Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spanie w wałkach na głowie, czy ktoś tak śpi?

Polecane posty

Gość gość

To chyba jedyne wyjście, bym rano miała pełne objętości włosy, ale zastanawiam się, czy da się do tego przyzwyczaić i tak się wyspać. Pewnie konieczna będzie siatka, by nie spadały, prawda? A czy to nie szkodzi włosom? Oczywiście mam na myśli wałki rzepowe, średniej grubości.

Gość gość
I jest Ci wygodnie, wysypiasz się?Co noc zakładasz wałki?

Gość gość
Nie jedyne. Robisz kucyk na samym czubku głowy. I spać wygodnie, i objętość jest :)

Gość gość
Załóż wałki tylko na czubek głowy.

Gość gość
Kucyk dawniej zdawał u mnie egzamin jak miałam lżejsze i przesuszone włosy, teraz objętość trwa z kwadrans :O Potrzebuję niestety wałków na całej głowie i to na długi czas, bo mam ciężkie włosy, nawet modelowanie rano nie wystarcza, bo objętość jest bardzo krótki czas, dlatego myślę o spaniu z wałkami na całej głowie, o ile się da i nie zniszczy mi to włosów...

Gość gość
A spróbowałaś podsuszyć przy skórze z głową w dół, zimnym powietrzem, a potem na noc spiąć w kucyk (można dodatkowo dać coś do stylizacji, ja daję naturalny żel lniany)? Może wystarczy... Bo wałki niewygodne są, i obawiam się, że po prostu się nie wyśpisz. Chyba, że takie grube piankowe...

Gość gość
Kucyk daje u mnie efekt, który nie bardzo mnie urządza, bo włosy podnoszą się u nasady i parę cm dalej, a końce smętnie wiszą i właśnie pod ich ciężarem włosy za chwilę opadają. Jak pisałam, kiedy miałam suche i krótsze oraz mocno pocieniowane włosy, był to super sposób. Wałki zaś fajnie nadają kształt całym pasmom i dlatego najlepiej mi "leżą". Myślałam, że może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie

Gość gość
up