Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkole i zlobek ejbisi ruda slaska

Polecane posty

Gość gość
Dla mnie organizacja wciąż leży. Zajęć dodatkowych, owszem skoro, ale gdzie czas na postawę programową, spacery i spontaniczna zabawę? Grupy wszystkie chyba integracyjne, 20 osób - to żadna konkurencja, bo w innych przedszkolach w mieście bez integracji grupy są mniejsze. Chciałam przepisać dziecko, zostawiam, bo odpowiada mi podejście wychowawcy- wesoła, charyzmatyczna a jednocześnie potrafi zapanować nad dziecmi ( razem ze wspomagającą oczywiście, choć przecież to nie tak ma być, prawda? Nauczyciel wspomagający to nie pomoc nauczyciela, tylko specjalista, który ma obowiązki wobec dzieci z orzeczeniem a nie odprowadzc zdrowe dzieci do rodziców?). Kadra się stara, widać. Panie są młode, miłe - ale nie dziwię się rotacji, ja sama miałabym dość, gdybym była wychowawca, przyszloby do mnie 15 mam czy tatusiów, zadalo to same pytanie, a ja nie mam pojęcia o co chodzi, bo nikt z dyrekcji o niczym mnie nie poinformowal- wciąż przepływ informacji wam szwankuje. Jeszcze jeden minus, jaki zaobserwowalam - zaznaczam, że nie jestem nadwrażliwa matka, nie trzese się nad dzieckiem, bo ktoś w jego obecności kicha czy smarka, wiem, że w takim skupisku dzieci nie uniknie się typowych chorób, ale jakiś czas temu odebrałam dziecko z temperaturą. Jeszcze do mnie nie podeszlo, a już widziałam wypieki i szkliste oczy- wiem, że tych dzieci w grupie jest 20, i nie sposób przyglądać się w każdej minucie kazdemu, ale jednak miałabym większe zaufanie, gdyby nauczyciel zwrocil uwagę na to, że moje dziecko ma gorączkę- fakt, nie slalo się na nogach, ale wolalabym nie trzymać go w przedszkolu dla komfortu dziecka i bezpieczeństwa reszty.

Gość gość
Proszę napiszcie coś o złobku, czy sa zajęcia adaptacyjne przed pójściem dziecka do żłobka?przedszkole widzę na wysokim poziomie a co żłobkiem?

Gość gość
Rotacja kadry to jakaś masakra

Gość gość
Ciekawe dlaczego tak sie zwalniaja

Gość gość
Zwalniaja sie, bo dyrektorka jest jaka jest.

Gość gość
Tego się nie dowiemy. Stara kadra była naprawdę najlepsza każda uśmiechnięta, pogadała, pożartowała a teraz stare które jeszcze zostały próbują atmosferę utrzymać ale nowe idealnie ją psują. Szkoda że nikt nie zatrzymał tamtej kadry. Szkoda że nikt nie patrzy na dobro naszych dzieci. Będziemy za rok startować do państwówki bo nowej rotacji moje dziecko nie zniesie.

Gość gość
Myslalam o tym przedszkolu, mam dziecko z orzeczeniem, ale kolezanka mi nowila ze jej znajoma zabrala stamtad dziecko, bo nie było dobrze zaopiekowane. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jesli kadra szybko sie zmienia, to dziecko z orzeczeniem ma przechlapane. Cos nie tak tam musi byc, skoro dyrektorka nie szanuje pracowników, gdyby szanowala, to by sie nie zwalniali.

