Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdarza się Wam podawać na obiad gotowce?

Polecane posty

Gość gość
Jak mi się nie chce gotować, to zamawiamy pizze, kfc, kebaba, ale idziemy do maca- żyjemy i nie swiecimy na zielono

Gość gość
Agatka kuffa ty jeszcze tylko z karabinu nie strzelałaś i czołgiem nie jeździłaś, co czytam to płaczę z ciebie kuchto :D

a co w tym śmiesznego że sama robię pierogi?? robie też makaron, pizze , przetwory , soki , ostatnio zrobiłam nawet miód z mleczy lepiej samemu zrobić tak jest zdrowiej

Gość gość
Oj nie. Już wolę zamówić gotowe dania z restauracji.

Gość gość
Miód robią pszczoły kłamczucho!

Gość gość
:D miod z mleczy to zadna filozofia :) latwo sie robi :) i nie,nie tylko pszczoly go robia :D tak,czasem zdaza mi sie cos gotowego kupic choc z biegiem lat i swiadomosci tego co jest w kupnym jedzeniu coraz rzadziej.

Gość gość
Prawdziwy miód robią pszczoły. a to g****o z kwiatów mniszka z sacharozą jest po prostu sztuczne. Prawdziwy, pszczeli miód nie zawiera sacharozy tylko glukozę i fruktozę!

Gość gość
haha 25 minut na pelnowartosciowa zupe haha??? no chyba ze z torebki, albo wywar z kostki rosolowej i mrozonka ja zupe gotuje zawsze na miesnym wywarze (wiec to samo chwile trwa) porzadny wywar, pokroic warzywa czy co tam jeszcze, ew miesko podsmazyc itp itd....

Gość gość
Odpisałam wyżej jak przyrządzam swoją zupę, lepsza 1500 razy od jakiegokolwiek gotowca.

Gość gość
Agatka198801 dziś x miód prawdziwy robią tylko i wyłącznie pszczoły, a twój badziew z mlecza to sit cukrowy zdrowy jak hoooj. TY dziewucho musisz tak na siłę jechać po ludziach od leni?! Dlaczego tak na siłę próbujesz się dowartościować?! Kufa ciebie się nie da trawić! W dzieciństwie matka musiała ci na szyi kiełbasę wieszać, żeby chociaż się psy z tobą bawiły.

Gość gość
ja gotuje wywar mięsny taki mocny ze po ostudzniu to taka galareta i to porcjuje i mroze i mam podstawe do kazdej zupy ,warzywa mrozone i gotowe

gościu ja znam swoją wartość i nie dowartościowuję się na kafe. Ja po prostu mówię co myślę . Wyrażam swoją opinię tylko . Wolno mi nieprawdaż?

Gość gość
tylko dlaczego wyzywasz zawsze kafeterianki??? to nic innego jak próba dowartościowania się, żałosna jesteś

Gość gość
czasami sie zdarza chociaz my ogolnie nie jadamy obiadow w domu od poniedzialku do piatku, dzieci jedza w szkole a ja i maz w pracy lunch ( my nawet sniadan nie jadamy w domu :) natomiast w weekendy celebruje sniadania, gotuje obiady, pieke ciasto

Gość gość
Zdarza się od wielkiego dzwonu i są to jakieś pierogi albo pyzy byle szybko. Na dobrą sprawę to podanie do gotowanego obiadu buraczków ze sklepu też jest pewnego rodzaju gotowcem ;) Albo już pokrojone warzywa na patelnię czy do zupy.

Gość gość
A my dziś na obiad mieliśmy paluszki rybne z kaszą jaglaną i surówką z marchewki. Obiad zrobiony w 20 minut, bo główny składnik czyli paluszki rybne - to były gotowce z Lidla :) wiem, że ideały kafe same robia paluszki, ale niestety ja ideałem nie jestem. Nienawidzę panierować, więc jeśli tylko mam okazję to unikam tego jak ognia :D

Gość gość
Czasem zdarzy mi się kupić coś gotowego na obiad, nie zawsze jest czas żeby gotować przecież. Zazwyczaj jednak staram sie zeby chociaż mięso sama przyrządzić, albo sałatkę. Poza tym, to że coś jest kupowane nie znaczy, że jest złe. Sama kupuję przetwory w eterno, bo bardzo nam smakują, buraczki mają, papryczkę.. czasem zamówię jeszcze kilka dżemów, bo dzieci bardzo przepadają.

Gość gość
To domowe przetwory czy raczej takie w smaku jak z marketu?

Gość gość
Wartościowa zupa w 25 minut - proszę bardzo. Na klarowanym maśle przesmażasz lekko cebule, włoszczyznę i ziemniaki pokrojone, zalewasz wrzątkiem, przyprawiasz,gotujesz do miękkości, miksujesz. Podajesz z grzankami, prażonymi pestkami, kleksem śmietany, posypujesz zieloną pietruszką

Gość gość
z gotowców zupaz mrożonki z biedronki

Gość gość
Ja mam koło siebie sklep z pierogami ,kopytkami i skład jest taki sam jakbym sama zrobiła przy kopytkach(ziemniaki 80%, mąka ziemniaczana ,jajka,sól) przy pierogach (ser twarogowy,ziemniaki,cebula,jaja,mąka pszenna,woda,sól,pieprz) 14-18zł/kg

Gość gość
Zupa z soczewica i kasza jaglana :D gorszej potrawy od dawna nie widziałam

Gość gość
Te przetwory z Eterno w smaku są jak domowe. Nie taka galaretka, tylko normalne konfitury ;)

Gość gość
Nie kupuję gotowców w sklepach. Nie chciałabym tego jeść ani nikomu tego podawać. Na sytuacje gdy nie mam czasu gotować (a zdarza się dość często) mam zamrożone, przygotowane przez siebie "gotowce". Mam mrożone zupy krem, domowe pesto, buraczki pieczone, sos pomidorowy do makaronu, rybę po grecku. Mam też mrożone wywary na zupy.

Gość gość
haha 25 minut na pelnowartosciowa zupe haha??? no chyba ze z torebki, albo wywar z kostki rosolowej i mrozonka ja zupe gotuje zawsze na miesnym wywarze (wiec to samo chwile trwa) porzadny wywar, pokroic warzywa czy co tam jeszcze, ew miesko podsmazyc itp itd.... xxx Porządna zupa NIE musi być na wywarze mięsnym. Nie wszyscy są tobą.

Gość gość
ew miesko podsmazyc itp itd.... xxx Już nie mówiąc o tym smażone mięso (i nie tylko mięso) jest mega niezdrowe.

Gość gość
gość 2017.01.05 Zupa z soczewica i kasza jaglana smiech.gif gorszej potrawy od dawna nie widziałam xxx A ja lubię taką zupę i też taką gotuję. Jak mam czas do wrzucam do niej kawałki wołowiny.

Gość gość
Eeeej no! Zupa z soczewicy z kasza jaglaną jest super a jeszcze lepsza z gryczaną białą. Trę warzywa na jarzynówce, podsmażam cebulkę, wypłukaną soczewicę i kaszę wrzucam do wrzątku, przyprawiam ulubionymi ziołami i na koniec zaprawiam pomidorami z puszki.

Gość gość
Ja część gotuję sama, a częściowo używam gotowców, zwłaszcza jak teraz w zimie mało jest wartościowych warzyw, korzystam z przetworów - np super są ogniste pomidorki albo chili ogóreczki (robi je eterno). Dobry jest też grilowy rarytas. Polecam spróbować!