Niz demograficzny to chca zachecic do tego by bylo to drugie i kolejne... Ale ja i tak chcialam miec dwoje.

Gość gość
Żebyś się nie zdziwiła :D

Gość gość
Ja też sie ciesze bo mam 4 dzieci :D

Gość gość
Dajcie spokój kobiecie.. ŻAL... :(

Gość gość
Ja jestem właśnie w ciąży z drugim dzieckiem i też się cieszę:) Trzecie też planujemy bo zawsze chcieliśmy co najmniej 3. Stać nas i chcemy dzieci nawet i bez tych 500 zł, ale oczywiście miło jak będą dodatkowe finanse :)

Gość gość
No i niech wam idzie na zdrowie. Jeśli te pieniądze trafią do ludzi, którzy i bez nich planowali kolejne dzieci to super, wiadomo że skorzystają dzieciaki a nie rodzice (nie wydadzą na wódę czy fajki). Tylko obawiam się, że wiele patologicznych kreatur będzie teraz rodzić rok po roku żeby sobie te pińcet zapewnić co miesiąc...

Gość gość
"miło by było" Kurwa, wielu ludziom by było miło. Dzieciom w domach dziecka też by było miło gdyby 500zł miesięcznie zainwestowano w opiekę dla nich. Dzieciom niepełnosprawnym ruchowo też by było miło gdyby za tę kase zadbano o lepsze warunki dla nich. Chorym w szpitalach też by było miło gdyby nie musieli cierpieć i umierać przez długie terminy. Dzieciom w szkołach byłoby miło gdyby dzięki tym pieniądzom KAŻDE miało ciepły obiad i bułkę na śniadanie. Byłoby miło gdyby za tę kase stworzono więcej żłobków by kobiety mogły wracać do pracy i zarabiać zamiast wyciągać łapy. x Ale ważniejsze jest wepchnąć kasę komuś. Bo te dzieci "być może za 20-30lat będa pracować"

Gość gość
a ja współczuje tym którzy podejmują decyzje o kolejnych dzieciach ze względu na obiecane 500zł. Współczuje wam waszej głupoty, braku wyobraźni i lenistwa.. Ale mimo to życze aby wasze dzieci urodziły sie zdrowe bo w przeciwnym razie to te 500zł to wam może na papier do tyłka wystarczy. Teraz moze i bedzie 500zł za chwile już nie.. Ja zamierzam miec 3 dzieci bo zawsze tyle chciałam i na obiecanki cacanki nie patrze. Robie dzieci bo mnie na nie stać i bo kocham moją dwójkę i pragne trzeciego. Ale wy róbcie dzieci bo ktos wam obiecał 500zł...

Gość asdsas
Ciesz się, że zabiorą Ci coś innego, nie będziesz kupować już tanich pampersów, czy mięsa, poza tym więcej zabiorą Twojemu mężowi, bo ktoś będzie musiał zapłacić za skrócenie wieku emerytalnego. Trzeba być naprawdę naiwnym i bez wyobraźni, by się z tego cieszyć, z resztą taki jest elektorat PISu

Gość gość
A mnie zadziwia myślenie, że starsze dziecko to mniej kosztuje :O Zapytajcie rodziców dzieci szkolnych, czy rzeczywiście mniej wydają na dzieci, niż w wieku niemowlęcym :O Z pewnością odpowiedzą, że dużo więcej, chociażby przez sam fakt, że ubrania są droższe (dzieci może tak szybko nie wyrastają, ale szybko niszczą), wydatki szkolne, jedzenie.

Gość gość
zazdrośnice :-P ja też ciesze się z tych 500 zł W grudniu pojawi się moja druga pociecha a pieniążki przeznacze na prywatne przedszkole dla starszej córci :-)

Gość gość
Nikt normalny nie jara się pięcioma stówami tylko skrajna biedota i nieodpowiedzialna patologia. Widziałyście ile trzeba mieć dochodu żeby dostać te 5 stów? Jakbym tak mało zarabiała to już na pewno zrobiłabym sobie 2 dziecko, bo dostanę 500zł i to tyyyyle zmieni w rodzinnym budżecie :o no nie rozśmieszajcie mnie! Mając ten wymagany progowy dochód nie wiem czy bym się w ogóle na jedno dziecko zdecydowała.

Gość gość
Tak, jestem zazdrosna bo uwazam ze obiad w szkole jest wazniejszy niz prywatne przedszkole jakiejs idiotki. Po co zajmowac die biednymi dziecmi kyore juz sa na swiecir, lepiej produkowac kolejne biedne. A jaki prog trzeba miec?

Gość gość
Ja chciałam drugie dziecko i sobie zrobiłam nie patrząc na te 500 zł. Tak się złożyło że urodzi się w lutym ale jakby się pojawiło tak jak to zaplanowaliśmy już by było obok mnie prawie roczne.