Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolaola321

Pierwsze objawy autyzmu?

Polecane posty

Gość lolaola321

Synek ma 11 tygodni. I ostatnio coraz bardziej się martwię. Od jakiegoś czasu gaworzy tylko do przedmiotów, karuzeli, żarówek, żyrandola- robił to wcześniej głównie do mnie, teraz mnie olewa, co najwyżej się uśmiechnie albo patrzy, łapiemy kontakt wzrokowy ale szybko dziecko znajduje sobie coś ciekawszego niż ja np.okno, uwielbia żarówki świecące, lubi patrzeć w okno, nie płacze-jak coś chce to trzeszczy, chrząka i jęczy, piszczy bądź krzyczy,na rękach sztywnieje, odpycha się,pręży, wymachuje rączkami i nóżkami, nie utrzymuje w ręku grzechotek,nie boi się odkurzacza,wiertarek. Cieszyłam sie , ze mam dziecko które samo zasypia, nie płacze i nie potrzebuje dużo uwagi ale teraz tak myślę że to autyzm.

Gość gość
Proponuje udać sie do lekarza. My w niczym ci nie pomożemy a specjalista owszem i im szybciej tym lepiej.

Gość gość
11 tygodni to za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić.Noworodki zasypiają same.Nidm wynajduj sobie problemu.

Gość lolaola321
Mąż stwierdził podobnie ,żę wynajduje choroby dziecku. Niedługo mamy wizytę u pediatry i wtedy się zapytam co ona o tym sądzi. Na poprzedniej wizycie się okazało że mały ma dziurkę w serduszku- był u nas już w rodzinie przypadek operacji niemowlaka z identyczną wadą jak jego. Tak sobie myślę, żę jak jeszcze dojdzie autyzm to to będzie moja wina bo jak byłam 3 tydzień w ciąży wypiłam butelkę wina i korzystałam z sauny- nie wiedziałam że zaszłam.