Gość Ilona Nitychoruk Piekarz
Szanowna Pani (Mamusiu dziecka z orzeczeniem). Serdecznie zapraszam Panią do nas na bezpośredni wgląd i poznanie atmosfery, klimatu i jakości naszej pracy zarówno terapeutycznej, jak i dydaktyczno-wychowawczej w naszym Przedszkolu. Proszę wyrobić sobie własną obiektywną ocenę o nas, pracownikach i moim stosunku do Państw0, Dzieci i Nauczycieli. Obecnie, w bieżącym roku szkolnym, nie mamy już wolnego miejsca dla dziecka z niepełnosprawnością (realizującego orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego) - myślę, że to jest najlepsza odpowiedź na pani sugestie o jakość pracy i efektywność naszych oddziaływań wobec dzieci.

Gość Ilona Nitychoruk Piekarz
Szanowni Państwo. W odpowiedzi na wątek dotyczący rotacji kadry to pragnę oficjalnie poinformować zainteresowanych Państwa, że rotacja kadry (ich odejście) było tylko i wyłącznie pomysłem i inicjatywą samych, byłych nauczycieli. Z chwilą utworzenia nowych oddziałów w przedszkolach publicznych część nauczycieli wypowiedziała nam umowę - czynnikiem determinującym ich decyzję był mniejszy tygodniowy wymiar godzin pracy (25 h ) w stosunku do wymiaru u nas obowiązującego (40 h) . Proszę o osobiste poznanie mnie i mojego stosunku do współpracowników i Rodziców. Zapraszam do kontaktu - nie anonimowego przez Forum gdzie bezkarnie szkaluje się moją osobę.

Gość gość
Wiekszosc kadry była z prawdziwego zdarzenia czego już nie da się niestety powiedzieć o nowej.Rodzice pamiętają i dużo zawdzięczają tamtym paniom.Racja że stara kadra najlepiej wie czemu odeszła z ejbisi.Można przypuszczać, że powody były ogromne bo na pewno te panie nie zostawiłyby dzieci, jakby wszystko grało.

Gość gość
Dzis uslyszalam same pozytywy o tym przedszkolu, wiec chyba faktycznie trzeba samemu sprawdzic i nie opierac sie na opiniach innych, bo roznie moze byc. Pani dyrektor, po co sie Pani przejmuje internetem. Najwazniejsze zeby rodzice byli zadowoleni , dzieci dobrze sie rozwijaly, to opinia zywych ludzi ,a nie internetowych bedzie najlepsza opinia.

Gość gość
Nikt nie powiedział ze przedszkole ma złą opinie - nas rodziców boli zmiana kadry. A bez powodu nie odchodzi wiekszosc personelu. Wystarczyło słuchać byłych nauczycieli a nie tylko żądać. Szkoda ze do Pani Dyrektor nie dociera to wszystko. Taką jaką miała kadrę juz nie będzie miała niestety. A dodatkowo mówiła na zebraniu źle o nauczycielach obwiniając ich swoją porażką dyrektorsko - kadrową. Gdybym miała pracować 40h z dziećmi to zwalniam się natychmiast, zawód nauczyciela to ciężki chleb. Z wykształcenia jestem nauczycielem z zawodu nie. Chylę czoła. Pani Dyrektor to nie atak na Panią i na placówkę - absolutnie. Ale miała Pani cudowna kadrę. Byłam pełna podziwu dla nich bo robiły więcej niż musiały i dobrze Pani o tym wie. Nie potrzebne były słowa złe słowa niejednokrotnie wypowiedziane o nauczycielkach które oddałý tam swoje serce. Zmieniły bo chciały mieć wiecej możliwości. Bez powodu nie zwalnia się tyle osób. Proszę przemyśleć może porozmawiać ze starą kadrą a nie oceniać tylko postarać się zrozumieć. Pozdrawiam były personel - tęskno za wami. Pozdrawiam aktualny personel - życzę im aby w połowie były tak oddane swojej placówce jak były personel :)

Gość gość
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Ciekawe ile ci nauczyciele zarabiali, skoro sie zwolnili. Glowe daje ,ze nawet 2 tys nie mieli na czysto. Niestety, ale trzeba za cos zyc. Jak sie ucina godziny, to ucina sie pensję, a to nie swiadczy dobrze o dyrektorze.Dbac o pracownika, oznacza dobrze wynagradzac jego prace. Dodam, ze prawdziwa cnota krytyk sie nie boi.

