Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odchodzę od zmysłów..

Polecane posty

Gość gość

Powiecie - psychol - Wcale mnie to nie zdziwi. Jaki mam problem - tęsknie za moją niespełnioną miłością, obsesyjnie. Myślę non-stop, jestem szalenie zazdrosny o wszystko, o jej partnera, o jej kolegów, o kolegów z jej pracy, nawet rodzinę i przyjaciół, o wszystko. Myślę o tym co i z kim robi, obsesyjnie, natrętnie się nad tym zastanawiam i doprowadza mnie to do szaleństwa. Ona o niczym nie wie, nie myślcie, że ją prześladuje czy coś, nie. Po prostu ciężko mi z tym żyć. Jestem zazdrosny o kgos do kogo nie mam praw, kto mnie nie chce znać, nie mówiąc o czymś więcej. Ale myślę o tym wszystkim i nie potrafię zapanować, zżera mnie zazdrość, smutek i złość od wewnątrz. Nie umiem sobie z tym poradzić, powinenem udać się do psychiatry? Ciągle robie sobie nadzieje, ze może jednak chociaż trochę tęskni niestety nie mam jak tego sprawdzić. Wszystko jest takie niejasne i pokomplikowane. Z jednej strony nie chce jej znać bo łamało by mi to serce jeszcze bardziej a z drugiej pragnę chociaż chwilę porozmawiać. Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady.

Gość gość
powiedziała ci ze nie chce cie znac?

Gość gośćM
Moze znalezc nowy realny obiekt? Skoro tamten obiekt jest nierealny i njiespelniony, to moze wlasnie jakas kobiete, z ktora moglbys sie spotykac?

Gość gość
Długo byliscie razem??

Gość gość
sto lat i jedną zimę

Gość gość
Dlaczego się rozstaliście? Co jej zrobiłeś?

Gość gość
Ale co sie stało?napisz do niej..jak ona ma na imię.?

Gość gość
Nie byliśmy razem. Przecież jasno i wyraźnie pisze, że to niespełniona miłość, do niczego między nami nie doszło. Próbowałem kogoś poznać, ale nie chce i nie potrafię, szybko miękne i nic z tego nie wychodzi (bez skojarzeń). Nie jestem gotowy na nic nowego. Ona ma 32, ja 26.

Gość neottia
Nowy związek (związek na siłę ) nie pomoże, a przez to możesz tylko skrzywdzić osobę, którą w to "zaangażujesz". Może to zabrzmi banalnie, ale....potrzebujesz jedynie czasu. Wiem, znam to z autopsji :/ Czas nie wyleczy ran, nie pozwoli Ci zapomnieć, ale pozwoli żyć w miarę normalnie. Jeżeli jednak bardzo zależało Ci na tej osobie to chyba zawsze pozostanie gdzieś w głębi Twojego serduszka, z czasem tylko będzie mniej boleć...

Gość gość
Tak wielka zazdrość to uczucie, które cię unieszczęśliwia. Jak możesz być zazdrosny o jej kontakty z rodziną, kolegami czy znajomymi?Powinieneś stać sie wobec niej obojętny bo nie ma znaczenia czy ona za tobą tęskni czy nie! nawet jeśli tęskni i też obsesyjnie o tobie myśli to i tak to niczego nie zmienia. Skoro nie chcesz jej znać to musisz zrozumieć że ona nie jest osobą z którą będziesz dzielił życie więc na cholerę ci taka miłość? Tak, najlepszym wyjściem byłyby spotkania z psychologiem niekoniecznie psychiatrą. Czasami musi nam ktoś z zewnątrz pokazać to co niby widzimy i wiemy ale tego nie chcemy przyjąć