Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmb_67

Syn nie chce się wyprowadzić.

Polecane posty

Gość mmb_67

Mam 48 lat, syn ma 20 lat i nie poszedł na studia, bo uważa, że nie dojrzał do mieszkania w akademiku w dużym mieście Zamiast tego chodzi na studium w weekendy i pracuje w jakimś zakładzie elektronicznym. Nie wydaje zbyt dużo pieniędzy, daje niby to 400 zł miesięcznie z wypłaty i jeszcze mu zostaje. Jednak nijak nie myśli o wyprowadzeniu się. Nie raz go do tego przekonywałam ale na próżno. Co mogę zrobić aby się wyprowadził? Jego stała wymówka to "nie mam pieniędzy by się wyprowadzić, bo zarabiam ledwie 1400 zł" A mieszkania socjalne?

Gość gość
Jeszcze chłopak młody uważam że do 25 lat może mieszkać

Gość gość
Hihi. Wylądujesz w domu starców :D

Gość mmb_67
i co? będzie miał to 25 lat i dalej się tłumaczył, że nie może się wyprowadzić, bo nie ma pieniędzy? nie idę na taki układ

Gość KappaPride
więc wystaw mu walizki za drzwi i zmień zamki w drzwiach 🖐️

Gość gość
Nie będzie ci smutno bez syna.

Gość gość
musi jakaś durna jesteś, albo ostro się gonisz i potrzebujesz chatę tylko dla siebie

Gość gość
Moja corka ma 22lata uczy sie zaocznie jeszcze i pracuje za nieduze pieniadze ale jakos nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby sie dziecka z domu pozbyc w dodatku gdy nie ma ustabilizowanej sytuacji zawodowej i finansowej. W glowie sie nie miesci ze matka nie moze nawet zaczekac az syn chociaz edukacje zakonczy. Co z ciebie za czlowiek!bo matka zadna!

Gość gość
pewnie syn przegania jej fagasów, i dlatego chce się jego pozbyć

Gość gość
jaki jest powod,ze chcesz sie syna pozbyc?

Gość mmb_67
bo skoro ma prace i jest w miarę dorosły to może pomyśleć o usamodzielnieniu się, prawda?

Prawnie dorosly bedzie ,gdy ukonczy 21l,ale inna sprawa.Wiesz,troche nie rozumiem Twojego podejscia,bo przeciez to Twoje dziecko:-O.Takie sprawy mozna zalatwic mniej drastycznie,pomagajac mu wkroczyc w doroslosc,np nie biorac od niego przez rok pieniazkow,by mogl cos odlozyc i miec na wynajem.