Gość gość
Mam siostrę która szukała pracy w przedszkolu i trafiła na ogłoszenie tej placowki i wyszłoby ze na rękę dostałaby 1700 czy to dużo za 40 h w pracy z dziećmi. Według mnie to tylko jałmużna

Gość gość
Mam siostrę która szukała pracy w przedszkolu i trafiła na ogłoszenie tej placowki i wyszłoby ze na rękę dostałaby 1700 czy to dużo za 40 h w pracy z dziećmi. Według mnie to tylko jałmużna

Przedszkole bardzo fajne. Zajęcia urozmaicone. Panie miłe i zaangażowane. Dzieci chętnie chodzą do przedszkola. Dużo wycieczek. Po angielsku dzieci całkiem dobrze sobie radzą. Oby tak dalej.

Gość gość
ja polecam z calego serca przedszkole http://www.elfik.pl/ - tam chodzi moja cora i ejst zadowolona. Wychowawczynie super, dzieci swietne, doskonale sie bawia, wiele zajec dodatkowych. Super opcja.

Gość gość
Tutaj tez były super wychowawczyni ale niestety przedszkole nie zwraca uwagi na jakoś

Gość gość
Czy to prawda że kolejne nauczycielki odchodzą z tego przedszkola ?

Gość gość
Nasze dzieci to zabawka p. Dyrektor . Nie dba o personel i co chwila Panie zmieniają się bądź nie mają wykształcenia. Wstyd zamiast walczyć o kadrę którą miała Pani dobrą przyjmuje pani osoby bez wykształcenia w trakcie studiów nie znaczy ukończone studia. I taki ktoś jest wychowawcą ???????? CHCEMY POWROTU STAREJ, DOBREJ KADRY, NAJLEPSZEJ KADRY. Niech się Pani zastanowi !!!!!!! Ja jako matka mam już tego dość !!

Gość gość
Skoro ma Pani dosc, dlaczego nie przeniesie Pani dziecka do innego przedszkola? Ja tak zrobilam.

Gość gość
Zrobię tak

Gość gość
Up

Gość aaa

Ktoś coś nowego może napisze

Gość Aneta. S

My w tym właśnie kończymy (z wielkim bólem, łzami w oczach i sentymentem) przygodę w tym przedszkolu... Naturalna kolej rzeczy syn idzie do szkoły. Nasz syn  chodzi do Ejbisi od 2016 roku i od początku swojej przygody (no prawie bo okazało się   po kilku miesiącach że wychowawczyni będzie mamą) od początku do dzisiaj są te same panie w grupie! Syn nauczył się jeść w przedszkolu(teraz je prawie wszystko) , otrzymał bardzo wiele wsparcia i empatii, nauczył się panować nad emocjami, nawija po angielsku lepiej  niż nie jedno dziecko które kończy podstawowke! Ogrom wsparcia od nauczycieli i dyrekcji- zawsze mogłam wejść do Pani dyr. Porozmawiać jak Miala chwilę, ewentualnie umówić się na rozmowę. Co ważne w gabinecie Pani dyrektor dzieci czują się swobodnie. Rewelacyjny kontakt z nauczycielami oraz podejście Pań do Dzieci. Ja wybór przedszkola Ejbisi dla naszego syna uważam za najlepszy jakiego moglibyśmy dokonać! Ani razu nie żałowałam tej decyzj i drugi raz była by taka sama. I Nie nie jestem z kadry  ani żadna Znajoma kogoś z kadry. Moje rozesmiane szczęśliwe i zaopiekowane Dziecko które bardzo wiele zawdzięcza zaangażowaniu kadry jest najlepszym dowodem że podjęliśmy dobra decyzję 🙂 pozdrawiam