Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deprimere

Czy takie życie ma sens ?

Polecane posty

Gość Deprimere

Czy uważacie, że życie bez marzeń ma sens ? W ciągu ostatniego roku miałam okazję spełnić swoje największe marzenie, marzenie które warunkowało sens mojego życia. Częściowo z mojej winy, a częściowo z niezależnych ode mnie przyczyn nie mogłam tych szans wykorzystać. Niestety już nigdy nie będzie mi dana taka szansa, już nigdy nie będę mogła nawet spróbować żeby je zrealizować. Mam 21 lat i straciłam sens życia ponieważ straciłam cel do którego dążyłam. Moi bliscy uważają, że mam to "przeboleć" i widocznie "nie było mi pisane" i że mam dać sobie spokój i żyć "normalnym życiem". Ale ja tak nie potrafię. Dla mnie każdy inny scenariusz mojego życia nie ma sensu. Czy uważacie że jest możliwe życie bez marzeń, bez celu do którego się dąży ?

Gość gość
trzeba sobie znalezc inny,mniej ambitny cel

Gość gość
studia to nie są marzenia

Gość Deprimere
Nie chodzi o studia, przynajmniej niezupełnie. Niestety nie potrafię zadowolić się czymś mniej ambitnym, boję się że nic innego nie będzie w stanie sprawić mi radości

Gość Deprimere
Wiele znanych mi osób mówi, że żyje bez marzeń, z dnia na dzień. Ale jaka jest motywacja żeby każdego dnia rano wstawać skoro nie ma do czego dążyć? Wy też żyjecie z dnia na dzień? Czy jednak jest coś co was motywuje ?

Gość gość
Próbuj spełniać swe marzenia. Jestes młoda, więc masz ten młodzieńczy zapał. Tylko, że on słabnie z wiekiem niestety. Dlatego rodzice każą Ci życ normalnym życiem. Oni juz nie mają tego zapału. Nie poddawaj się i walcz, nawet jeżeli nie ma nadziei, nie widzisz szansy. Jutro będzie nowy dzień i nowe możliwości.

Gość Deprimere
Tak właśnie robiłam do tej pory. Starałam się nie poddawać mimo wielu przeciwności. Jednak teraz pojawiła się przeszkoda której nie jestem w stanie przeskoczyć i niestety sam zapał już jej nie pokona.

Gość aggii30

każde życie ma sens, tylko musimy je dobrze wykorzystywać a nie marnować 😉 i nie przejmować się tym, że czas są złe dni, bo nie długo po nich nastaną dobre, duże lepsze dni i tego się trzymajmy 🙂 a w tym temacie warto też przyjrzeć się myślą Aplana na jego blogu teksty-aplana, bardzo mądrze pisze i dużo pozytywnych myśli zdążył mi już przekazać