Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głupia sytuacja

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z kolega. Nie chodzi o jego zachowanie, tylko po prostu o coś innego. Jest fajny, miły, dość często sie spotykamy, na sprawdziany zawsze chodzi w bluzach z kapturami i siada przede mną, żebym chowała sobie ściągi i co sprawdzian sie zamieniamy :) tylko ze jest i kłopot. Pochodzę z dość bogatej rodziny i stać mnie na rzeczy, których nie maja inni - i tak wszyscy(poza nim) śmieją z mojego ajfona srajfona i z tego, ze mialam w 1 gim niezłe kłopoty z windowsem i tak jest do tej pory("wychowałam sie"na applu. Może to dla niektórych dziwne, ale wyobraźcie sobie, ze znacie tylko windows i własnie ktoś was posadził na maca). Moje oceny rownież sa powodem żartów, ze jestem kujon - akurat baba z info była miła i dała mi spokój z windowsem, u niej mogłam pracować na swoim, ale na zastępstwach bywało i gorzej :() Ale wracając do tego kolegi, on nigdy sie nie śmiał. Na początku nic nie mówił, ale sprawiał wrażenie zainteresowanego moja osoba. W końcu zaczęliśmy sie spotykać, mimo ze jest wyjątkowo nieśmiały. On nadal nic mi nie wyznał, po prostu sie kolegujemy. Tylko ze ja pochodzę z miasta, a on ze wsi. Nie ma żadnych wieśniackich zachowań, ale rodzice sa na nie i to na wielkie NIE. Mówią, ze nie chcą więcej widzieć go w domu, a jego rodzice tez nie sa przyjaźnie nastawieni i chca, zeby poznał kogoś z okolic. Nie docierają tłumaczenia, ze to(na razie ;)) zwykły kolega, oni sa i tak na nie. Co zrobić? Olać ich? I jak sprawić, zeby kolega stal sie bardziej otwarty? Ps. Jeśli ktoś doczytał do końca, to gratuluje

Gość gość
Musiałaś się chyba naprawdę wychować pod kloszem, skoro widzisz takie problemy :). To nie są lata 30-te, na wsi mieszka mnóstwo bogatych ludzi (przeważnie tam się budują), ajfona może mieć każdy korposzczur - chociaż nie każdy gimnazjalista o tym wie.

Gość gość
Ja akurat problemu nie widzę, to widza moi rodzice. Zależy tez, jakiego ajfona - ktoś sobie kupuje 2gs za 300 zl(w cenie zwykłego samsunga) i szpanuje, ze ma jabłko - chore. Ja mam akurat nowezego(ale tężnię najnowszego, bo po co mi, skoro model z poprzedniego roku działa jak nowy i jest tylko lekko porysany?

Gość gość
nie przesadzaj, najnowszy ajfon też nie jest szczytem luksusu :D

Gość gość
Ja mam 6 plus, a i tak już sa nowsze ;)

Gość gość
Mysle ze dzieciaki raczej sie smieja z Ciebie i Twojego zachowania a nie sprzętu apple. I tak, wychowywalam sie na windowsie, pierwszy raz z mac nie mialam najmniejszego problemu. Podobnie jak z linuksem. Tu nie sa potrzebne wielkie zdolnosci