Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak radzicie sobie ze wstawaniem nocnym do noworodka

Polecane posty

Gość gość

mam 3 tyg dziecko ktore budzi sie 3 razy w nocy na jedzenie, fakt wstaje niby normalnie, maz mi czasem pomaga ale w dzien jestem nieprzytomna, nawet w noc nie jestem w stanie zasnac chociazby na godzinke czy dwie jak moj sinus spi bo czuwam czy nic mu nie jest, jak wy sobie radzicie takim funkcjonowaniem??/

Gość gość
to zacznij w nocy spać, a nie czuwac, jak będzie się coś działo, to usłyszysz, a w dzień też spij trochę z dzieckiem, ja tak funkcjonowałam pierwsze 6 tygodni, potem już luz

Gość gość
Nie mam z tym problemu. Mój synek 5 tyg ma w dodatku kolki. Jakoś robię wszystko automatycznie. Nie muszę odsypiac w dzień i o dziwo jestem w miarę ogarnięta. Ale to moje drugie dziecko więc nie ma czasu na zmęczenie...

Gość gość
A ja od poczatku daje mm i przesypia cala noc tak jak ja

Gość gość
Jakom cudem noworodek przesypia cale noce, do odpowiedzi powyzej, bo moj budzi sie czasem 3 lub 4 razy

Gość gość
Normalnie przesypia cale noce moja cora tez tak spala, rozne sa dzieci

Gość gość
A po co ty czuwasz w nocy ? Nie rozumiem .

Gość gość
Czemu nie śpisz jak człowiek? Zakładam że dziecko zdrowe, jak już do tego stopnia bzikujesz bo się obawiasz bezdechu to kup monitor oddechu i tyle... Wybacz, ale pytanie bez sensu- jak inni fukncjonują, inni śpią kiedy śpi dziecko... Ja na dodatek zostawiałam jedno nocne karmienie mężowi więc mogłam odespać trochę solidniej, czasami robiłam sobie drzemkę w dzień jak mały spał.

Gość H helix
Mój maluszek na szczęście odkąd wróciliśmy ze szpitala budzi mnie w nocy tylko 2 razy. Teraz ma 2 miesiące i nic się nie zmieniło. W dodatku kiedy się obudzi, to nie płacze, tylko wierci się na łóżku i mruczy. Jak poje z cyca, to spokojnie sam usypia. Też na początku świrowałam i sprawdzałam, czy oddycha itp., ale na szczęście wszystko mi już przeszło. Wytłumaczyłam sobie, że przecież jest zdrowy, więc nie ma co tak fiksować.

Gość gość
Jej ja tez swirowalam i spac nie moglam przez 4 tyg, teraz juz jest lepiej, tylko ze moja mala budzi sie 4 do 5 razy w nocy , zalezy od jej humorku wiec za duzo tez nie spie. Zdecydowalam zeby coreczka spala ze mna przy czym ja mam glowe zaraz przy niej i praktycznie sie nie ruszam przez sen zeby czasem jej nie uderzyc. I mimo ze mala czesto sie budzi i wszystki mnie boli to i tak uwielbiam z nia spac ;)

Gość gość
A ja nie swirowalam. Bylam padnieta na ppczatku i spalam jak zabita a jak syn sie krecil to sie budzilam,karmilam,zmienialam pieluche, odkladalam. Dzialalam jak jakis automat chyba i od razu zasypialam. Spalismy do 8 wiec sie w sumie wysypialam mimo popudek. Teraz synek ma prawoe 3 lata i nadal zdarza mu sie miec kiepskie noce. (Np od 2 miesiecy non stop choruje bo poszedl do przedszkola) wiec nadal potrafie wstawac po kilka razy. I juz dzis pisalam w jednym temacie,ze jak zdarzy mi sie przespac cala noc ciagiem(6h) to potem kolejna jest bezsenna. Jestem za bardzo wyspana :) kwestia przyzwyczajenia.

Gość gość
Ja na szczescie nie musialam. Wstawal maz. Od 3 msc bardzo dobrze spal bo karmilam go mm.

Gość gość
przyzwyczaisz sie z czasem. ja to przysypialam z dzieckiem przy piersi, maz mi pomagal, po ok 3 tyg. wzielam dziecko do lozka:) skoncz z tym czuwaniem, naprawdę uslyszysz wlasne dziecko, mnie do tej pory budzi kazdy kwik dziecka.